Anasayfa /  Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü'nden Sörloth açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, düzenlediği basın toplantısında takımdan ayrılan Sörloth ve yeni transfer Benik Afobe ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 16 Eylül 2020 16:59

Süper Lig'in 2. haftasında Yukatel Denizlispor deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Eddie Newton, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren bordo mavili ekibin teknik direktörü Newton, "Alan söyleyecek değilim, kadromuz yeterli değil. Yönetimimiz ve başkanımız gece gündüz çalışıyorlar, sınır tanımaksızın çalışıyorlar" dedi.

"SEZON ÖNCESİ KAMPINDA BU TARZ SAKATLIKLAR NORMAL"
Yeni sezon hazırlıklarında adale ve kasık sakatlıklarının yaşanabileceğini dile getiren Newton, "Sakatlıklarla ilgili takımın bir çalışanını suçlamak mümkün değil. Trabzon'da nem çok fazla ve hava durumundan dolayı zaman zaman sorunlar yaşanıyor. Hem tesislerimiz, hem de stadyumumuzun çimleriyle ilgilenenler iyi işler çıkarıyorlar. Ancak sezon öncesi kampında bu tarz sakatlıklar normal. Hem burada hem de Avrupa'da kasık ve adale sakatlıkları yaşamak mümkün. Oyunculara yükleme yaptığınızda sakatlıkların yaşanması normal. Örneğin Liverpool'un başına geldiğinde Jürgen Klopp antrenman şeklini değiştirdiğinde oyunculara yükleme yaptığında sakatlıklar yaşandı. Yeni antrenman sistemine alışmak gerekiyor. Oyuncular buna adapte olduğunda sorun olmayacağını düşünüyorum. Sağlık departmanımızla sürekli iletişim halindeyiz ve oyuncuların sakatlıklarını önlemeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

 

"BÜYÜK OYUNCULARI KAYBETMEK CANINIZI YAKAR"
Takımdan önemli oyuncuların ayrıldığını belirten Newton, "İster Liverpool, isterse Chelsea olsun büyük oyuncuları kaybetmek canınızı yakar. Hem yönetim, hem de başkanla muhteşem bir çalışma yapıyoruz. Bana ve ekibime yardımcı olmak için iyi işler yapıyorlar. Ayrılan oyuncuların yerini doldurmak kolay olmayacaktır ama ihtiyacımız olan bölgelere transferlerimizi yapmak için yönetim ve başkanımızla muhteşem bir çalışma içindeyiz" diye konuştu.

"AFOBE LİGDE İŞ YAPABİLECEK YETENEKTE"
Bordo mavili takımın yeni forveti Benik Afobe'yi daha önce tanığını vurgulayan Newton, "Sörloth konusundan başlayalım. Yönetimimiz ve ben çok netiz. Hem ben, hem de yönetimin Sörloth'un bir yıl daha devam etmesi yönünde fikrimiz vardı ancak oyuncunun burada oynamak istemediği kararını verdik. Biz oyucularımızın burada oynama istediğini önemsiyoruz, kafası burada değilse oyuncunun yerine birini bakmayı daha doğru buluyoruz. Afobe'yi tanıyorum. Bu ligde iş yapabilecek yetenekte. Ekuban, Abdülkadir Ömür gibi oyunları oyuna katabilecek bir oyuncu" açıklamasında bulundu.

Yorumlar