Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Fırtına ikinci yarıda gol olup yağdı! Trabzonspor Konyaspor 3-0 maç özeti ve golleri izle

Spor Toto Süper Lig 15. hafta karşılaşmasında Atiker Konyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, Abdülkadir Ömür'ün parladığı maçı 3-0 kazanmayı başardı ve üst üste üçüncü maçından galibiyetle ayrıldı.

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2018 18:08

Spor Toto Süper Lig 15. hafta mücadelesinde sahasında Atiker Konyaspor ile karşılaşan Trabzonspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 galip geldi.

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçta rakip kaleye 6 şut çeken ve 2 isabet bulan bordo mavili ekip etkili futboluyla rakibini bunaltmayı başardı.

İkinci yarıya da oyunun kontrolünde elinde tutmayı başararak başlayan Trabzonspor’da kilidi açan isim Abdülkadir Ömür oldu.

Trabzonspor Konyaspor 3-0  maç özeti ve golleri izle

Maçın 76. dakikasında ceza sahası içinde yerde kalan genç futbolcu takımına penaltı kazandırırken Hugo Rodallega’nın golüyle skor 1-0’a geldi.

Bu golden 1 dakika sonra oyuna ikinci yarıda giren Caleb Ekuban sahneye çıktı ve Trabzonspor 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. İlk golün yaratıcısı olan Abdülkadir Ömür, bu golde de asisti yapan isim oldu.

Üst üste yediği gollerle şok yaşayan Konyaspor’un farkı azaltmak için harcadığı çaba sonuçsuz kaldı.

Karşılaşmanın 89. dakikasında Konyaspor yarı sahasında topu kapan Ogenyi Onazi kaleciyle karşı karşıya kaldı ve vuruşunda maçın sonucunu 3-0 belirlemeyi başardı.

Bordo mavili ekip bu galibiyetle puanını 25 yaparken Konyaspor 21 puanda kaldı.

Trabzonspor gelecek hafta deplasmanda Beşiktaş’a konuk olurken Atiker Konyaspor sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak.

Onazi döndü

Trabzonspor’da sakatlığı nedeniyle iki haftadır takımdan uzak kalan Ogenyi Onazi, Atiker Konyaspor mücadelesiyle takımdaki yerini aldı. Ligde son olarak 12´nci haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyen, Fenerbahçe ile Kayserispor mücadelelerini kaçıran Onazi, ligde iki maç aradan sonra Atiker Konyaspor karşısında ilk 11´de sahaya çıktı.

taraftarlar yalnız bırakmadı

Trabzonspor’dan hafta içerisinde yapılan maça davet çağrılarına taraftarlar kayıtsız kalmadı. Fenerbahçe maçında Doğu Alt J, Güney Kale Arkası Alt J ve Kuzey Kale Arkası Alt J bloklarında bulunan taraftarların ceza almasına rağmen bordo-mavili taraftarlar Atiker Konyaspor mücadelesinde tribünlerin önemli bölümünü doldurarak takımlarını yalnız bırakmadı. Az sayıda Atiker Konyasporlu taraftar da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldılar.

Trabzon'daki maçlar 

Trabzonspor, rakibine karşı sahasında oynadığı 17 maçın 11'inde galip geldi. Bu müsabakaların 5'i Konyaspor'un üstünlüğü ile sona ererken, bir maçta da taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. 

Trabzonspor ilk peşinde 

Spor Toto Süper Lig'de 32 haftadır üst üste 3 maç kazanamayan Trabzonspor, sahasında karşılaşacağı Atiker Konyaspor'u yenerek bu istatistiğe son vermek istiyor. 

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Trabzonspor, sahasında Atiker Konyaspor ile karşılaşacak. 8 Aralık Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak olan mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. 

Ligde geride kalan 14 haftalık periyotta 6 galibiyet ile 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Trabzonspor, son iki maçında 6 puan elde ederek üst basamaklara ilerleme adına önemli puanlar elde etti. Bordo-mavililer, konuk edeceği Atiker Konyaspor maçından 3 puanla ayrılarak bu sezon ilk kez 3 maç üst üste kazanma başarası göstermeyi hedeflerken, 32 haftalık üst üste 3 maç kazanamama istatistiğini de sonlandırmak istiyor. 

Karaman uyardı 

Sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle hafta içinde yapılan antrenmanları eksik kadro ile sürdüren bordo-mavililerde Teknik Direktör Ünal Karaman, oyuncularını uyardı. Her maçı tek tek düşünmeleri gerektiğini aktaran deneyimli çalıştırıcı, Atiker Konyaspor ile oynayacakları müsabakanın Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarından daha zorlu geçeceğini hatırlattı. Ligde yakaladıkları olumlu havanın bozulmaması için sahada daha gayretli olmaları gerektiğini belirten Karaman, güçlerini sahaya en iyi şekilde yansıtmaları gerektiğini vurguladı.  


Yorumlar