Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Trabzonspor - Empoli maç sonucu: 0-1 / MAÇ ÖZETİ

Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren Trabzonspor, hazırlık maçında Empoli ile karşı karşıya geldi. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki Bordo-Mavili ekip, Sportstadion Langau Stadyumu'nda taraftarlara kapalı olarak oynanan mücadelede İtalyan temsilcisine 1-0 mağlup oldu. Maçın tek golünü 14. dakikada Destro kaydetti.

Abone ol
Abone ol 25 Temmuz 2022 18:55

Maç Özeti:

Karadeniz ekibi, kamp dönemindeki son hazırlık maçını bugün Avusturya’da oynadı ve Serie A ekiplerinden Empoli ile karşı karşıya geldi. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki Bordo-Mavili ekip, taraftarlara kapalı olarak oynanan mücadelede İtalyan temsilcisine 1-0 mağlup oldu. 

 
 

Sportstadion Langau Stadyumu'nda oynanan mücadelede gol perdesini Empoli, 14. dakikada Destro'nun ile açtı ve 1-0 öne geçti. İlk ayrı İtalyan ekibinin 1-0'lık üstünlüğü ile geçilirken 2. yarıda gol sesi çıkmadı ve İtalyan ekibi mücadeleyi 1-0 kazandı.

Slovenya’da çıktığı ilk 2 maçta MTK Budapeşte’yi 2-1 mağlup edip, Slovacko ile 2-2 berabere kalan Bordo-Mavililer, bir diğer İtalya temsilcisi Torino’ya 3-0 yenilmişti.

Maçtan dakikalar

5'| Trabzonspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Doğucan Haspolat, kale alanına doğru ortasını yaptı. Savunmadan seken top kornere gitti.

GOL | Empoli 14. dakikada Destro'nun golüyle 1-0 öne geçti. Köşe vuruşundan kale alanına doğru gönderile ortada Destro kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Uğurcan Çakır'dan dönen topu bir kez daha önünde bulan Destro bu sefer vuruşunda topu ağlara gönderdi.

22'| Sol kanatta topla buluşan Kouassi rakibinden sıyrılarak ceza sahasına doğru yöneldi. Kouassi'nin yerden içeriye çevirdiği topta savunma araya girerek pozisyonu engelledi.

 

32'| Trabzonspor'un kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gönderilen top, savunmadan sekerek ceza sahası dışına açıldı. Topu önünde bulan Yusuf Erdoğan'ın şutu savunmadan döndü.

42'| Sol kanatta topla buluşan Doğucan Haspolat'ın arka direğe doğru gönderdiği pasa kimse yetişemedi ve top doğrudan auta gitti.

İLK YARI SONUCU | Karşılaşmanın ilk yarısı Empoli'nin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

50'| Trabzonspor'un kazandığı serbest vuruşta Abdülkadir Ömür ortasını yaptı. Djaniny'nin kafa vuruşunda top direğe çarparak auta gitti.

59'| Hızlı bir şekilde kullanılan serbest vuruşta ceza sahası dışarısında topla buluşan Baldanzi, uzak mesafeden şutunu gönderdi. Top yandan auta gitti.

64'| Sol kanattan hücuma çıkan Eren Elmalı'nın ceza sahasına doğru gönderdiği topu Empoli savunmasından Viti kafayla uzaklaştırdı.

78'| Trabzonspor etkili geldi. Ön alanda bası yapan Trabzonspor'da Kouassi topu kazandı. Sol kanattan ceza sahasına giren Kouassi'nin yerden arka direğe doğru gönderdiği topa Visca vuruşunu yaptı. Kaleci son anda topu kornere çeldi.

82'| Sol kanatta topla buluşan Edin Visca, ceza sahası yayı üzerindeki Bakasetas'a pasını aktardı. Bakasetas'ın vuruşunda top savunmadan geri döndü.

MAÇ SONUCU | Karşılaşma Empoli'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçında İtalyan ekibi Empoli ile karşı karşıya geliyor.

Avusturya'nın Kitzbühel kasabasındaki Sportplatz Langau'da oynanacak karşılaşma TSİ ile 19:00'da başlayacak ve A Spor'dan canlı yayınlanacak.

Alınan karar gereği mücadelede her iki takımın seyircisi de alınmayacak.

11'LER

Trabzonspor:Uğurcan, Dorukhan, Hugo, Denswil, Eren, Doğucan, Siopis, Yusuf Erdoğan, Abdülkadir, Kouassi, Djaniny.

Empoli: Vicario; Stojanovic, Viti, Luperto, Parisi; Henderson, Marin, Bandinelli; Bajrami, Destro, Satriano

Eksikler

Trabzonspor'da son Torino maçında sakatlık geçiren Eren Elmalı son antrenmanda yer aldı ve teknik direktör Abdullah Avcı'nın görev vermesi halinde takımındaki yerini alabilecek. Bordo mavililerde Hüseyin Türkmen ve Serkan Asan'ın ise sakatlıkları bulunuyor.

Hazırlık maçı karnesi

Abdullah Avcı'nın öğrencileri yeni sezon öncesi 4. hazırlık maçında Empoli'yle karşılaşacak. Trabzonspor ilk hazırlık maçında MTK'yı 2-1 mağlup etmiş, ikinci maçında Slovacko ile 2-2 berabere kalmış ve üçüncü maçında ise Torino'ya 3-0 mağlup olmuştu.

Geçen sezon Serie A'yı 14. sırada bitiren Empoli ise yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçında İtalya'nın amatör ekiplerinden Castelfiorenti'yi 11-0 yendi. 5 gün sonraki ikinci hazırlık maçında ise zayıf rakibi Seravezza'yı 3-0'la geçmişti.

5 gün sonra Süper Kupa

Trabzonspor Empoli ile Avusturya kampında karşı karşıya geldikten sonra Türkiye'ye dönerek Sivasspor maçının hazırlıklarına başlayacak 30 Temmuz Cumartesi saat 20:45'te Trabzonspor ile Sivasspor Süper Kupa maçında kozlarını paylaşacak.

Yorumlar