Anasayfa /  Güncel /  Gündem

TOKİ başvuruları bugün bitiyor! TOKİ başvurusu nereden nasıl yapılır?

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları bugün sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve başvuruları geçtiğimiz ay alınmaya başlanan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören İlk evim projesi kapsamında başvurular 31 Ekim (Bugün) sona eriyor. Başvuruların sona ermesinin ardından kura süreci başlayacak. Peki TOKİ sosyal konut başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

Abone ol
Abone ol 31 Ekim 2022 18:54

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 31 Ekim (bugün) sona eriyor. Geçtiğimiz Eylül ayında alınmaya başlanan ve 8 milyona yaklaşan başvuruların ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından son gün açıklamasında bulunulurken projenin ilk etapta 250 bin sosyal konut olduğu ancak 500 bine tamamlanacağı yinelendi. Peki TOKİ sosyal konut projesi başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR? 

 TOKİ sosyal konut başvuruları 31 Ekim (bugün) sona erecek. TOKİ başvuruları için e-Devlet üzerinden başvurular 28 Ekim tarihinde sona ererken bankalar aracılığı ile başvuru ise bugün sona erecek. Vatandaşlar projenin gerçekleştirileceği il ve ilçe için belirlenen bankaya giderek başvurularını yapabilecek.

 TOKİ İL VE İLÇE PROJE LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

BANKADAN YAPILACAK OLAN BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 

Başvuruların kabul edileceği yer: Projesine göre T. C. Ziraat Bankası A.Ş./T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje ilindeki yetkili şubeleri (Projelerin Bankası ekli listede belirtilmiştir.)

Başvuru sahipleri;

• Nüfus Cüzdanı ile birlikte; Projenin bulunduğu ildeki yetkili Banka Şubelerinde "Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi" imzalayacaktır.

• Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "Hak Sahipliği" onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.

• Gazi (Kıbrıs,Kore) kategorisinde olan vatandaşlarımız, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru bedeli ödeyerek başvuru yapabilecektir.

• Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az % 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait "Belge" ile başvuru yapabilecektir. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecektir. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

• Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belge" ile başvuru yapabilecektir. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

Yorumlar