Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Trabzonspor - Konyaspor maç sonucu: 2-1 (Maç Özeti)

Süper Lig'de 25. haftanın maçı Akyazı'da oynandı, Trabzonspor ile Konyaspor kozlarını paylaştı. Abdullah Avcı yönetimindeki Fırtına, 40 bin taraftarının önünde rakibini Edin Visca'nın golleriyle devirdi, puan farkını 12'ye çıkartarak şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. 3 maçlık galibiyet serisi sona eren İlhan Palut'lu Konyaspor'a Sokol Cikalleshi'nin attığı gol ise puan için yeterli olmadı.

Abone ol
Abone ol 13 Şubat 2022 18:20

Akyazı'da 40 bin taraftarının önünde oynayan Fırtına, Boşnak yıldızı Edin Visca'nın golleriyle 3 puanı kaptı. Sahadan 2-1 galip ayrılan Bordo Mavililer, aradaki puan farkını 12'ye çıkarttı ve şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. 3 maçlık galibiyet serisine Trabzon'da nokta koyan Konyaspor 'a Sokol Cikalleshi'nin golü puan için yeterli olmadı.

Trabzonspor , Süper Lig 'in 26. haftasında Alanya deplasmanına 4'te 4'le gidecek, seriyi 5 maça taşımak için mücadele edecek. Konyaspor ise Kasımpaşa karşısında yeniden çıkışa geçmeye çalışacak.

MAÇTAN DAKİKALAR:

10' Trabzonspor, tehlikeli geldi. Nwakaeme'nin ara pasıyla ceza sahasına giren Abdülkadir, istediği kontrolü yapamadı ve top kaleci Sehic'te kaldı.

GOL | 13' Akyazı'da skor perdesini Visca açtı. Sol kanatta Adil'den çık bir çalımla sıyrılan Cornelius, ceza sahasına koşu yapan Visca'ya ortasını yaptı. Kontrolünü yapan ve Guilherme'yi geçen Boşnak yıldız, sol ayağıyla yerden sert vurdu, ağları sarstı. 1-0.

18' Konyaspor'da Guilherme'nin ceza sahası dışından attığı şutta top farklı şekilde auta çıktı.

21' Siopis, Soner Dikmen'in faulüyle yerde kaldı. Yunan oyuncunun oyunu hemen başlatmasını engelleyen Soner, maçın ilk sarı kartını gören isim oldu.

22' Ceza sahasına yakın bir mesafede topu kontrol eden Bakasetas, Visca'ya pasını aktarmak istedi, Guilherme'den seken top önünde kaldı. Yunan yıldızın yerden sert vuruşunda Sehic, son anda topu kornere çeldi.

23' Bakasetas'ın sağ kanattan kullandığı kornere iyi yükselen Cornelius'un yaptığı kafa vuruşunda top direkten auta çıktı.

26' Bytyqi'nin sol kanattan yaptığı ortaya Puchacz'tan önce yükselen Rahmanovic, kaleye çok yakın bir pozisyonda istediği kafa vuruşunu yapamadı ve Konyaspor net bir fırsattan yararlanamadı.

30' Nwakaeme, Skubic'in yaptığı faul sonrası yerde kaldı ve Trabzonspor, sol çaprazdan tehlikeli olabilecek bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Bakasetas'ın muhteşem şutunda top üst direkten auta çıktı.

32' Trabzonspor, Konyaspor kalesini duran toplarla yokluyor. Bakasetas'ın ceza sahasına yaptığı ortada seken top Cornelius'un önünde kaldı. Danimarkalı forvetin şutunda top savunmadan döndü.

33' Sağ kanattan çok süratli gelen Michalak, önce Puchacz'ı sonra Vitor Hugo'yu çalımladı ve ortasını yaptı. Ceza sahasında araya giren Denswil, son anda hamlesini yaptı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

43' Bakasetas'ın ceza sahasının sol çaprazından attığı şutta kaleci Sehic, topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

İkinci yarı başladı.

55' Konyaspor'da Abdülkerim, Cornelius'a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

62' Edin Visca'nın ortasında arka direğe seken topa hareketlenen Nwakaeme'nin kafa vuruşunda top auta çıktı.

62' Trabzonspor'da Andreas Cornelius'un yerine Djaniny oyuna dahil oldu.

63' Konyaspor'da İlhan Palut'tan 3 değişiklik geldi. Nejc Skubic'in yerine Barış Yardımcı, Ahmed Hassan'ın yerine Sokol Cikalleshi, Soner Dikmen'in yerine Paul-Jose Mpoku oyuna dahil oldu.

 70' Trabzonspor'un hızlı hücumunda Siopis'i orta sahada düşüren Guilherme, sarı kart gördü.

71' Trabzonspor'da günün yıldızı Edin Visca'nın yerine Yusuf Erdoğan oyunda. Yaklaşık 1 ay sonra formasına kavuşan Marek Hamsik de Bakasetas'ın yerine oyuna dahil oldu.

73' Konyaspor'da Konrad Michalak, yerini Amilton'a bıraktı.

GOL | 67' Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Djaniny'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Nwakaeme, inanılmaz işler yaptı. Barış Yardımcı ve Adil Demirbağ'dan şık çalımlarla sıyrılan, adeta topla dans eden yıldız oyuncu, boş durumdaki Visca'ya pasını aktardı. Boşnak yıldız, gelişine vuruşunu yaptı ve Sehic'i geçen top ağlarla buluştu.

77' Mpoku'nun ortasına koşu yapan Rahmanovic, kaleye yakın mesafede kafa vuruşunu yaptı. Açıyı iyi kapatan Uğurcan Çakır, topu çelmeyi başardı.

78' Konyaspor'da Rahmanovic'in yerine Endri Çekici oyunda.

 82' Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'ün yerine Berat Özdemir, Nwakaeme'nin yerine Kouassi oyunda.

83' Konyaspor, aradaki farkı 1'e indirdi. Hadziahmetovic'in ortasına hareketlenen Cikalleshi, ceza sahasında topu göğsüyle yumuşattı, dönerek harika bir vuruş yaptı ve Uğurcan'ı geçen top ağlarla buluştu.

85' Konuk takım, beraberlik golünü arıyor. Sol kanatta topla buluşan Bytyqi'nin uzak direğe attığı şutta top direğin yanından auta çıktı.

Mete Kalkavan, son düdüğü çaldı ve sahadan 2-1 galip ayrılan Trabzonspor, şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı.

Yorumlar