Anasayfa /  Güncel

TOKİ Karabağlar çekiliş sonuçları belli oldu - TOKİ 2020 kura sonucu sorgulama

Milyonlarca kişinin beklediği TOKİ 2020 100 bin sosyal konut projesinde artık sona gelindi. Projenin kura çekiminde ilk olarak İzmir Karabağlar ilçesi için çekilişi yapıldı. İşte TOKİ 2020 Karabağlar kura sonucu sorgulama

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2020 17:15

Milyonlarca kişinin beklediği TOKİ 2020 100 bin sosyal konut projesinde artık sona gelindi. Projenin kura çekiminde ilk olarak İzmir Karabağlar ilçesi için çekilişi yapıldı. İşte TOKİ 2020 Karabağlar kura sonucu sorgulama

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen '100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi' kapsamında İzmir Karabağlar'da inşa edilecek 750 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen çekiliş, İzmir 14'üncü Noterliği Başkatibi Atilla Karabağ denetiminde gerçekleşti. Bilindiği gibi, Toplu Konut İdaresi tarafından alınan başvurular geçtiğimiz ay sona ermişti. Karabağlar'da oturmanın hayalini kuran vatandaşlar da o günden bu yana '2020 TOKİ İzmir kura sonuçları açıklandı mı?' sorusuna yanıt arıyordu.

TOKİ ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TOKİ İZMİR KURA BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI! İSİM LİSTESİ SORGULAMA EKRANI

Çekilişi bizzat takip eden vatandaşların yanında takip edemeyen vatandaşlar da konuya yönelik bilgi edinmeye çalışıyor. Hâl böyle olunca da 2020 TOKİ İzmir kura başvuru sonuçları ve isim listesi sorgulama ekranı üzerindeki yoğunluk artış gösteriyor.

İZMİR KARABAĞLAR TOKİ KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ YAYINLANDI MI?

Haberimizden, İzmir Karabağlar için gerçekleştirilen TOKİ kura çekimi sonuçları ve isim listesi sorgulama hakkında bilgi edinebilirsiniz.

TOKİ İZMİR KARABAĞLAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR TOKİ KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle TOKİ tarafından yürütülen "Her yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde ilk kura İzmir'de çekildi.

İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen törende, Karabağlar'da yapılması planlanan 750 konut için kura çekimi yapıldı.

Projeye, 30 bin 187 kişi başvurdu.

Noter huzurda gerçekleştirilen kura çekimine katılan aileler heyecan yaşadı, ismi çıkanların mutlulukları gözlerine yansıdı.

Çalışma kapsamında hak sahipleri için 2+1 ve 3+1 olmak üzere 750 konut yapılacak.

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TOKİ kura sonuçları sorgulamak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

  • Öncelikle, https://www.toki.gov.tr/ adresini açın.

  • Daha sonra, üst tarafta bulunan 'SATIŞ & DUYURULAR' butonuna tıklayın.

  • Ardından, 'Kura Sonuçları Sorgulama' butonuna tıklayın

  • Buradan T.C kimlik numaranız ile sorgulama işlemi yapabilirsiniz. KURA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

  • Talep Toplama Projelerinin Kura Sonuçları duyurular sayfasında yayınlanmaktadır.

  • Talep Toplama duyurularına gitmek için BURAYA TIKLAYINIZ.

(Kesinlik kazanan isim listesinin akşam saatlerine doğru erişime açılması bekleniyor.)

TOKİ'DEN AÇIKLAMA

TOKİ kura çekilişi için sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayın talebine yönelik resmi hesaptan yanıt gecikmedi. TOKİ kura çekilişi için canlı yayın talebine, "Kura çekilişlerine yönelik detaylı bilgilendirme web sayfamız toki.gov.tr adresinden ilan edilecektir." yanıtı verildi.

"HEYECANDAN BÜTÜN GECE UYUMADIM"

Kuradan ismi çıkan Nezahet Begeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sevinçli bir gün yaşadığını söyledi.

Daha önce de toplu konut için kura çekimine katıldığını anlatan Begeç, "O zaman nasip olmamıştı ancak bugün ismimi görünce inanamadım. Heyecandan bütün gece uyumadım. Allah'ıma, 'Ağlayıp da sevinç gözyaşını bana da nasip et' diye dua ettim. Allah devletimizden bir kere değil bin kere razı olsun. Lise 3'e giden bir kızım var. Onun adına da çok sevindim. Ben 55 yaşındayım, hep kiradayım." diye konuştu.

Kadriye Baruthan da çok mutlu olduğunu, evini hasta oğluna bırakmak istediğini dile getirdi.

SEVİNÇTEN ŞAPKASINI FIRLATTI

Necla Tırakçı ise 44 yıldır kirada oturduklarını, şimdi ise kendi evine geçme şansını yakaladığını belirtti.

İbrahim Yılmaz, projeyi başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Kirada oturmanın zorluğuna işaret eden Yılmaz, "O kadar mutluyum ki anlatamam. Allah nasip ederse ilk defa bir evim olacak. Bizim oralarda şapka sevinçten çıkar. Çok sevindiğim için şapkamı fırlattım. Allah ihtiyacı olan herkese nasip etsin." ifadelerini kullandı.

DİĞER KURA ÇEKİMLERİNDEN BAZILARININ TARİHLERİ ŞÖYLE:

Diyarbakır Yenişehir Projesi 2 Nisan, Batman Merkez Projesi 3 Nisan, Adana Sarıçam Projesi 27 Mart, Trabzon Merkez Projesi 7 Mayıs, Konya Selçuklu Projesi 5 Mart, Sakarya Adapazarı Projesi 10 Mart, Kocaeli İzmit Projesi 11 Mart, Antalya Merkez Projesi 25 Mart, Şanlıurfa Eyyübüye ve Karaköprü Projeleri 1 Nisan, Van Erciş Projesi 9 Nisan, Elazığ Projeleri 14 Nisan, Malatya Projeleri 15-16 Nisan, Samsun İlkadım ve Canik projeleri 30 Nisan, Edirne Lalapaşa ve Merkez projeleri 7 Mayıs, Erzurum Merkez Projesi 18 Mayıs, Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli projeleri 19 Haziran, Ordu projeleri 27-28 Mayıs, Konya Ereğli ve Beyşehir projeleri 30 Haziran.

- YÜZDE 10 PEŞİNAT, 240 AY SABİT VADE İMKANI

Proje ile 100 bin dar gelirli aile, kira öder gibi yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olacak.

Konutlar, yatay mimari anlayışıyla 2+1 brüt 75 ve 85, 3+1 brüt 100 metrekare şeklinde inşa edilecek.

 

Türkiye genelindeki proje kapsamında, vatandaşların konut finansmanının sağlanması için hem kamu hem de katılım bankaları hizmet verecek.

 
Yorumlar