Anasayfa /  Ekonomi

Trabzon' da Tezgahlar doldu taştı! İşte balık fiyatları

Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından Karadeniz’e açılan tekneler ilk günler genellikle bol istavrit avlarken, bu bolluk neredeyse kesintisiz olarak bugüne kadar devam etti.

Abone ol
Abone ol 20 Eylül 2021 17:19

Trabzon’da tezgahlarda istavritin kilosu 7,5-15 TL arasında satılırken, bir hafta önce tanesi 20-25 TL’den satılan palamudun tanesi 40 TL’ye kadar çıktı. Bugünlerde tezgahlarda bol görülen hamsi ise kilosu 15-20 TL arasında satılıyor. Balıkçılar, bugünlerde özellikle istavritte son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bir hafta önce görülen palamudun ise kayıp olduğunu söylediler.

İstavritin kilosunu 7,5 TL’ye satmalarına rağmen yine de müşteri bulmakta zorluk çektiklerini belirten balıkçı esnafından Kemal Can Çakıcı, “Hamsi 15 TL, istavriti 7,5 TL’den satıyoruz. Palamudu bu sezon bir iki kez gördük ancak bugünlerde tekrar kayıplarda.

Fiyatı neredeyse iki kat arttı. İstavritin kilosunu 7,5 TL’ye satmamıza rağmen yine de müşteri yok. Şu an palamudun dışında balığın en bol dönemi diyebiliriz. Sezon böyle devam ederse hem bizim için hem de vatandaş için iyi olur. Hamsiden yana umudumuz var” diye konuştu.

Yorumlar