Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Trabzonspor'da ayrılık resmen açıklandı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bu hafta Trabzonspor'la son maçıma çıkacağım" dedi.

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2018 14:49

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bu hafta Trabzonspor'la son maçıma çıkacağım" dedi.





Düzenlediği basın toplantısıyla sezon değerlendirme toplantısı yapan Rıza Çalımbay takımdan ayrılacağını açıkladı.

O HABERLERİ YALANLADI! 

"Geçen hafta bir sıkıntı yaşadım, çok açık sözlüyüm ve açıkca söylüyorum. Herkes istediği bilgiyi rahatlıkla alabilir. Bizim Bursa maçından sonra flaş röportaja katılmamışım... Bir kere suçtur o, katıldım. Arkasından röportajımızı yaptık sonra TRT muhabiri arkadaş geldi rica etti görüşümü söyledim. Bu arkadaşımızın yazdığı yazı da Rıza hoca TRT spikerine yalvardı, röportaja gitmedi, yapmadı, talepte bulundu şeklinde. Öyle bir karaktere kişiliğe sahip değilim. Devamı da var bunun; sırf Trabzonspor'a zarar verilsin diye yapılmış bir olay. Böyle gereksiz yalan haberi yazmaya ne gerek var? Herşey belli, ne akla hizmet anlamayamadım. Ona çok üzüldüm.

KARŞIMIZA HEP BİR ENGEL ÇIKIYORDU!

"Bayağı aşağıda bir takım aldık. Kriz var hem saha içinde hem saha dışında, geldik 2 gün antrenman ile Malatya'ya gittik. Takımı net olarak tanımıyorum daha, bir kadro çıkarmak zorunda kaldık. Daha sonra da o kadro zaten bir araya gelmedi. Sosa kırmızı kart gördü, talihsiz bir gol yedik. Devre arası içeri girdiğimizde "Biz düştük düşeceğiz böyle olmaz" söylemleri olmuştu. Sonra Galatasaray maçı vardı, burada herkes olumsuz düşünüyor çünkü 13. sıradaydık. Belki hatırlarsanız Galatasaray maçı Trabzonspor camiası için bir şanstı. O gün Trabzonspor taraftarı inanılmaz bir destek verdi. Oyuncular da çok iyi oynadı ve galibiyet aldık. Bu galibiyet sadece bir soluklanmaydı ve biz ilk yarıyı çok iyi bir yerde bitirdik. Düşme potasından başka bir yere geldik. 

Bir yandan da rapor çıkardık. Tespit ettik, başkan ile oturduk ve transferin şart olduğunu söyledim. Sonra Muharrem Bey ve ben, herkes tatil yaparken hastanede buluştuk. Her zaman karşımıza bir engel çıkıyordu. Bu engelde maddi konulardı. Mevcut oyuncularımız maddi açıdan sıkıntı yaşayacaklarsa transfer yapmalayım dedik. 3, 2, 1'e kadar döndük baktık olmayacak, mevcut oyuncular ile devam edelim dedik. O arada 12 maç kaybetmedik. Özellikle berabere kaldığımız maçlardan sonra tepkiler geldi. Şanssızlık nedeniyle kaybettik. Fenerbahçe, Konya, Gençlerbirliği, Göztepe maçları bir sürü sıkıntılarımız oldu, inişli çıkışlı bir grafik çizdik. Ben çabuk stoper ve kanat istedim. Eledik eledik son bir tanesi de olmadı. 

Bongonda ve Volkan'ı transfer yapacağız diye gönderdik. İkisi giderse bir kişi alacağız diye bekledik. Geniş bir kadro varken oyuncu katmak istemedik. Castillo da gitmek istiyordu onu tuttum ben, biz çok daha iyi yerlerde olabilirdik. Benden önce çalışan hocalarımız oldu onlar da dahil benim dışımda transfer yapmayan antrenör yok. Biz diğer teknik direktör arkadaşlarımız gibi şanslı değildik. Ne sezon başı çalıştık, kamp dönemi geçirmedik herşeye rağmen kulübe 1 kuruş para harcatmadık. 

Kimse diyemez Rıza Çalımbay şunu yaptırdı vesaire. Kulübe 41 milyon lira para kazandırdık, topladığımız puanlarla.. Remy'i Maicaon'u Kembo'yu Mendez'i Umar'ı çok istedik ancak alamadık. Kadromuzla yola devam ettik. Bir tane avantajımız vardı. Ben ve ekibim biz sıkıntılı kulüplere çok gittik, aldığmız kulüpleri çok çok yukarda bıraktık burada da aynı şeyler oldu.

SIKINTILI BİR SÜREÇTİ

"Uğurcan beş gol yedi üzüldümk ama Türkiye'nin en iyisi olacağına inanıyorum. Cafer'i kadrodan çıkardık. Onun gelişimi açısından u21'in uygun olduğunu düşünerek oraya gönderdik. Bugün gazetlerde yazıyor esteban bilerek oynamadı diye. Bu hafta da iyileşmediğini görünce izin verdik gitti.. Bizim deplasman grafiğine baktığımız zaman Malatya maçını saymıyorum. Geldiğimizden beri deplasmanlarda bir tek Galatasaray var. İçeride yaşadığımız takviye sıkıntılarını yapabilseydik herşey daha çok başarılı olacaktık. Muharrem başkan gerçekten uğraştı ama olmadı. Yeni bir yönetim geldi, onlarda benim gibi kendi takımları değil kısa sürede yapacakları bir şey yok. Ben onlardan 2 şey istedim. Birincisi geldikten sonra başkanının hayrettin beyin ve ersun hocanın toplu bir görüşme yapıp takımla ilgili benden bilgi almalarını isterdim. Başkanı aradım buraya davet ettim, geldi konuştu güzel bilgiler verdi. Gazetelerde çıkan demeçler kötü değil aslında tabi ki planı programı olacaktır. Ben sadece kendilerinden ricam herşeyde haklsınız öze dönüş olabilir olması gerekir ama maçlar varken bunlara girilmemesini oyuncuların motivasyonlarının bozulduğunu söyledim. Yine aradım kendisinden rica ettim Antalya maçından önce gelir misiniz dedim kendisi kabul etti bana çok yardımcı oldu. Takım çok güzel motive oldu Antalya maçı zor maçtı sıradan bir maç değildi. Yeni gelen yönetim ile bir sorunum olmadı. Tek isteğim kalan maçları iyi bir şekilde bitirmekti. Bu şartlarla yola devam ettik. Kulübümüzü FIFA'ya verip burada göreve devam eden arkadaşlarla yola devam ettik. Bunlar hakikaten sıkıntılı bir süreçti. Onlara yönetim belli bir tarih vermişti. Biz de mecburern bu arkadaşlardan yararlanmak durumunda kaldık. Başladığımızdan itibaren en iyisini yapmaya çalıştık. İyi şeyler olduğuna innaıyorum daha iyi şeyler de olabilirdi."

ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUM 

"Dün Özkan Hoca , Hayrettin Bey ve Ömer bey ile bir araya geldi. Ben istedim bu görüşmeyi ben kendilerine mukavelem bitiyor dedim. Hocam ne düşünüyorsunuz nasıl yapalım dediler. Teşekkür ediyorum dedim önümüzdeki sene çalışmayı düşünmüyorum dedim. Ben burada herşeyi yaptım buradan da çok çok iyi bir şekilde ayrılmak istiyorum size teşekkür ediyorum dedim ve yolumuzu ayırdık. Bu hafta Trabzonspor'la son maçıma çıkacağım"

REMY TRANSFERİ... 

"Yusuf'un Abdülkadir ile beraber daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Böyle maçlar ciddiyetsizliğe şakaya gelmez, çıkıp işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bizim sıkıldığımız günlerdi o günler bir oyuncu almamız gerekiyordu. Bir tek Burak'a yüklenmiştik. Burak'ın oynamadığı maçların bir tanesini kazandık. Yusuf'un Castillo'nun bir iki değil daha çok goller atması gerekiyor. BJK, FB, GS'de öyle herkes atıyor. Bazı işler karşımıza çıkınca Remy transferinde geri adım atmak zorunda kaldık. Futbolcuların aldığı paralarda uçurum vardı. İtiraz ettiğim iki kişi vardı. Abdülkadir ve Yusuf'un bu kadar az para almaması gerekiyor. Uçurum olmaması gerekiyor. Bir denge sağlanması gerekiyor küçük de olsa bir denge sağlandı. Maalesef transferde sıkıntıyı yaşadık."




Yorumlar