Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Trabzonspor, Molde karşısında fırsat tepti!

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Trabzonspor, Molde ile karşılaştı. Mücadele 3-3'lük eşitlikle sona erdi. Trabzonspor'un gollerini Nwakaeme, Vitor Hugo ve Djaniny kaydetti. Molde'nin gollerini ise Brynhildsen (2) ve Hussain kaydetti. 90+5'te penaltı kaçtı.

Abone ol
Abone ol 05 Ağustos 2021 22:30

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Norveç temsilcisi Molde ile karşı karşıya geldi. Alman hakem Harm Osmers’in yönettiği mücadele 3-3'lük eşitlikle sona erdi.

 Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Trabzonspor oldu. 15'inci dakikada Nwakaeme sahneye çıktı. 31'de Brynhildsen'in attığı golle birlikte maçta 1-1'lik eşitlik sağlandı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı. 58'inci dakikada Vitor Hugo, Trabzonspor'u yeniden üstünlüğe taşıdı. 64'te bir kez daha sahneye çıkan Brynhildsen mücadelede 2-2'lik beraberliği yakalayan golü kaydetti. 74'te Djaniny'in attığı gole cevap 85'te Hussain'den geldi. 

Trabzonspor'da son dakikada kazanılan penaltıdan Bakasetas yararlanamadı.

Trabzonspor – Molde eşleşmesinin galibi UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu’nda İtalya Serie A ekiplerinden Roma ile karşılaşacak.

CANLI ANLATIM | Trabzonspor – Molde!

TRABZONSPOR - MOLDE: 3-3

GOLLER: 15' Nwakaeme, 58' Hugo, 74' Djaniny (Trabzonspor) / 31', 64' Brynhildsen, 85' Hussain (Molde)

İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar Ie, Vitor Hugo, Bruno Peres, Bakasetas, Berat Özdemir, Marek Hamsik, Gervinho, Djaniny, Nwakaeme

Molde: Linde, Knudtzon, Sinyan, Gregersen, Risa, Aursnes, Mannsverk, Hussain, Hestad, Omoijuanfo, Brynhildsen

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Djaniny'nin sağdan yaptığı yerden ortada ceza sahası önünden Hamsik'in şutunda, top üstten dışarı gitti.

11. dakikada soldan son çizgiye inen Nwakaeme'nin içeriye çevirdiği top, Hamsik'in önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda top, savunmaya da çarparak üstten kornere çıktı.

15. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bakasetas'ın sağdan kullandığı köşe atışında ön direkte yükselen Nwakaeme kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

24. dakikada Hamsik'in ceza sahası içerisine gönderdiği pasta topla buluşan Djaniny, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Djaniny'den önce topa müdahale eden Molde savunması, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

27. dakikada topla ceza sahasına giren Gervinho'nun vuruşunda, kaleci Linde gole izin vermedi.

31. dakikada Molde beraberliği yakaladı. Hestad'ın ara pasında kale önünde topla buluşan Brynhildsen meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

MAÇTAN NOTLAR

İLK 11'DE 3 YENİ İSİM

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kendileri için sezonun ilk resmi karşılaşması olan Molde FK maçında 3 yeni transfere ilk 11’de görev verdi. Avcı; Peres, Hamsik ve Gervinho’yu ilk 11’de tercih ederken, yeni transferlerden Dorukhan ile İsmail ise yedek kulübesinde yer aldı. Yeni transfer Koita’nın yanı sıra Abdülkadir Ömür de sakatlığı nedeniyle bu maçın kadrosunda yer alamadı.

YEDEK KULÜBESİNDE TEK YABANCI

Trabzonspor’un Molde FK karşılaşmasında 12 kişilik yedek kulübesinde tek yabancı isim Trondsen yer aldı. Kulübenin 11’i Türk oyunculardan oluşurken, bunlardan da Arda, Hüseyin, Atakan, Murat Cem, Abdulkadir ve Faruk Can olmak üzere 6’sı altyapıdan yetişen oyunculardan oluştu.

TARAFTARLARLA 515 GÜN SONRA BULUŞMA

Sezonun ilk resmi karşılaşmasında sahasında Molde FK’yı konuk eden Trabzonspor, bu maçla birlikte 515 gün sonra taraftarlarıyla da buluştu. Bordo-mavililer taraftarı önüne en son 2019-20 sezonunda 7 Mart’taki Gaziantep FK karşılaşmasında çıkmış ve daha sonraki süreçte pandemi nedeniyle stadyumlara seyirci alınmamıştı.

STADYUM TAM KAPASİTE

Trabzonspor-Molde FK karşılaşmasında pandemi nedeniyle stadyuma 19 bin 600 taraftarın alınmasına izin verilirken, bordo-mavili taraftarlar maça yoğun ilgi göstererek kapasitenin tamamına yakınını doldurdu. Taraftarlar ayrıca, müsabaka öncesi futbolcuları tribünlere çağırarak alkışlarken, özellikle yeni transferlere de yoğun ilgi gösterdiler. Stadyum hoparlörlerinden de sık sık pandemi kurallarına uyulması yönünde uyarılar yapıldı.

RÖVANŞ NORVEÇ’TE

Trabzonspor ile Molde arasındaki karşılaşmanın rövanşı 12 Ağustos Perşembe günü 19.00’da Aker Stadyumu’nda oynanacak.


MUHTEMEL RAKİP ROMA

Trabzonspor – Molde eşleşmesinin galibi UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu’nda İtalya Serie A ekiplerinden Roma ile karşılaşacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 3. ön eleme turu ikinci maçları 12 Ağustos’ta oynanacak

Yorumlar