Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Bursapor Trabzonspor maçı özet ve golleri

Bursapor Trabzonspor maçı özeti| Bursaspor - Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta mücadelesinde Bursaspor, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Mücadele Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2019 22:37

Bursaspor ile Trabzonspor, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleden Trabzonspor 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bordo-mavili ekibe 3 puanı getiren gol 69. dakikada Abdülkadir Ömür'den geldi. Genç futbolcu, sezonun en güzel gollerinden birini attı.

Trabzonspor'da Jose Sosa'nın 81. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda Bursaspor kalecisi Okan gole izin vermedi.

Bu sonucun ardından art arda 4. kez galip gelen Trabzonspor puanını 49'a çıkardı. Üst üste üçüncü kez mağlup olan ve son 14 maçta yalnızca 1 kez galip gelen Bursaspor ise 28 puanla düşme açısından tehlikeli bölgede kaldı. 

BURSASPOR: 0-1 :TRABZONSPOR

90 + 8.dk: Uzatma anlarında heyecan tavan yaptı. Bursaspor tüm riskleri alarak rakip kaleye yükleniyor, Trabzonspor arkada bulduğu boşlukları değerlendirmeye çalışıyor.

90 + 3.dk: Trabzonspor'da Hosseini, Sakho'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

90 + 1.dk: Bursaspor'da Stephane Badji uzaklardan şansını denedi, top farklı şekilde üstten auta çıktı.

90.dk: Mücadelenin sonuna en az 10 dakika ilave edildi.

87.dk: Bu anlarda faul düdüklerinin sayısı bir hayli arttı. Oyun sık sık kesiliyor. 

85.dk: Maçta son anlara girilirken heyecan giderek artıyor. Trabzonspor farkı ikiye çıkarmak isterken Bursaspor ise beraberlik golünü arıyor.

84.dk: Kaçan penaltıyla birlikte taraftarının da desteğini arkasına alan Bursaspor beraberlik golü için baskı kurmaya çalışıyor.

81.dk: PENALTI KAÇTI! Jose Sosa'nın kullandığı penaltıda kaleci Okan sağına giden topu çıkarmayı başardı. Trabzonspor farkı ikiye çıkarma şansını değerlendiremedi.

80.dk: PENALTI! Hakem Bülent Yıldırım, VAR incelemesinin ardından Badji'nin Abdülkadir'in ayağına bastığını belirtti ve penaltı kararı verdi.

79.dk: VAR İNCELEMESİ! Bülent Yıldırım, VAR hakemlerinin tavsiyesiyle pozisyonu saha kenarındaki monitörden izleyecek.

77.dk: Yerde kalan Abdülkadir'in tedavisi için top dışarı atıldı. Bu sırada pozisyon da VAR hakemleri tarafından inceleniyor.

76.dk: Ekuban'la duvar pası yaptıktan sonra içeri giren Abdülkadir Ömür yerde kaldı. Trabzonsporluların penaltı beklentileri vardı ancak hakem devam kararı verdi.

74.dk: Bursaspor'un çok adamla yüklendiği dakikada sol kanattan içeri doldurulan topa Sakho kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

72.dk: Badji'yle girdiği ikili mücadele sonrası omzunun üzerine düşen Yusuf Yazıcı bir sakatlık yaşıyor. Onun tedavisi için oyun duraklıyor.

70.dk: Trabzonspor, Abdülkadir Ömür'ün golüyle maçın son 20 dakikasına 1-0'lık üstünlükle giriyor.

68.dk: GOL! Nwakaeme'nin sol kanattan taşıyıp bıraktığı topa yayın gerisinden Abdülkadir Ömür gelişine sol ayağıyla çok sert ve düzgün vurdu, top köşeden ağlarla buluştu: 0-1

65.dk: Aytaç'ın derinlemesine pasıyla ceza alanına sokulan Sakho, kaleci Uğurcan'ı da çalımladı ancak açısını kaybedince çektiği şutta top yan ağlarda kaldı.

62.dk: Bursa'da müthiş bir atmosfer var. Her iki takım taraftarları da büyük bir coşkuyla takımlarını destekliyor.

61.dk: Deplasman tribününü dolduran Trabzonsporlu taraftarlar 61. dakika itibariyle adeta görsel bir şölen sunuyor.

60.dk: Maçta son yarım saatlik dilime golsüz eşitlikle giriliyor ancak iki takım da gollük fırsatlar yakalamaya devam ediyor.

56.dk: Mücadelenin ikinci yarısında da her iki ekip zaman zaman etkili fırsatlar yaratıyor.

55.dk: Bu kez Trabzonspor hızlı çıktı. Abdülkadir'den pası alan Ekuban'ın sol çaprazdan sert şutunda savunmaya da çarpan top yan ağlarda kaldı. Korner...

54.dk: Bursaspor çok adamla etkili geldi. Aytaç'ın şutunda savunmadan dönen topa Barış Yardımcı gelişine vurmak istedi ancak istediği şutu çıkaramadı.

52.dk: Yaklaşık iki dakikadır saha içerisinde tedavi gören Uğurcan şimdi ayağa kalktı ve maç da kaldığı yerden tekrar başladı.

51.dk: Lima'yla çarpıştıktan sonra bir sakatlık yaşayan kaleci Uğurcan'ın tedavisi saha içerisinde gerçekleştiriliyor.

50.dk: Trabzonspor savunmasında Hosseini'nin kafayla kalecisine kazandırmak istediği topta Lima araya girdi. Onun dokunuşunda kaleci Uğurcan topu çıkarırken devamında iki oyuncu çarpıştı, hakem Trabzonspor lehine faul kararı verdi.

48.dk: Nwakaeme ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Allano Lima omzundan bir sakatlık yaşıyor. Onun tedavisi için oyun duraklıyor.

47.dk: İlk yarıda maçta tam 12 korner olurken bunların 8'ini Bursaspor kullandı.

Bursa'da ikinci yarı başladı!

İlk yarı bitti

45.dk: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave edildi.

43.dk: Yusuf Erdoğan'ın yayın gerisinden çektiği şutta top kaleci Uğurcan'da kaldı.

40.dk: KAÇTI! Trabzonspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanı içinde bomboş kalan Hosseini'nin kafa vuruşunda yerden seken top direğin hemen üzerinden auta çıktı.

38.dk: Sarı Kart José Ernesto Sosa

35.dk: Bursaspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşu sonrası ceza sahası dışına açılan topa Aytaç sert vurdu ancak top farklı şekilde üstten auta çıktı.

34.dk: Bir korner daha... Özellikle ilk yarılar itibariyle belki de sezonun en fazla korner sayısına sahip maçı oynanıyor. 

33.dk: DIŞARIDA! Bursaspor savunmasının çıkarken kaptırdığı topu Olcay sağ taç çizgisi önünden ortaladı, kale alanı içindeki Nwakaeme'nin kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

30.dk: Mücadelenin üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geride kalıyor. İki takım adına da kaçan net fırsatlar var.

28.dk: Bursaspor bu kez sağ kanattan Latovlevici'yle serbest vuruş kullandı. Kale alanı içind hiç kimsenin dokunamadığı top Chedjou'ya çarpıp ceza sahasını terk etti.

26.dk: MUTLAK GOL KAÇTI! Bursaspor çok etkili geldi. Sol kanattan Yusuf'un taşıdığı topa penaltı noktası üzerinden Sakho vurdu, Uğurcan'ın çıkardığı topu Tunay Torun sağ çaprazdan gelişine kaleye yolladı. Bu kez savunma topun kaleye gitmesine engel oldu. Korner...

21.dk: Abdulkadir Parmak sağ kanattan ceza alanına sokuldu, ortasını yapmak isterken araya giren savunma topu kornere yolladı.

20.dk: Karşılaşmanın ilk 20 dakikası golsüz eşitlikle geçiliyor. 

19.dk: DİREKTEN DÖNDÜ! Maçtaki en net fırsatı Trabzonspor yakaladı. Yusuf'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Nwakaeme kale alanı içinde çok iyi yükseldi, onun kafa vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü.

18.dk: Duran toplar oyunun kilidini çözecek gibi görünüyor. Bu kez Trabzonsporlu Ibanez sol kanattan ilerlerken Ertuğrul'un müdahalesiyle yerde kaldı, konuk ekip serbest vuruş kazandı.

17.dk: KAFA! Bursaspor bu kez sol kanattan kullanılan köşe vuruşuyla etkili oldu. Aytaç'ın ortasında Uğurcan'ın boşa çıktığı topa Sakho kafayı vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı.

16.dk: Topla oynama oranlarında Bursaspor'un %53'e %47'lik üstünlüğü bulunsa da konuk ekip şut sayılarında rakibinden üstün durumda.

14.dk: NET FIRSAT KAÇTI! Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza alanı sağ çaprazında topu alan Sosa'nın nefis ortasına kale alanı içinde Yusuf Yazıcı yakın mesafeden kafayı vurdu, üstten aut...

13.dk: Bursaspor atağında Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan içeri çevirdiği topu Hosseini kesmişti. Bu pozisyonda Bursasporluların penaltı itirazı oldu ancak hakem devam dedi.

11.dk: Ev sahibi ekip sağ kanattan üst üste köşe vuruşlarıyla Trabzonspor savunmasını zorluyor.

10.dk: Bursaspor bu anlarda baskı yapıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kaleci Uğurcan topu yumrukladı.

8.dk: TEHLİKE! Bursaspor'un çıkarken kaptırdığı top sonrası Olcay sağdan ortaladı, hemen önündeki Ertuğrul'a rağmen Ekuban kafayı vurdu. Kaleci Okan sağına giden topu tek hamlede kontrol etti.

7.dk: Trabzonspor'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Sosa'nın ortaladığı top doğrudan kaleci Okan'a gitti.

4.dk: Aytaç'ın kullandığı serbest vuruşta Sosa'nın arkasındaki Sakho ön direkte kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

3.dk: Bursaspor atağında sol kanattan ilerlemek isteyen Yusuf Yazıcı, Olcay'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Bursaspor taç çizgisinin hemen önünden duran top şansı yakaladı.

2.dk: Trabzonspor maça hızlı başladı. Defans arkasına atılan topa Ekuban iyi hareketlendi, kaleci Okan'dan seken topu sağ kanatta kontrol etmek isteyen Ekuban oyun alanı içinde kontrolü sağlayamadı.

Bülent Yıldırım'ın ilk düdüğüyle maç başladı!

İlk 11'ler

Bursaspor: Okan, Latovlevici, Chedjou, Ertuğrul, Barış, Badji, Aytaç, Saivet, Tunay, Yusuf, Sakho.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Ibanez, Sosa, Abdulkadir Parmak, Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı, Nwakaeme ve Ekuban.


Yorumlar