Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Trabzonspor ikinci yarıda fark attı

Trabzonspor, ligin ikinci yarısının en başarılı takımı unvanını sürdürürken ilk yarı sonunda puan cetvelinde şampiyonluk adayı konumunda bulunan rakiplerine de fark attı.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2017 16:23

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı sahasında 2-0 mağlup eden Trabzonspor, ligin ikinci yarısının en başarılı takımı unvanını sürdürürken ilk yarı sonunda puan cetvelinde şampiyonluk adayı konumunda bulunan rakiplerine de fark attı.

Ligin 16 haftalık ilk bölümünde 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 18 puan toplayan Karadeniz ekibi, ligin ikinci yarısındaki 9 maç sonunda 7 galibiyet, 2 beraberlikle 23 puan çıkararak en fazla puan toplayan takım oldu.

Ligin ilk yarısını 18 puanla 13. sırada tamamlayan bordo-mavililer, aldığı galibiyetlerle puanını 41'e çıkarırken 8 basamak yükselme başarısı gösterdi ve 5. sıraya kadar da tırmandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye 10 puan

Ligin ikinci bölümünde yenilgi görmeyen tek takım olan Trabzonspor, şampiyonluk adaylarına da bu süreçte fark attı.

Karadeniz ekibi, söz konusu dönemde Beşiktaş'tan 3, Medipol Başakşehir'den 6, Galatasaray ve Fenerbahçe'den de 10 puan fazla toplamayı başardı.

Trabzonspor, ikinci bölümde en az puan toplayan Osmanlıspor ile Bursaspor'dan 18 puan daha fazla elde etti.

Düşme hattı önünden Avrupa'ya

Ligin ilk yarısını 13. sırada tamamlayan bordo-mavililer, düşme hattının önünden çıkışa geçerek Avrupa kupasına katılma yolunda iddialı hale geldi.


Yorumlar