Anasayfa /  Sağlık

Toplu taşımada maske zorunluluğu ne zaman kalkacak?

Maske yasağı kalktı mı, sorusu koronavirüs tablosunda iki gün vaka sayı binin altına inerken gündeme geldi. Bilim Kurulu kararlarına göre; kapalı alanlarda kaldırılan ancak sağlık kuruluşu ve toplu taşımalarda vaka sayısı binin altına inene kadar devam edeceği açıklanan maske zorunluluğu ile ilgili gözler alınacak karara çevrildi. Peki, toplu taşımalarda ve hastanelerde maske yasağı tamamen kalkacak mı? İşte, o konu hakkında bilgiler...

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2022 19:19

Toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmadığı son gelişmeler ile takip ediliyor. 22 ve 23 Mayıs tarihlerinde yayınlanan Türkiye koronavirüs tablosunda vaka sayısı binin altında gerçekleşti. Konu hakkında açıklama yapan Bakan Koca, "Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak." açıklamasında bulundu. Ancak 24 Mayıs'ta yayınlanan tabloda vaka sayısı yeniden binin üzerine çıktı.

MASKE YASAĞI TAMAMEN KALKACAK MI?
Maske yasağı için 22 Mayıs akşamı açıklama yapan Fahrettin Koca, toplu taşımada zorunluluğu devam eden yasak için detayları duyurdu. Fahrettin Koca'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!"

22 Mayıs 2022 tarihinde açıklanan günlük Türkiye tablosunda vaka sayısı 905, 23 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanan tabloda ise vaka sayısı 922 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanı Koca 22 Mayıs Pazar günü Twitter'dan yaptığı açıklamada üç gün arka arkada vaka sayısının binin altına inmesi halinde maske kullanımının toplu taşımalarda serbest olacağını bildirdi.

Ancak 24 Mayıs'ta yayınlanan tabloya göre koronavirüs vaka sayısı 1.304 oldu. Bu bilgilere göre maske yasağı henüz kaldırılmadı.

BİLİM KURULU ÜYESİ'NDEN 'MASKE' AÇIKLAMASI
DHA'ya konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, "Vaka sayısının binin altına inmesi toplumda yaygınlığının önemli bir ölçüde azaldığını gösterir. Hakikaten vaka sayısı çok azaldı. Zannediyorum ki bu yaz maskeden daha net bir şekilde kurtulacağız gibi duruyor. Bakan Bey'in de ifade ettiği gibi; bugün ve yarınki vaka sayısı da binin altında olursa maskeyi her yerde çıkarıyoruz. Zaten son bilim kurulu toplantısında da bu kararı almıştık. Vaka sayıları binin altında düşene kadar maskenin özellikle kapalı mekanlarda, toplu taşıma araçları gibi alanlarda takılmasını önermiştik. Bu, aslında tamamen kişisel bir tercih meselesi. Hiçbir şey zorunlu değil. İsteyen takabilir. Sadece yaşlı hastalarımız ve hastalık semptomu gösteren gençlerimizin dikkat etmelerini öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar