Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Onur Kıvrak'ın futbol hayatı tehlikede!

Trabzonspor’un kaptanı Onur Kıvrak büyük fedakarlıkla oynuyor. Dizinde menisküs yırtığı var ama kariyerini tehlikeye atarak maçlarda iğneyle saha çıkıyor.Sezon sonuna kadar ağrıların dayanabileceği boyutun üstüne çıkmaması durumunda ameliyat olmayı düşünmeyen tecrübeli file bekçisi, son dönemde eleştirilen performansını da yükseltmek istiyor.

Abone ol
Abone ol 26 Kasım 2017 13:14

Sezon sonuna kadar ağrıların dayanabileceği boyutun üstüne çıkmaması durumunda ameliyat olmayı düşünmeyen tecrübeli file bekçisi, son dönemde eleştirilen performansını da yükseltmek istiyor.

Trabzonspor kaptanı Onur Recep Kıvrak, sezon başından itibaren devam eden ağrılarına rağmen takımdan ayrı kalmak istemiyor.

Sağ dizinde menisküs yırtığı olan oyuncunun şiddetli ağrılar çektiği ve birçok maça da bu nedenle iğneyle çıktığı öğrenildi.

Sezon sonuna kadar ağrıların dayanabileceği boyutun üstüne çıkmaması durumunda ameliyat olmayı düşünmeyen tecrübeli file bekçisi, son dönemde eleştirilen performansını da yükseltmek istiyor.

DİKKATLİ OLUN

Sivas maçı öncesinde Trabzon'da kart sınırında 6 oyuncu bulunuyor. Burak Yılmaz, Uğur Demirok, Juraj Kucka, Bero ve Yusuf Yazıcı'yı uyaran Rıza Çalımbay, "Sarı kart görürseniz Antalya maçında oynayamazsınız, dikkatli olun" dedi.

3 maçlık cezası Sivasspor maçıyla bitecek olan Olcay Şahan da bordo-mavililerde sarı kart sınırında bulunan bir başka oyuncu.

ONUR RECEP KIVRAK KİMDİR?

Onur Recep Kıvrak (d. 6 Aralık 1988, Alaşehir), Süper Lig takımlarından Trabzonspor'da forma giyen Türk millî kaleci. 2011 ve 2013 senelerinde Futbol Plus Dergisi Yılın Futbol Oscarları kapsamında yılın kalecisi, 2010 senesinde ise yılın genç yeteneği seçilmiştir.

Futbola 1996'da İzmir'in amatör takımlarından Yeşilova'da başlayan Onur, 2004 yılında Karşıyaka'da profesyonelliğe geçti.

2008 yılının Ocak ayında ise Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor'a transfer oldu.

Bordo mavili takımdaki ilk iki sezonunda pek forma şansı bulamazken, takımın başına Şenol Güneş'in gelmesiyle ilk onbirde oynamaya başladı.

Trabzonspor'la bir Türkiye Kupası bir de Türkiye Süper Kupası olmak üzere iki kez kupa sevinci yaşayan Onur, Mart 2011'de dizinden sakatlanarak, 6 ay sahalardan uzak kaldı.

Türkiye U-17 takımıyla 2005 yılında İtalya'da düzenlenen Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk, aynı yıl Peru'da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda ise dördüncülük başarısı yaşayan genç kaleci, 26 Mayıs 2010'da ilk kez A millî takım forması giydi.

Trabzonspor

Onur Kıvrak, 15 Ocak 2008'de Trabzonspor'la 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. Genç kaleci yeni takımındaki ilk maçına 24 Ocak'ta Gençlerbirliği ile oynanılan kupa maçında çıktı.

Ligin son haftalarına kadar forma şansı bulamazken, 1-1 sona eren 26 Nisan 2008'deki Gaziantepspor maçında ilk kez bir Süper Lig maçında forma giydi.

Son iki haftada da Trabzonspor'un kalesini koruyarak o sezon ligde 3 maça çıkıp, kalesinde 2 gol gördü. 

Ertesi sezon ise Tony Sylva'nın da transfer edilmesiyle birlikte Tolga Zengin'in ardından üçüncü kaleci konumuna düştü. Onur o sezon 2 kupa maçı haricinde, ligde hiçbir maçta forma giyemedi.


Yorumlar