Anasayfa /  Ekonomi

Torba yasadan kimlere erken emeklilik çıktı?

Çalışmaları süren torba yasasından gazilere güzel haber geldi. 20 yıl ve 5 bin prim günü çalışan gaziler artık erken emekli olabilecekler.Çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Abone ol
Abone ol 20 Şubat 2020 00:12

Çalışmaları süren torba yasa ile birlikte farklı birçok alanda iyileştirme ve düzenleme yapılması bekleniyor. Bu alanlardan biri de gazilere tanınacak olan erken emeklilik uygulaması oldu. Vatan için mücadele veren ve bu süreçte yaşam organlarını ya da sağlığının bir bölümün kaybetmiş olan gazilerimizin uzun süredir seslerini duyurdukları konu hakkında düzenleme müjdesi geldi. Konuya ilişkin detaylar ise şu şekilde.

Torba Yasaya Eklendi

Sözcü'den Yavuz Alatan tarafından ele alınan haberde, seslerini uzun süredir duyurmakta olan gazilere erken emekliliğin yolu açıldı. Buna göre torba yasada yer alan teklifin kabul edilmesi durumunda emekli aylığı bağlanan malullerden çalışmaya devam edenlere, vazife malullüğü aylığı bağlanma tarihinden sonra geçen hizmetleri esas alınarak, en az 20 yıl sigortalılık ve 5 bin gün prim ödemiş olma şartı ile emekli aylığı bağlanması muhtemel olacak.
Maaşlar Kesilmişti

Daha önce de gazilere yönelik erken emeklilik uygulaması yürürlükte olmasına karşın bu uygulama 17 Aralık itibari ile sona ermişti. Daha önceki uygulama ile gazilere 3600 prim gün sayısı ile 15 yıllık sigortalık süresini sağlamaları şartı ile erken emeklilik hakkı tanınmıştı. 2013 ile 2016 yılları arasında çalışmış ve emekli olmuş gazilerin de bu sebeple maaşları kesilmişti. Yeni uygulama ile birlikte gazilerin ilgili şartlar ile tekrardan erken emekli olabilmesinin önü açılacak.

Yorumlar