Anasayfa /  Ekonomi

Toyota Türkiye CEO'sundan örnek davranış: Bir yıl araç satmasak...

Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krizle ilgili "Bir yıl araç satmasak da çalışanlarımızın maaşını ödeyeceğiz, kimseyi işten çıkarmayacağız" dedi.

Abone ol
Abone ol 29 Mart 2020 14:43

Türkiye, 11 Mart günü ülkeye sıçrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile etkin bir şekilde mücadele ederken otomotiv devi Toyota'dan örnek bir hareket geldi. Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, bir yıl boyunca hiç araç satmasalar bile çalışan maaşlarının ödeneceğini, kimsenin işten çıkarılmayacağını ve devlet desteğini de ihtiyaç sahiplerine bağışlayacaklarını söyledi.

ALJ Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, koronavirüs salgını nedeniyle ALJ Grup çalışanları ve aileleri, sonrasında temasta olunan müşteri ve üçüncü kişilerin güvenliği için alınan önlemleri açıkladı.

"KAR HEDEFİNİ GERİ PLANDA BIRAKTIK"
Bir kısım çalışanın home ofis çalışmaya yöneltildiğini, işin doğası gereği fiziksel olarak yapılması gereken işler için de, işyerinde alınan önlemlerden bahseden Bozkurt, şu anda satış ve kar etmek gibi hedefleri tamamen geri plana attıklarını, sadece müşterilerin mağdur olmaması için en temel hizmetleri mevcut şartlar altında devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

"HER KOŞULDA MAAŞ ÖDEYECEĞİZ"
Bozkurt, "ALJ Türkiye olarak en kötü senaryoya göre, yıl sonuna kadar satışlar tamamen durduğu ve hiçbir gelir elde etmediğimiz bir ortam söz konusu olsa dahi, çalışanlarımızın ve ailelerinin mağdur olmaması için her ay maaş ödeyeceğiz" dedi.

"SORUMLULUĞUMUZ DEVLETE VE MİLLETE DESTEK OLMAKTIR"
Yaklaşık bin kişilik bir ekibin sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Bozkurt, "Bu süreçte birinci sosyal sorumluluğumuz, devlete ve millete destek olmaktır. Her kurum kendi gücüne göre bu sürece destek vermelidir. Biz de, tüm çalışanlarımız ile birlikte iş partnerlerimizin de ödemelerini sene sonuna kadar yapacak şekilde planlamalarımızı yaptık. Bu süreçte kimseyi işten çıkartmayacağımız gibi, kimseyi zorunlu izne göndermeyeceğiz veya ücretsiz izin kullanmaya da zorlamayacağız" şeklinde konuştu.

"MADDİ DESTEĞE BAŞVURMAYACAĞIZ"
Bozkurt, Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan kısa çalışma desteğine İhtiyacı olanlara engel olmamak adına başvurmayacaklarını da belirterek, "Diğer harcamaları sıfırlayarak, çalışanları yıl sonuna kadar mağdur etmeyecek şekilde planlamalarımızı yapmış bulunuyoruz. Bu tür zor zamanlarda, her bir bireyin, firmanın, kurumun kendi gücüne göre, işin bir ucundan tutması gerektiğine inanıyoruz. Her şeyi yetkili kurumlardan, devletten beklememek lazım, hepimiz sürece destek vermeliyiz" dedi.

Yorumlar