Anasayfa /  Güncel

TOKİ İstanbul kura çekimi tamamlandı

Arnavutköy Başakşehir Esenler ilçeleri için de kura çekimimin tamamlanmasıyla TOKİ İlk Evim kampanyasında İstanbul etabı da tamamlandı. Böylece 2 gün erken biten TOKİ İstanbul ile tüm Türkiye'de kura çekimleri sona erdi. 250 bin konutun hak sahibi belirlendiği İlk Evim kampanyasında sonuçlar şimdi noter aşamasından geçerek e-Devlet'e işlenecek.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2023 14:01

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul İlk Evim kampanyasında son etap olan Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçelerinde de kura çekimleri tamamlandı.

TOKİ İstanbul kura çekimi 16 Mart tarihinde Anadolu yakasında TOKİ Tuzla kura çekimi ile başlayarak TOKİ Çatalca kura çekimi ve TOKİ Silivri kura çekimi ile Avrupa yakasına geçmişti. TOKİ sonuçları 221 bin 660 konutun hak sahibini belirleyen bu kuraların tamamlanmasıyla noter onayından geçtikten sonra e-Devlet sorgulama ekranına yansımıştı.

İstanbul Avrupa Yakası TOKİ Arnavutköy Başakşehir Esenler kura çekimi 28 bin 340 konut için gerçekleşti. Aynı süreç şimdi söz konusu ilçeler için de geçerli olacak. Sonuçlar e-Devlet'e en geç yarın işlenecek.

 TOKİ İstanbul kura çekimleri sonucu inşa edilecek 50 bin konut için 1 milyon 525 bin 110 başvuru alınmıştı. Konutlar kura sonuçları açıklandıktan en geç iki yıl sonra teslim edilecek.

 

Yorumlar