Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

MAÇ SONUCU: Malatyaspor 5 - 0 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasının açılış maçında Evkur Yeni Malatyaspor ile Trabzonspor Yeni Malatya Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Peki, Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçı hangi kanalda, ne zaman ve saat kaçta? Mücadele ile ilgili tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca karşılaşmayı canlı olarak trhaberler.com'dan takip edebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2018 21:52

MALATYASPOR - TRABZONSPOR MAÇI CANLI ANLATIM

MALATYASPOR 5 -  0 TRABZONSPOR

Ve karşılaşma Yeni Malatyaspor'un 5-0'lık farklı galibiyetiyle sona erdi.

89' Karşılaşmanın sonuna en az iki dakika uzatma ilave edildi.

89' Yeni Malatyaspor'da Khalid Boutaïb'in yerine Eren Tozlu oyuna girdi.

86' Yeni Malatyaspor beş farklı galibiyete rağmen hâlâ ciddi bir pres uyguluyor.

82' Oldukça başarılı bir maç çıkaran Farnolle lehine tribünler tezahürat yapıyor.

81' TRABZONSPOR NET FIRSATI KAÇIRDI! Savunma arkasına atılan ara pasta topla buluşan Ekuban'ın vuruşunu Farnolle kornere çeldi.

80' Yeni Malatyaspor'da maçın yıldızı Guilherme, yerini alkışlarla Rahman Buğra Çağıran'a bıraktı.

78' YENİ MALATYASPOR ALTINCI GOLE YAKLAŞTI! Savunma arkasına atılan ara pasta topla buluşan Pereira'nın vuruşunu Onur çeldi.

77' Oyunun temposu oldukça düştü. Trabzonspor skoru kabullenmiş bir şekilde düşük tempoda kendi yarı sahasında paslaşıyor.

73' Sosa'nın kaleye yaklaşık 35 metre uzaklıktan kullandığı serbest vuruş üstten farklı şekilde auta gitti.

72' Ahmed Ildiz'in Sosa'ya yaptığı faulün ardından Arjantinili oyuncu frikik atışı kullanacak.

71' Oyuncu Değişikliği Adem Büyük Michaël Pereira

66' Trabzonspor'da Hugo Rodallega sarı kart gördü.

64' Yeni Malatyaspor'da Aleksic 2 gol 1 asist, Guilherme ise 2 gol 2 asistle oynuyor.

64' YENİ MALATYASPOR FARKI BÜYÜTÜYOR! Aleksic'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Guilherme'nin dokunuşu Onur'un solundan ağlarla buluştu: 5-0!

62' Trabzonspor'un yakaladığı karambolde Ekuban kaleciyle karşı karşıya kalmış ve vuruşu Farnolle'dan dönmüştü. Fakat hakem ofsayt kararı verdi.

60' Dördüncü golden sonra Yeni Malatyaspor tüm hatlarıyla geri çekildi. Oyun daha çok Yeni Malatyaspor'un yarı sahasında oynanıyor.

56' Pereira kendisine faul yapan Boutaib'e kart verilmesini bekliyor.

54' Oyuncu Değişikliği Seyed Majid Hosseini Hüseyin Türkmen

54' Oyuncu Değişikliği Abdülkadir Ömür Caleb Ekuban

52' Trabzonspor resmen dağıldı. Hiçbir şekilde karşılık veremiyorlar Yeni Malatyaspor'a.

51' YENİ MALATYASPOR'DAN BİR GOL DAHA! Guilherme'nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda bomboş yükselen Boutaib'in kafası Onur'un üstünden ağlarla buluştu.

48' YENİ MALATYASPOR ÜÇLEDİ! Son golün sahibi Aleksic, yaklaşık 35 metreden kullandığı frikikte sol köşeye doğru çok sert vurdu. Yerden de seken topa Onur Kıvrak müdahale edemeyince top ağlarla buluştu.

46' Her iki takım da ilk yarıdaki 11'leriyle ikinci yarıya başladılar.

45' Ve karşılaşmada ikinci yarı başladı.

Ve maçın ilk yarısı Yeni Malatyaspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda tekrar birlikte olacağız.

44' Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna en az iki dakika uzatma ilave edildi.

44' Yeni Malatyaspor'da Khalid Boutaïb, Nwakaeme'ye yaptığı sert faul nedeniyle sarı kart gördü.

41' Pereira'nın sağ kanattan yaptığı sert ortayı Sadık vücudunu siper ederek kornere çeldi. Bu müdahaleyi yapmasa arkasında Rodallega bekliyordu.

41' Maç beş dakika içinde bir anda çıldırdı. Yeni Malatyaspor'un üst üste iki golünün ardından, Trabzonspor net gol fırsatlarını değerlendiremedi.

40' TRABZONSPOR'DAN YİNE POZİSYON! Sağ kanattan yapılan ortada topu bir anda önünde bulan Novak'ın vuruşunu bir kez daha Farnolle çeldi.

39' TRABZONSPOR'DAN POZİSYON! Sosa'nın ceza yayı üzerinden çektiği sert şut kaleci Farnolle'dan döndü, ardından Rodallega tamamlamak istedi, yine Farnolle kurtardı.

39' YENİ MALATYASPOR AKIN AKIN GELİYOR! Yine Aleksic, ceza sahasının sağ çaprazından uzak köşeye doğru şutunu çekti, top az farkla auta gitti.

39' YENİ MALATYASPOR'DAN BİR GOL DAHA! Guilherme'nin sağ kanattan ortaladığı topa dar açıdan çok şık bir dokunuş yapan Aleksic'in vuruşu ağlarla buluştu.

36' YENİ MALATYASPOR GOLÜ BULDU! Boutaib'in pasında Hosseini'den önce davranıp topu kurtaran Guilherme, bir anda kaleci Onur'la karşı karşıya kaldı ve uzak köşeye doğru yaptığı plasesinde golü buldu.

33' Sosa'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşa ceza sahasında hiçbir arkadaşı dokunamadı.

31' Trabzonspor şu ana kadar hücumlarının %52'sini sağ kanadından gerçekleştirdi. Erol Bulut'un o bölgeye bir önlem alması gerekiyor.

30' TRABZONSPOR'DAN BİR ÖNEMLİ POZİSYON DAHA! Yine sağ kanattan bu defa Sosa ceza sahasına girdi, arka direğe doğru yaptığı ortasına kimse dokunamadı.

25' Yeni Malatyaspor üçüncü bölgedeki baskısını geriye çekince Trabzonspor oyun üstünlüğünü ele geçirdi.

23' Trabzonspor yaklaşık beş dakikadır Yeni Malatyaspor orta sahasını çok rahat geçiyor.

22' TRABZONSPOR'DAN YÜZDE YÜZLÜK GOL ŞANSI! Yine sağ kanattan bu defa Pereira'nın yakın direğe doğru yerden ortaladığı topa Rodallega ayak koydu, ama vuruşu yandan az farkla auta gitti.

20'Yeni Malatyaspor'da Aleksic, kaleye yaklaşık 35 metre uzaklıktan vurmayı denedi. Vuruşu yandan auta gitti.

19' Trabzonspor bu dakikalarda Olcay ile sağ kanattan etkili ataklar geliştiriyor.

18' TRABZONSPOR ETKİLİ GELDİ! Olcay'ın sağ kanattan Rodallega'ya yerden verdiği pasa Kolombiyalı forvet bekletmeden vurmayı denedi, savunmadan seken top sol kanattan ceza sahasına topsuz koşu yapan Novak'ın önünde kaldı. Novak'ın vuruşu ise az farkla auta gitti.

17' Oyunun düşük bir tempoda devam ettiğini söyleyebiliriz.

16' Bu dakikada Yeni Malatyaspor tüm hatlarıyla rakip yarı sahaya yerleşmiş durumda. Set hücumu yapıyorlar.

15' Yeni Malatyaspor oldukça sert oynuyor. Şimdi de Mina, Rodallega'ya arkadan sert bir faul yaptı.

12' Boutaib'den Sosa'ya sert bir faul geldi. Trabzonsporlu oyuncular kart bekliyor ama hakem oralı değil.

9' Yeni Malatyaspor, bundan önceki maçlarda ortaya koyduğu direkt oyun anlayışını bu maçta da devam ettiriyor. Topu Trabzonspor'a bırakıp, pres yoluyla kazandıkları toplarla hızlı çıkmanın peşindeler.

6' Şimdi Chebake de kalktı. Her iki oyuncunun da önemli bir sakatlığı bulunmuyor.

5' Şimdi Chebake de kalktı. Her iki oyuncunun da önemli bir sakatlığı bulunmuyor.

5' Nwakaeme yerden kalksa da Chebake henüz doğrulabilmiş değil. Tedavisi sürüyor.

4' Yeni Malatyaspor ceza sahasında Nwakaeme ile Chebake kafa kafaya çarpıştı. Hakem oyunu durdurup sağlık görevlilerini sahaya davet etti.

3' İLK ÖNEMLİ ATAK YENİ MALATYASPOR'DAN! Savunma arkasına atılan pasa çok iyi hareketlenen Boutaib, ceza sahasının sol çaprazından içeri girdi. Uzak direğe doğru yaptığı vuruş az farkla auta gitti.

2' Karşılaşmaya ev sahibi Yeni Malatyaspor baskılı başladı.

Ve karşılaşma başladı.

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız...

İLK 11'LER

Yeni Malatyaspor: Fernolle, Chebake, Mina, Sadık, Erkan, Murat Yıldırım, Ahmed, Aleksic, Guilherme, Adem Büyük, Boutaib

Trabzonspor: Onur, Pereira, Toure, Hosseini, Novak, Onazi, Sosa, Abdülkadir, Olcay, Nwakaeme, Rodallega

Süper Lig'de oynadığı son üç maçtan da beraberlikle ayrılan ve zirve yarışında önemli puan kayıpları yaşayan Trabzonspor, bugün Yeni Malatyaspor karşısından 3 puanla ayrılarak çıkışa geçmek istiyor. Ligin 7 ve 8'inci haftasında aldığı galibiyetlerle zirve için umutlanan ancak daha sonra çıktığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılan Fırtına'da bugün tek hedef 3 puan. Özellikle son iki haftada alınan beraberliklerin ardından eleştirilerin odağındaki isim haline gelen Karaman, milli maç arasına moralli girmek için Malatya deplasmanından galibiyetle dönmeleri gerektiğini belirtti.

YENİ MALATYASPOR-TRABZONSPOR MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında 9 Kasım Cuma günü oynanacak Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçı saat 20.00'de başlayacak ve beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Mücadeleyi Arda Kardeşler yönetecek.

ÇOK İYİ HAZIRLANDIK

52 yaşındaki hoca, "Bu maça sadece kazanılması gereken bir karşılaşma gözüyle bakmıyoruz" dedi. Bordo-mavili hoca şöyle devam etti: "Hem bir telafi hem de moral olarak bize çok önemli kazanımlar yapabilecek bir karşılaşma. Çok iyi hazırlandığımıza inanıyorum ve iyi bir sonuçla döneceğiz. Trabzonspor yapı olarak kendisini bulması gereken bir dönemden geçiyor. Bu süreç içinde de bizim görevimiz tüm takımın performansını üst seviyeye çıkarmak ve zirveye tutunmak. Bunun için ekip olarak yoğun bir özveri içerisindeyiz."

BURAK EVDE KALDI

Karadeniz ekibinde Malatya maçının kadrosunda 4 futbolcu yer almıyor. Sakatlıkları olan Mustafa Akbaş ile Yusuf Yazıcı, riske edilmeyen Kamil Ahmet ve Bursaspor maçında çıkarken taraftar ile teknik heyete el-kol hareketi yapan, ardından da 500 bin TL ceza kesilen Burak Yılmaz kafilede yer almadı. Teknik direktör Ünal Karaman'ın, ligde son oynanan Bursaspor karşılaşmasının 11'ini büyük oranda koruması bekleniyor. 52 yaşındaki hocanın kadroda tek değişikliğe giderek Burak'ın yerine Nwakaeme'ye görev vermesi bekleniyor.

GOLÜMÜ ATARIM

Ligdeki son 5 maçta Burak Yılmaz ile Hugo Rodallega'yı birlikte görevlendiren Ünal Karaman bu kez tek forvete dönecek. Burak'ın yokluğunda ligde 6 kez fileleri sarsan 33 yaşındaki forvet ile hafta içinde yapılan çalışmalarda özel ilgilenen 52 yaşındaki hoca, golcü oyuncuya çok güveniyor. Kolombiyalı yıldız da kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, "Bursaspor maçında attığım gol bana moral oldu ancak 90 dakika sonunda sahadan beraberlikle ayrılmak bizi sarstı. Şimdi Malatyaspor karşısında bize yakışan bir futbol ortaya koyup beraberlik serimizi bitirmek için kenetlendik" dedi.

GÖREVE HAZIRIM

Trabzonsporlu ​Anthony Nwakaeme, Ünal Karaman'dan forma bekliyor. Karadeniz ekibindeki kariyerine hızlı bir başlangıç yapan ve G.Saray derbisinde 2 gol atıp, 1 de asist yapan 29 yaşındaki Nijeryalı oyuncu son süreçte yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalmıştı. Bugün forma giymesi beklenen tecrübeli futbolcu, "Malatyaspor'yenerek yeniden bir çıkış yakalamamız gerek. Hazırım ve oynarsam en iyisini yaparım" dedi.

KÖTÜ SERİ SONA ERMELİ

Bordo-mavili takım Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda 11 maçtır kalesini gole kapatamıyor. En son 10 Şubat 2018'de dış sahada Gençlerbirliği ile 0-0 kalan Fırtına, ardından 11 karşılaşmada 16 gol yedi. Rakip fileleri ise 20 kez sarstı. Bu istatistik de Trabzon'un Süper Lig'de Mart 2001 ve Ağustos 2002 arasındaki 24 maçlık serisinden bu yana deplasmandaki en uzun gol yeme serisi oldu. Kaleci Onur, "Malatya maçında kalemi kapatacağım" dedi.

23 FUTBOLCU İLE GİTTİLER

Malatya kafilesinde 23 oyuncu yer aldı. İşte o isimler: "Onur, Esteban, Uğurcan, Pereira, Zeki, Hüseyin, Toure, Hosseini, Novak, İbanez, Semih, Batuhan, Onazi, Murat Cem, Kucka, Amiri, Sosa, A. Ömür, Olcay, A. Parmak, Nwakaeme, Ekuban ve Rodallega."

BİRER GALİBİYET ALDILAR

Karadeniz ekibi ile Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de üçüncü kez karşı karşıya gelecek. İki takım daha önce ilk olarak 2017-18 sezonunda karşılaştı ve ilk yarıda Trabzonspor sahasında oynadığı karşılaşmayı 4-1 kazandı, deplasmanda ise 1-0 mağlup oldu. Bu periyotta Fırtına 4, Malatya ise 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

KART GÖRÜRSE DERBİDE YOK

Karadeniz ekibinde Onazi, Malatyaspor maçı öncesi 3 sarı kart ile ceza sınırında bulunuyor. 2 haftadır sınırda maçlara çıkan ama cezalı duruma düşmeyen Nijeryalı ön liberoya kart görmesi durumunda Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak. Ünal Karaman, bu nedenle oyuncusunu uyardı.

EVİNDE DAHA İYİ

Bordo-mavililerin bu sezon deplasman karnesi iyi değil. Trabzonspor deplasmanda 5 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve 2 mağlubiyet yaşadı. Fırtına, ligdeki 16 puanının 11'ni evinde, 5'ini ise dış sahada elde etti.


Yorumlar