Anasayfa /  Foto Galeri

Tomara Şelalesi'nde büyüleyici görüntüler

Tomara Şelalesi'nde büyüleyici görüntüler - Sayfa 1

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyü sınırları içerisinde dağın ortasından çıkan 40 ayrı su kaynağının 15 metreden dökülmesi sonucu oluşan tabiat harikası Tomara Şelalesi Tabiat Parkını 2,5 ayda 20 bin kişi ziyaret etti.

Tomara Şelalesi'nde büyüleyici görüntüler - Sayfa 2

Tomara Şelalesinin efsanesi: Tomara şelalesiyle ilgili yörede anlatılan efsane şöyle: “Seydibaba Köyü çobanı, kendi kendine sürüyü otlatıyormuş. Öğlen saatlerinde sürüyü götürüp ıssız yerde yatırıp, abdestini alır, namazını kılarmış. Köylü, sürüyü susuz bırakıyor diye çobanı, dava etmiş. Bir gün, çobanı gizlice takip etmişler. Tam öğle zamanı çoban yine sürüyü aynı ıssız yere indirmiş. Elindeki değneğini toprağa vurmuş. Çıkan sudan kendisi abdest alıp namazını kılmış, sürü de suyunu içmiş. Çoban namazını kıldıktan sonra bakmış ki köylü kendini seyrediyor. Buna çok kızan çoban kavalını bir tarafa, bıçağının kılıfını bir tarafa savurmuş. Biri düşmüş Tomara Şelalesi’ne, diğeri de Çamoluk ilçesinin Mindaval köyüne. Kaval ile bıçağın kınının düştüğü yerden sular fışkırmış. Kırk ayrı yerden su çıkan Tomara Şelalesi’nin diğer bir adı da ‘Kırk Gözeler’ olarak günümüze kadar gelmiş.”

Tomara Şelalesi'nde büyüleyici görüntüler - Sayfa 3

Gümüşhane il merkezine 109, Şiran ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve yörede “Kırk Gözeler” adıyla bilinen Tomara Şelalesinin suyunun kesildiği ve kuruduğu da görülmedi.

Tomara Şelalesi'nde büyüleyici görüntüler - Sayfa 4

Efsaneleriyle ünlü Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, son 2 yıldır yapılan yatırımların ardından yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarından birisi haline gelirken önceki yıllarda 20-25 bin arası olan ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıl 100 bini geçmişti.