Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Türk futbolunun en modern stadı : Akyazı Spor Kompleksi

Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı, Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olan Akyazı Spor Kompleksi, teknik bakımdan da UEFA kriterlerinin üzerinde özellikler taşıyor.

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2016 19:16

Türk futbolu en modern stadına kavuşuyor. Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı, Türkiye'de deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk spor tesisi olan Akyazı Spor Kompleksi, teknik bakımdan da UEFA kriterlerinin üzerinde özellikler taşıyor.

Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı spor kompleksinin resmi protokol açılışı bugün yapılacak.

Trabzon şehir merkezindeki Akyazı mevkisindeki denizin dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan ve geçen sürede bütün

çalışmaları sona eren tesis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılacak. 

Toplam 92 bin metrekare yeşil alana sahip kompleks içinde, 2 bin 200 ağaç ile 2 bin 400 bitki grubu yer alıyor.

UEFA kriterlerine göre saha aydınlatma kriteri 2 bin lüks iken Akyazı Spor Kompleksi'nin aydınlatması ise 3 bin lüks seviyesinde gerçekleştirildi.

Akyazı Spor Kompleksi'nde ayrıca Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Merkezinin binaları da bulunurken, tesis, 2 suni ve 5 doğal çim sahayı da bünyesinde barındırıyor.

Toplam 6 bin 500 ton çelik kullanılan çatının çevre dostu olarak kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliği ise dikkati çekiyor.

Kapasitesi 41 bin 461 olan statta, 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor.


Yorumlar