Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Gençlerbirliği - Trabzonspor maçı sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 11 maçtır yenilmeyen Trabzonspor ile 7 maçtır kaybetmeyen Gençlerbirliği bir puana razı oldu. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gol sesi çıkmadı. Bordo-mavili ekip 83. dakikada Uğur Demirok ile bir de penaltıdan yararlanamadı.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2018 18:04

Ligde son 4 maçından beraberlikle ayrılan Trabzonspor, geleneği sürdürdü ve Gençlerbirliği deplasmanından da 1 puanla döndü.

Ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği de 7 maçtır kaybetmiyordu. Ankara temsilcisi, bordo-mavili ekip karşısında pozisyonlara girse de aradığı golü bulamadı.

PENALTI KARARI! : 81. dakikada Gençlerbirliği'nde Uğur Çiftçi, Dame N'Doye'u ceza sahası içinde düşürdü ve hakem Alper Ulusoy penaltı kararı verdi.

Kullandığı son 5 penaltıyı gole çeviren Uğur Demirok, penaltı atışı için topun başına geçti. Uğur'un vuruşunda kaleci Hopf sağ köşeye yattı ve penaltıyı kurtarmayı başardı.

Zorlu mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Trabzonspor 33 puanla 6. sırada kaldı. Yarın Başakşehir'in Fenerbahçe'yi mağlup etmesi durumunda bordo-mavili ekip zirveden 13 puan geriye düşecek.

Gençlerbirliği ise 22 puanla 12. sırada yer aldı.

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 - 0 :TRABZONSPOR

Maç Sonu: Hakem Alper Ulusoy maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Maçta herhangi bir gol sesi çıkmıyor ve taraflar 1'er puanı paylaşıyor.

90+3. dakika: Uğur Çiftçi'nin orta alandan verdiği kısa pasla topla buluşan Abdul Khalili ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye sert bir şut çekiyor ancak bu topu kaleci Onur Kıvrak iki hamlede kontrol ediyor.

90+2. dakika: Uzaklaştırılmaya çalışılan topla buluşan Abdul Khalili ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor. Bu topu kaleci Onur Kıvrak yatarak kontrol ediyor.

90. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Aydın Karabulut ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top takım arkadaşından sekiyor ve tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor. Maçın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

89. dakika: Okay Yokuşlu, Stephane Sessegnon'u orta alanda arkadan yaptığı sert müdahaleyle yerde bırakıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

87. dakika: Ahmet Oğuz'un sağ kanatta verdiği kısa pasla topla buluşan Abdul Khalili uzaklardan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kale direğine çarpıp oyuna geri dönüyor.

85. dakika: Abdul Khalili'nin kısa pasına hareketlenen Jailton Paraiba ceza sahası içinde ofsaytta kalıyor. Trabzonspor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Juraj Kucka çıkıyor ve yerini Olcay Şahan'a bırakıyor.

84. dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu pozisyon faul gerekçesiyle duruyor.

83. dakika: Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Uğur Demirok kalecinin sağına şutunu çekiyor. Bu topu kaleci Johannes Hopf yatarak tokatlıyor. Kornere yönelen topu savunma oyuncuları taç'a gönderiyor.

82. dakika: Penaltı atışını kullanmak için topun başına Uğur Demirok geçiyor.

81. dakika: Uğur Çiftçi, Dame N'Doye'u ceza sahası içinde yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

79. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Tomas Hubocan'dan seken topu kontrol eden Abdul Khalili ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye sert bir şut gönderiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

75. dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Stephane Sessegnon ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu pozisyon ceza sahası içinde yapılan faul gerekçesiyle duruyor.

72. dakika: Gençlerbirliği üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Petar Skuletic çıkıyor ve yerini Deniz Yılmaz'a bırakıyor.

71. dakika: Orta alandan aldığı kısa pasla topla buluşan Petar Skuletic uzaklardan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.

69. dakika: Aydın Karabulut'un kısa pasıyla topla buluşan Stephane Sessegnon ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor. Sol kanattan gelişen atakta Aydın Karabulut'un kısa pasıyla topla buluşan Uğur Çiftçi ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte bu topu kontrol eden Aleksandar Scekic sağ ayağı ile şutunu kaleye gönderiyor. Bu top yandan dışarı çıkıyor.

67. dakika: Stephane Sessegnon'un kısa pasıyla topla buluşan Petar Skuletic ceza sahası içinde penaltı noktasının hemen gerisinde kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.

66. dakika: Trabzonspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Hugo Rodallega çıkıyor ve yerini Dame N'Doye'a bırakıyor.

65. dakika: Gençlerbirliği ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Marko Milinkovic çıkıyor ve yerini Jailton Paraiba'ya bırakıyor.

63. dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top takım arkadaşından sekiyor ve savunma oyuncuları tarafından uzaklaştırılıyor.

62. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Hugo Rodallega kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top Ahmet Oğuz'a çarpıp kornere gidiyor.

60. dakika: Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Juraj Kucka ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

58. dakika: Trabzonspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Matus Bero çıkıyor ve yerini Fabian Castillo'ya bırakıyor.

57. dakika: Jose Sosa, Marko Milinkovic'e orta alanda yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

53. dakika: Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Petar Skuletic kısa pasını Marko Milinkovic'e gönderiyor. Marko Milinkovic bekletmeden kaleye şutunu çekiyor. Bu topu kaleci Onur Kıvrak yatarak kontrol ediyor.

49. dakika: Stephane Sessegnon'un başlattığı hızlı atakta topla ilerleyen Stephane Sessegnon kısa pasını Aydın Karabulut'a gönderip ceza sahası içine koşusunu yapıyor. Aydın Karabulut kısa pasını tekrar Stephane Sessegnon'a gönderiyor. Stephane Sessegnon penaltı noktasının hemen yanından vuruşunu yapıyor ancak bu top savunma oyuncularına çarpıp dışarı çıkıyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Marko Milinkovic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı top kendi kalesine yöneliyor. Bu top kale direğine çarpıyor ve oyun alanına geri dönüyor. Dönen topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

47. dakika: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Aydın Karabulut ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa hiçbir takım arkadaşı dokunamıyor ve bu top dışarı çıkıyor.

46. dakika: Hakem Alper Ulusoy ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Konuk ekip Trabzonspor'un vuruşuyla ikinci yarı başlıyor. Gençlerbirliği ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Florentin Pogba çıkıyor ve yerini Aydın Karabulut'a bırakıyor.

Devre Arası: Hakem Alper Ulusoy ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. İlk yarıda taraflardan herhangi bir gol sesi çıkmıyor.

45+1. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta savunmadan seken topu takip eden Matus Bero ceza sahası içinde penaltı noktasının hemen gerisinden şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularına çarpıp kornere gidiyor.

45. dakika: İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

43. dakika: Orta alandan aldığı kısa pasla ilerleyen Tomas Hubocan ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

42. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Jose Sosa ceza sahası içindeki Hugo Rodallega'ya pasını gönderiyor. Hugo Rodallega ceza sahası içi sağ çaprazan kaleye şutunu çekiyor. Bu top kaleci Johannes Hopf'un kontrolünde kalıyor.

39. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Marko Milinkovic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu pozisyon ceza sahası içinde yapılan faul gerekçesiyle duruyor.

37. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Abdul Khalili ceza sahası içine ortasını yapmak istiyor ancak bu top savunma oyuncularına çarpıp taç'a gidiyor.

32. dakika: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte Filip Novak bu topu ceza sahası içine doldurmak istiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

28. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Kamil Ahmet Çörekçi ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa kimse dokunamıyor.

24. dakika: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Marko Milinkovic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.

22. dakika: Orta alanın sağından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ahmet Oğuz ceza sahası içine topu dolduruyor. Doldurduğu topa hareketlenen Marko Milinkovic topu altıpas önüne hareketlenen Petar Skuletic'e gönderiyor. Petar Skuletic kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

20. dakika: Sol kanattan gelişen atakta Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası içine attığı pası kaleci Johannes Hopf uzaklaştırmaya çalışıyor ancak bu top kısa düşüyor. Düşen topu takip eden Juraj Kucka vuruşunu yapıyor ancak bu top dışarı çıkıyor.

17. dakika: Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Jose Sosa'nın uzun pasıyla topla buluşan Hugo Rodallega ceza sahası içine girip sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top Uğur Çiftçi'den geri dönüyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Marko Milinkovic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Aleksandar Scekic vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.

16. dakika: Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Abdul Khalili ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekiyor ancak bu topu direk dibinde Onur Kıvrak kornere tokatlıyor.

13. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Marko Milinkovic ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

12. dakika: Sol kanattan atılan kısa pasla topla buluşan Marko Milinkovic ceza sahası içine giriyor ve şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularına çarpıp kornere gidiyor.

11. dakika: Sağ kanatta orta alana yakın bölgede kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Marko Milinkovic ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu top kaleci Onur Kıvrak'ın kontrolünde kalıyor.

10. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Abdülkadir Ömür'ün doldurduğu topa hareketlenen Hugo Rodallega ceza sahası yayı içinden vuruşunu yapıyor ancak bu top uzak direkten dışarı çıkıyor.

9. dakika: BİR KAFA! Sosa orta alana yakın bölgeden rakip ceza sahasına dopru topu doldurdu. Rodallega kafayı vurdu, top üstten auta çıktı. 

8. dakika: Trabzonspor, Süper Lig'de üç maçtır Gençlerbirliği'ne yenilmiyor (1G 2B); bu maçlardan ikisi golsüz sonuçlandı.

7. dakika: Trabzonspor'da Bero son çizgiye inip ortasını yolladı, Gençlerbirliği savunması kafayla uzaklaştırmayı başardı. 

5. dakika: İki takım Süper Lig'de 67 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 38-12'lik Trabzonspor üstünlüğü bulunuyor (17B).

3. dakika: Bu arada Trabzonspor, ligde 11 maçtır yenilgi yüzü görmüyor ancak son 4 maçta berabere kaldılar. 

1. dakika: Gençlerbirliği bu dakikada etkili geldi. Bir verkaç ile Skuletic topu önüne alıp vurdu, kaleci Onur topun kontrolünü sağladı.  

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Claro, Palitevich, Pogba, Uğur Çiftçi, Scekic, Khalili, Milinkovic, Sessengon, Skuletic

TEKNİK DİREKTÖR: Ümit Özat

TRABZONSPOR: Onur, Kamil Ahmet, Uğur Demirok, Hubocan, Novak, Okay, Kucka, Sosa, Abdülkadir, Bero, Rodallega

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay 


Yorumlar