Anasayfa /  Spor

Trabzonspor'da Sörloth depremi ! Anlaşma sağlandı !

Trabzon’a dönmeyen Alexander Sörloth için işlem başlatan Trabzonspor Kulübü, Norveçli oyuncu için Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig ile anlaştı.

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2020 09:03

Geçen sezon başında İngiltere’nin Crystal Palace Kulübü’nden satın alma opsiyonuyla iki sezonluğuna 750 bin Euro’ya kiralanan Norveçli futbolcu Alexander Sörloth’un Trabzon’a dönmemesinin ardındaki sır perdesi aralandı. Norveç Milli Takım kampından sonra Trabzon’a dönmeyen golcü oyuncu için bordo-mavili kulüpten yazılı bir açıklama geldi. Bu açıklamayla transfer görüşmelerinin yapıldığı da ortaya çıkmış oldu. Trabzon’a dönmeyen Alexander Sörloth için işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada, “Futbolcumuz Sörloth için Leipzig Kulübü’nden resmi transfer teklifi gelmiş olup, yönetim kurulumuz tarafından kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda bu teklif değerlendirilmektedir. Kiralama sözleşmesinin erken feshini gerektiren ve tüm tarafların mutabık kalacağı bir anlaşma için süreç devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

26 milyon Euro

Açıklamada ayrıca, kiralama sözleşmesinin erken feshini gerektiren ve tüm tarafların mutabık kalacağı bir anlaşma için sürecin devam ettiği vurgulanırken, Norveçli golcünün Bundesliga ekibi Leipzig ile her konuda anlaştığı ve 5 senelik sözleşmeyi kabul ettiği öğrenildi. Bir başka bilgiye göre; Sörloth’a yıllık 6.5 milyon Euro vermeyi kabul ettiği öğrenilen Leipzig’in sözleşme feshi içinde Trabzonspor Kulübü ile 26 milyon Euro’ya anlaştığı belirtildi. Bu rakam üzerinden Crystal Palace kulübüne 10 milyon Euro vermeyi taahhüt eden bordo-mavili kulübün kasasına, 16 milyon Euro’nun yüzde 30’u girecek. Diğer yüzde 70’lik tutarında Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma gereği bankalara olan kredi borcundan düşülecek.

Yorumlar