Anasayfa /  Spor

Trabzonspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-1 (Maç Özeti)

Trabzonspor, sahasında Beşiktaş ile Süper Lig'in 31. haftasında karşı karşıya geldi. 56'da Andreas Cornelius'la Bordo-Mavililer 1-0 öne geçti, 69'da Beşiktaş Michy Batshuayi ile penaltı kaçırdı ancak 71'de Valentin Rosier sahneye çıktı ve 1-1'lik skoru tayin etti. Larin de 80. dakikada Siopis'e yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gördü.

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2022 19:57

Süper Lig 'de 31. haftanın en önemli maçı Trabzonspor - Beşiktaş arasında oynandı. Lider Trabzonspor, sahasında siyah beyazlıları geçerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmayı, Kara Kartal ise yeni teknik direktörü Valerien Ismael ile 3 puanla başlangıç yapmayı hedefliyordu.

 Dev mücadele Beşiktaş'ın dominant oyunuyla başladı. Ismael'in istediği gibi Kara Kartal ilk devrede önde baskıyla oynadı, pozisyonlar da yakaladı ancak ağları sarsamadı. Trabzonspor ise daha kontrollü bir oyunu tercih etti. Abdullah Avcı ikinci yarıya Nwakaeme-Cornelius değişikliği ile başladı. Danimarkalı futbolcu 56'da şık bir aşırtma golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.

Kapalı gişe oynanan maçta Bordo-Mavililer taraftar desteğini arkasına alsa da Beşiktaş 68'de penaltı kazandı. 69'da Michy Batshuyi penaltıyı kaçırdı fakat 2 dakika sonra Valentin Rosier sahneye çıktı, skora dengeyi getirdi. 80'de Larin, Siopis'e yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gördü. Bu dakikanın ardından maçta başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 71 yapıp liderliğini devam ettirirken, Beşiktaş da Ismael ile çıktığı ilk maçtan beraberlikle döndü. Zorlu deplasmandan 1 puan çıkaran Kara Kartal 47 puana yükseldi. 

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Zorbay Küçük ilk düdüğü çaldı, dev karşılaşma başladı.

5' Ghezzal uzaklardan şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

7' Dorukhan'ın pası kısa düştü, Teixeira kaptı topu ve hızla ceza alanına girdi ancak Dorukhan hatasını telafi ederek müdahalede bulundu, top Uğurcan'da kaldı. 

9' Ghezzal sağ kanattan vurdu savunmadan seken topa yay üzerinden Josef gelişine vurdu ancak üstten aut.

DJANİNY BOMBOŞ POZİSYONDA VURAMADI!

17' Abdülkadir sağ kanattan içeri ortaladı, Djaniny bomboş pozisyonda göğsüyle kontrol ettiği topa ayağının kayması sonrasında vuramadı.

23' Bakesetas çok uzaklardan vurdu ancak şutu isabetsiz.

24' Josef ceza yayında topu önünde buldu, gelişine vurdu ancak iyi bir şut değil. Aut. 

BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ

28' Beşiktaş hızlı geldi, Puchacz'ın müdahalesiyle top Trabzonspor'da kaldı. Batshuayi de bu pozisyonda yerde kaldı. Zorbay Küçük, VAR'ı dinledi ancak penaltı kararı çıkmadı.

38' Visca sağ kanattan korneri kullandı, Denswill kafayı vurdu ancak üstten aut.

41' Ghezzal orta alandan serbest vuruşu kullandı, Vida kafayı vurdu, Uğurcan çıkardı.

45' İlk devrenin sonuna +2 ekleniyor.

İlk yarı sona erdi.

 46' İkinci yarı başladı.

49' Ghezzal ceza sahası son çizgisi üzerinden endirekt serbest vuruşu kullandı, top Bakasetas'tan oyun alanına döndü. Seken topa Rıdvan vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

 GOL!

56' Hüseyin Türkmen kendi yarı sahasından, savunma arkasına sarkan Cornelius'a harika bir uzun top attı. Danimarkalı golcü, kaleci Ersin'in açıldığını görünce aşırtma vuruşunu yaptı ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

 PENALTI!

68' Ghezzal sağ kanattan ceza sahası içine girdi ve Abdülkadir Ömür'ün müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi.

PENALTI KAÇTI!

69' Beyaz noktanın başına geçen Batshuayi topu direğe nişanladı.

 GOL!

71' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Ghezzal sağ kanattan bindiren Rosier'in önüne bıraktı topu, Fransız oyuncu ayağının dışıyla vurdu ve Uğurcan'ı mağlup etti. Skor şimdi 1-1.

 KIRMIZI!

80' Siopis-Larin mücadelesinin ardından Larin, Siopis'e fiziksel temasta bulundu, hakem Zorbay Küçük, Kanadalı yıldıza kırmızı kart gösterdi. Beşiktaş 10 kişi!

 90' Maçın sonuna +7 ekleniyor.

DİREK!

90+4' Marek Hamsik serbest vuruşu kullandı, Dorukhan kafayı vurdu ancak top üst direkten dışarı gidiyor.

Karşılaşma sona erdi.

İLK 11'LER

TRABZONSPOR: Uğurcan, Dorukhan, Hüseyin, Denswil, Puchacz, Siopis, Bakasetas, Ömür, Visca, Nwakaeme, Djaniny.

BEŞİKTAŞ: Ersin, Montero, Welinton, Vida, Rosier, Can, Josef, Rıdvan, Ghezzal, Alex, Batshuayi.

 Süper Lig'de 31. haftanın en önemli maçı Trabzonspor - Beşiktaş arasında oynanacak. Lider Trabzonspor, sahasında siyah beyazlıları geçerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmanın hedefinde... Akyazı'da taraftar şovun olacağı maçta bordo mavililer, mutlak 3 puan parolasıyla mücadele ediyor.

Sezona Sergen Yalçın ile başlayan, sonrasında yaşanan ayrılıkla Beşiktaş'ın U19 Takımı'nın teknik direktörünü takımın başına getiren siyah beyazlılar, istenilen sonuçların alınanaması üzerine yeni hocası Valerien Ismael'le anlaştı. Fransız teknik adam ilk maçında Trabzonspor karşısında galibiyet almak istiyor. 

Defansın lideri Denswil

Son Rizespor maçına göre bugün Trabzonspor’un savunması neredeyse tamamen değişecek. Vitor Hugo ve Ahmetcan Kaplan sakat oldukları için Hüseyin Türkmen’in 11’de başlaması bekleniyor. Hüseyin, yaklaşık 2.5 ay sonra formaya kavuşacak. Sağ bekte cezalı Bruno Peres’in yokluğunda görev Dorukhan’ın. Sol bekte ise cezalı Puchacz dönüyor. Bordo-Mavililer’de defans hattının performansı, maçın kaderini belirleyecek. Teknik direktör Abdullah Avcı liderlik görevini Denswil’e verirken, Beşiktaş’ın hücum silahlarına karşı Dorukhan ile Puchacz’ın da 90 dakika boyunca dikkatli olmaları ve arkada geniş alan bırakmamaları istendi. 

Oyunu o kuracak

Topu geriden oyuna sokarken Denswil’e sorumluluk almasını söyleyen Abdullah Avcı, özellikle birinci bölgede basit top kaybı ve pas hatası yapmamalarının önemine dikkat çekti.

Hamsik geri dönüyor

2 aydan fazla süredir sakatlık problemi yaşayan Marek Hamsik, milli arada takıma döndü. Slovak yıldız, son 3 idmanda taktik çalışmalarda yer alırken, bugün 21 kişilik kadroda olacak. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın, maç eksiği nedeniyle derbinin ikinci yarısında oyunun gidişatına göre Hamsik’i görevlendirebileceği öğrenildi. Hamsik’in mevcut durumuyla 30 dakikayı çıkartabileceği belirtildi.

Bakasetas dalya diyecek

Trabzonspor’un Yunan yıldızı Bakasetas, Beşiktaş maçında oynaması durumunda Süper Lig’de 100. karşılaşmasına çıkacak ve dalya yapacak. ‘Çilingir’ lakaplı oyuncu, Alanyaspor ve Trabzonspor formalarıyla 3 sezonluk Türkiye kariyerinde 30 gol atarken, 12 asistlik de skor katkısı verdi. Yıldız orta saha, ligdeki son golünü Galatasaray derbisinde ağlara gönderirken, suskunluğunu yine bir büyük maçta, Beşiktaş’a karşı bozmak istiyor.

Kartal'da savunmada hataya yer yok

Beşiktaş’ın deneyimli futbolcusu Domagoj Vida, Hırvatistan-Bulgaristan maçında sakatlık yaşamıştı. 32 yaşındaki Hırvat stoperin Süper Lig’de oynanacak Trabzonspor maçında forma giyip giyemeyeceği merak konusuydu. İstanbul’a dönmesinin ardından MR’a giren tecrübeli stoperin testleri temiz çıktı. Kara Kartal’ın önceki gün ve dünkü idmanında yer alan Hırvat savunmacı, maça hazır durumda. Deneyimli oyuncu, üçlü savunmada takımın lider ismi olacak. 

20 maçta 5 kez 

Kara Kartal, Süper Lig’de Trabzonspor’la oynadığı son 20 maçta 8 kez kazandı. İki takım arasındaki son 20 randevuda Siyah-Beyazlı ekip, rakibine 5 kez kaybederken 7 müsabaka da berabere sonuçlandı. Bordo-Mavili takım, söz konusu dönemde rakibini 4 kez 2-1’lik skorlarla yendi.

Ligde Kartal önde

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlardaki galibiyet sayısında bir farkla Siyah-Beyazlılar’ın üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 97 lig maçında Beşiktaş 37, Trabzonspor 36 galibiyet aldı, 24 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş’ın attığı 139 gole, Trabzonspor 112 golle karşılık verdi.

Akyazı'da şov zamanı

Akyazı’da bugün tarihi günlerden biri yaşanacak... Günlerdir Medical Park Stadı’nda koreografi hazırlığı yapan taraftar grupları, saat 20.30’da başlayacak derbi öncesi izleyenlere görsel bir şölen sunacak. Farklı tribünlerde pankartlar, kartonlar ve dev bayraklarla adeta gövde gösterisi yapılacak. Derbinin biletlerini çıktığı gibi yaklaşık 10 dakika içinde tamamen bitiren Trabzonsporlular, şampiyonluk yolunda takımlarının en büyük itici gücü olacaklar. Maça gidemeyecekler için şehrin farklı noktalarında dev ekranların kurulacağı öğrenilirken, sadece İstanbul değil Avrupa’dan da yüzlerce taraftar Trabzon’a akın ediyor. Uçaklar full çekerken, otellerde yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldı. 

 Trabzonspor'da kart sınırında 5 isim var

Trabzonspor’da yarınki maç öncesi Bakasetas, Siopis, Denswil, Nwakaeme ve Djaniny ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular kart görmeleri durumunda sonraki hafta deplasmanda oynanacak Gaziantep FK maçında forma giyemeyecekler. Trabzonspor’un teknik heyeti, sınırdaki oyuncuları dikkatli olmaları ve hakemle gereksiz diyaloğa girmemeleri konusunda uyardı. 

Fırtına'da prim yok

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve kurmayları, takım üstünde baskı oluşturmamak adına Beşiktaş galibiyetine özel prim koymama kararı aldı. Buna göre büyük maçların kazanılması halinde verilen, adam başı 60 bin TL’lik normal prim sistemi uygulanacak. Fakat 90 dakika sonunda işler değişebilir. Ağaoğlu’nun galibiyet halinde soyunma odasına inebileceği ve rakamı artırabileceği öğrenildi.

Uğurcan'ın maçı

Rize maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Uğurcan Çakır, derbide kaleye geçiyor. Trabzonspor’un kaptanı, Beşiktaş maçlarında hep büyük oynuyor. Ligde 7 kez Siyah-Beyazlılar’a rakip olan Uğurcan, sadece 1 yenilgi yaşadı. Diğer 6 maçta Trabzonspor 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Özellikle savunma hattında yapılacak mecburi değişimde Uğurcan’a bugün ciddi iş düşüyor. 18 milyon Euro’luk tahmini bonservis bedeliyle Türkiye’nin en kıymetli oyuncusu olarak gösterilen Uğurcan Çakır, sergileyeceği performansla derbinin kaderini belirleyecek. Yıldız file bekçisi, bu sezon 28 lig maçında 23 gol yerken, bunların sadece 1’i ceza sahası dışından... 5 penaltının 2’sini kurtaran Uğurcan, karşı karşıya pozisyonlarda sadece 6 kez rakiplerine geçit verdi.

Avcı zaferin şifresini verdi

Beşiktaş’ı devirip tarihin en erken lig şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşmak isteyen Trabzonspor’da tüm planlar galibiyet üzerine kurulu. Hafta boyunca Beşiktaş’ı ve yeni hocası Valerien Ismael’in oyun sistemini ekibine analiz ettiren Trabzonspor’un teknik patronu Abdullah Avcı, takımıyla yaptığı son toplantıda zaferin şifresini verdi. “Coşkulu ama akıllı oynayacağız” diyen Avcı, “40 bin taraftarımızın desteğiyle rakibe baskımızı hissettireceğiz. Çalıştıklarımızı sahada yapalım ve 90 dakika boyunca aynı disiplinle mücadele edelim yeter. Müthiş geçen bu sezona güzel bir hikaye daha ekleyeceğinizden şüphem yok. Size güveniyorum” sözleriyle oyuncularına seslendi. 

Önde baskı yapılacak

3’lü savunmayla maça çıkması beklenen Beşiktaş’a karşı hızlı bir oyun başlangıcı planlayan Abdullah hoca, özellikle 3. bölgede yapılacak baskıyla rakibi hataya zorlamaya çalışacak. Bordo-Mavililer, topun kontrolünü elinde tutan taraf olmak istiyor. 

Beşiktaş 6 eksikle gitti

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 31’inci haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını dün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik direktör Valerien Ismael’in yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Basına kapalı idman yaklaşık 1 saat sürdü. Milli takımlarından dönen futbolcular Atiba Hutchinson, Cyle Larin ve Michy Batshuayi çalışmada yer aldı. 

Özel uçakla gittiler

Siyah-Beyazlılar, deplasmandaki Trabzonspor maçı için dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel uçakla Trabzon’a giderek kampa girdi. Kartal’da; Mert Günok, Oğuzhan Özyakup, Emirhan İlkhan, Mehmet Topal, Gökhan Töre ve Kerem Kalafat Trabzonspor maçı kadrosunda yer almadı.

Kartal'da sınırda 7 isim var

Siyah-Beyazlı ekipte bugünkü maç öncesi Josef de Souza, Cyle Larin, Rıdvan Yılmaz, Alex Teixeira, Valentin Rosier, Welinton Souza ve Güven Yalçın, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler, oynamaları ve sarı kart görmeleri halinde 32. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında cezalı duruma düşecek.

Ersin geri dönüyor

Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, sarı kart cezasını Atakaş Hatayspor karşılaşmasında tamamlamasının ardından Trabzonspor mücadelesiyle kaledeki yerini alacak. Bu sezon görev yaptığı 26 maçta kalesinde 27 gole engel olamayan 21 yaşındaki file bekçisi, lider karşısında geçit vermemeyi hedefliyor. Ceza sahası içinden 24, dışından 3 gol yiyen Ersin, bu sayıların 15’ini havadan 12’sini de yerden kalesinde gördü.

Valerien Ismael: Takımıma güveniyorum”

Siyah-Beyazlılar’ın Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşma, teknik direktör Valerien Ismael’in yeni kariyerindeki ilk maçı olacak. Teknik direktör Önder Karaveli’nin görevinden ayrılmasının ardından Siyah-Beyazlı takımın başına geçen Ismael, ilk maçında Trabzonspor’a karşı 3 puan almaya çalışacak. Önceki gün Vodafone Park’ta taraftara açık olarak yapılan idmanda ilk kez Siyah-Beyazlı futbolseverlerin coşkusuyla tanışan Fransız teknik adam, Kara Kartal’daki macerasına zaferle başlamayı amaçlıyor.

Yemekte buluştular

Antrenmanın ardından Başkan Ahmet Nur Çebi’yle yemekte buluşan Valerien Ismael’in, “Trabzonspor maçı çok kritik. Bunun da farkındayım. Bu atmosferden çok etkilendim. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Takımda güzel bir hava var ve tüm oyuncularıma güveniyorum. Sahada mücadele eden bir takım olacağının sözünü veriyorum” sözlerini kullandığı bildirildi.

STAT: Medical Park
HAKEM: Zorbay Küçük
SAAT: 20:30
YAYIN: beIN SPORTS 1

Yorumlar