Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Trabzonsporlu taraftar sosyal medyayı salldı! "Burak Yılmaz'dan kurtulduk"

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Burak Yılmaz , alacakları yüzünden Trabzonspor’a ihtar çekmişti. Bunun üzerine Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu,alacakları nedeniyle TFF’ye başvuruda bulunan ve daha sonra karşılıklı açıklamalarla gerginlik yaşanan Burak Yılmaz hakkında basın toplantısı düzenlemişti. Son olarak kaptanlığı alınan yıldız futbolcu hakkında Trabzonspor taraftarının videosu sosyal medya'da büyük yankı uyandırdı.

Abone ol
Abone ol 15 Eylül 2018 13:07

Sosyal medya Trabzon taraftarını konuşuyor!

Trabzonspor - Burak Yılmaz krizi devam ederken Trabzonspor taraftarının sosyal medya platformu twitter'da dolaşan videosu büyük yankı uyandırdı. Alacakları nedeniyle TFF’ye başvuruda bulunan ve daha sonra karşılıklı açıklamalarla gerginlik yaşanan Burak Yılmaz hakkında flaş bir karar alan Trabzonspor yönetimi son olarak Yılmaz'ın kaptanlığını elinden aldı. Twitter'da dolaşan video'da ise yastık ile futbol oynayan, maçı yaşıyormuşcasına gönülden anlatan, Trabzonspor taraftarı topun Burak Yılmaz'a geldiği anda sakatlanması üzerine " Burak zemine takılıp düştü, Burak 1 ay sahada yok, Çok şükür kurtulduk Burak'tan demesi sosyal medya'da paylaşılanlar arasında yerini aldı.  (TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ)

Trabzonspor'da son olarak Kaptanlığı alınan Yıldız oyuncu hakkında basın toplantısı düzenleyen Bordo - Mavi'li kulübün Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Burak Yılmaz krizi hakkında bunları şöylemişti; 

Ahmet Ağaoğlu, “Fikret Orman 24 Ağustos’ta beni telefonla aradı. Başkan dedi Burak’ın ismi kamuoyuyla sıkça anılmaya başlandı. Bu durum hepimize zarar vermeye başladı. Burak konusundaki düşünceniz ne? Kendisine Burak Yılmaz’ı satmak istemiyoruz dedim ve o konu orada kapandı. Bizim Ankaragücü maçından önce Burak Yılmaz’la görüşme gerçekleştirdik. Burak’a kendisine satmak istemediğimizi ve hiçbir yere gitmesini istemediğimizi ifade ettik.” dedi.

“Bu görüşmeden sonra da bu konu bizim için tamamen kapandı.” diyen başkan Ağaoğlu, “Transferin kapanmasına 48 saat kala. 28 Ağustos’ta Beşiktaş’tan Burak’la alakalı bir teklifin geldiği iletildi. Bu teklif kulüpten değil, menajerler aracılığıyla geldi. Kulüpten gelmeyen teklifler benim için yok hükmündedir.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu şunları söyledi:

“Burak Yılmaz market değeri yüksek bir oyuncu. 4.5, 5 milyon Euro’luk bir teklifte menajerin komisyonunun ne kadar yüksek olduğunu siz de biliyorsunuz. 31 Ağustos akşamı 20:30 civarında başkan yardımcı Mehmet Yiğitalp beni aradı ve konunun kapandığını söyledi. Bu görüşmelerden Burak Yılmaz’ın haberi yoktu. Ben görüşmeyi ciddiye almadığım için Burak Yılmaz’a bilgi verme ihtiyacı hissetmedim. Bu teklif Trabzonspor’dan gitmedi, Trabzonspor’a geldi. Bu konuyu Trabzonspor’un Burak Yılmaz’ı satma girişimi olarak nitelendirilemez. Burak’ı satmayacağımı defalarca ifade ettim.”

“Son iki gün içerisinde olan görüşmelerin Burak Yılmaz’da bir hayal kırıklığı olarak yansıdığı görülüyor. Ameliyattan çıktığında da onu ziyaret ettim. Oradaki serzenişi Berlin’de geçirdiği ameliyat esnasında orada olmayışımız ve telefonla aramayışımız. Orada da haksız sayılmaz. Kulübümüzün sağlık ekibinden bir kişi yanında olsa da ameliyat öncesi ve sonrasında benim bir telefon etmem gerekirdi. Bu konuda da haksız olduğunu söylemeyeceğim. Yapı olarak baktığımız zaman heybetli görünüşüne bakmayın, duygusal olan 3-5 futbolcudan birisi.”

Burak Yılmaz Kadro Dışı Kalacak mı?

“Burak Yılmaz’ı kadroda tutmak için çok çabaladık. Kadro dışı olması mümkün değil. Burak Yılmaz’ın konuşmasında Trabzonspor’a bir söylemi yok. 35 yıllık spor yöneticisiyim. Ben insanı kazanmaktan yanayım. Benim yokluğum onun performansını artıracaksa ben kendimden fedakarlık yaparım. Bizler, genel kurulun bize verdiği yönetme yetkisini kullanıyoruz. Kadro dışı bir disiplin suçudur. Burada yanlış anlaşılmadan kaynaklı bana yönelik bir eleştiri var.”

"Burak'ın Net Kazançı 4.5 Milyon Euro"

“Ben Burak Yılmaz’ın bizden aldığı net kazanç 4.5 milyon Euro. Bütün transferlerimizdeki detayları KAP’a bildiriyoruz. Anthony Nwakaeme ile yapılan görüşmelerde 19 gol ve asist yaparsam 100 bin Euro alabilir miyim, dedi. Olabilir, dedim kontrata yazdık.”


Yorumlar