Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Trabzonspor - Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, 126’ncı kez karşı karşıya gelecekler. Trabzonspor - Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Taraftarlar bu soruların yanıtını aramaya başladı. İşte dev rekabetin ayrıntıları...

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2018 13:46

Trabzonspor, evinde yaptığı lig maçlarında rakibine karşı galibiyet sayısında üstünlük kurdu. İki takım lig maçlarında Trabzon’da 43 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 21, Beşiktaş ise 13 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 9 maçta ise eşitliği bozamadı. Söz konusu maçlarda Trabzonspor 60, Beşiktaş ise 53 gol attı. Öte yandan, iki takım arasında 2005-2006 sezonunda Trabzon’da yapılması gereken lig maçı, bordo-mavili takımın cezası nedeniyle İzmir’de oynandı ve Beşiktaş 2-1 galip geldi. Geçtiğimiz sezon Trabzon’da iki takım arasında oynanan maçı Beşiktaş 4-3 kazanmıştı. 

Dev rekabette 126’ncı randevu

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, 126’ncı kez karşı karşıya gelecekler. Trabzonspor - Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta? Taraftarlar bu soruların yanıtını aramaya başladı. İşte dev rekabetin ayrıntıları...

Trabzonspor - Beşiktaş maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

5 Mart Pazartesi günü saat 20:00'de başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve spikerli anlatımı fanatik.com.tr'de...



Muhtemel 11'ler...



Trabzonspor: Onur, Pereira, Hubocan, Durica, Novak, Okay, Kucka, Abdülkadir, Sosa, Yusuf, N'Doye, 



Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Medel, Caner, Atiba, Oğuzhan, Babel, Talisca, Adriano, Negredo



Ev sahibi takımda Burak Yılmaz cezalı. Ayrıca Esteban, Mustafa Akbaş ve Castillo'nun sakatlıkları bulunuyor. 



Konuk ekipte ise cezası bulunan Ricardo Quaresma dışında eksik ya da cezalı futbolu bulunumuyor...



"Büyük" maçlarda yenilmedi

Trabzonspor, Beşiktaş ile yapacağı müsabakayı kazanarak üç büyük rakibi karşısında bu sezonki yenilmezliğini sürdürmeye çalışacak. Bordo-mavililer, bu sezon ligde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik aldı, yenilgi yaşamadı. Karadeniz ekibi, ligin 2. haftasında Fenerbahçe ve 7. haftada da Beşiktaş ile deplasmanda yaptığı maçlardan 2-2’lik sonuçlarla döndü. 10’uncu haftada sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup eden bordo-mavililer, 19. haftada iç sahada Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.



Çalımbay’ın "büyük" maçlardaki karnesi

Trabzonspor, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde söz konusu rakipler karşısındaki üçüncü maçına çıkacak. Bordo-mavililer, deneyimli teknik adam yönetiminde Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederken, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Rıza Çalımbay, takım kaptanlığı ve teknik direktörlüğünü yaptığı Beşiktaş’a karşı Trabzonspor’un başında ilk kez sahaya çıkacak.



Beşiktaş deplasmanda zorlanıyor



Trabzonspor ile deplasmanda zorlu bir mücadeleye çıkacak siyah-beyazlı takım, bu sezon dış sahada istediği sonuçları alamadı. Ligde şu ana dek 12 deplasman maçına çıkan Beşiktaş; 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle 17 puan toplayabildi. Beşiktaş, dış sahadaki son 6 maçında ise sadece bir kez kazanabildi. Dört karşılaşmadan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlı ekip, bu maçlarda 7 puan elde edebildi. Bu süreçte deplasmanda bir yenilgi yaşayan Beşiktaş’ın 6 maçtaki puan kaybı 11 oldu.



Negredo mu, Vagner Love mı?



Beşiktaş’ta Trabzonspor karşılaşması öncesi bir başka merak konusu forvette Alvaro Negredo, Vagner Love tercihleri olacak. Bu sezon Süper Lig’de 5 ve Türkiye Kupası’nda 7 gol atan Negredo, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında fileleri havalandırmayı bildi. Beşiktaş’ın devre arası transferlerinden Vagner Love ise siyah-beyazlı formayla şu ana dek sadece Kardemir Karabükspor karşısında iki kez gol sevinci yaşadı. Ligde 12 golü bulunan Brezilyalı oyuncu, Aytemiz Alanyaspor’un, ligin ilk yarısında Trabzonspor’u dış sahada 4-3 mağlup ettiği karşılaşmada 3 gol atmıştı.



4 oyuncu sınırda

Beşiktaş’ta Trabzonspor maçı öncesi 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte sezon içinde yedişer sarı kart gören Caner Erkin ve Gary Medel’in yanı sıra üçer kez bu durumla karşı karşıya kalan Oğuzhan Özyakup ile Tolgay Arslan, yarınki karşılaşmada kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.


Yorumlar