Anasayfa /  Güncel

TOKİ para iadesi ne zaman yatırılacak? TOKİ para iade tutarı ne kadar?

Mart ayının sonuna gelinmesiyle birlikte hız kesmeden devam eden TOKİ kuraları için listede yer almayanlar para iadelerinin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2023 14:00

Mart ayının sonuna gelinmesiyle birlikte hız kesmeden devam eden TOKİ kuraları için listede yer almayanlar para iadelerinin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. İşte detaylar...

TOKİ PARA İADESİ 2023 NASIL ALINIR?

TOKİ çekilişinde adı çıkmayanlar yatırdığı 500 lirayı geri alıyor. 2022 senesinde e-Devlet’ten yapılan İlk Evim İlk İş Yerim projesi için 500 TL ödenmesi gerekiyordu. 81 şehirde yürütülen projelerde çekilişler devam ederken hak sahibi olamayanlar para iadelerini almak için harekete geçti. Ücret iadesi sürecinde TOKİ sosyal medya hesapları aracılığıyla açıklama yaparak paraların nasıl alınabileceğini duyurdu. TOKİ; kura çekiminden 5 gün sonra iade edileceğini, iadenin de banka şubeleri veya ATM'ler üzerinden alınacağını açıkladı.

ZİRAAT BANKASI, HALKBANK TOKİ KURA PARA İADESİ NASIL GERİ ALINIR?

TOKİ tarafından gerçekleştirilen kuralarda hak sahibi olunmadığı durumda başvuru için yatırılan 500 TL IBAN'a iade edilebiliyor. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuruda bulunulan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

BAŞVURUSU REDDEDİLENLER

TOKİ sosyal konutta ve arsada başvuru şartlarına uyum sağlamayan vatandaşların başvuruları reddedilmeye başlandı. Gelir, ikamet ve öteki şartları uymayan vatandaşların başvuruları iptal edildi ve başvurusu iptal edilenlerin 500 liralık ücretleri iade ediliyor.

KURADA ADI ÇIKMAYAN KİŞİLER

TOKİ sosyal konut kuraları çekilmeye halen sürüyor. Kura çekiminde ismi çıkmayan vatandaşların paraları iade edilmeye başlandı.

 

Yorumlar