Anasayfa /  Foto Galeri

TOKİ ucuz konut projesinde fiyatlar belli oldu! İşte TOKİ peşinat, taksit tutarı ve ödeme planı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için hazırlanan Sosyal Konut Projesi'nde başvuru şartları da belli oldu. İşte TOKİ ucuz sosyal konut taksitleri nasıl ve peşinat ne kadar, kaç TL olacak? İşte TOKİ peşinat, taksit tutarı ve ödeme planı...

TOKİ ucuz konut projesinde fiyatlar belli oldu! İşte TOKİ peşinat, taksit tutarı ve ödeme planı... - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. 422 milyar TL'lik dev yatırım, 100 bin yeni istihdam desteği, 250 bin konut, 100 bin konut arsası ve 10 bin iş yerinin yer aldığı projenin tüm ayrıntıları belli oldu.

TOKİ ucuz konut projesinde fiyatlar belli oldu! İşte TOKİ peşinat, taksit tutarı ve ödeme planı... - Sayfa 2

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı detaylar içerisinde başvuru süreci yer almadı. TOKİ'nin internet sitesi üzerinden ve e-Devlet portalından başvuruların yapılması bekleniyor. Başvurular yarın yani 14.09.2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ ucuz konut projesinde fiyatlar belli oldu! İşte TOKİ peşinat, taksit tutarı ve ödeme planı... - Sayfa 3

5 YILDA 500 BİN KONUT
81 ilde tüm ilçeleri kapsayacak projede 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapılacak. Böylece sosyal konut sayısı 2 milyona çıkacak. Yapılacak konutlar ile iş yerlerinin isimleri "İlk Evim ve "İlk İş yerim" olarak belirlendi. Projenin ilk etabı 2 yıl içinde tamamlanacak.

TOKİ ucuz konut projesinde fiyatlar belli oldu! İşte TOKİ peşinat, taksit tutarı ve ödeme planı... - Sayfa 4

Şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5'e karşılık gelen 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlara ise yüzde 20'ye denk gelen 50 bin konut ayrılacak. Projedeki konutların yüzde 20'sine denk 50 bin konut ise gençlere tahsis edilecek.