Anasayfa /  Foto Galeri

Tokatta ilginç doğa olayı! Görüntüler halkı şaşırttı

Tokat kent genelinde görülen ilginç bir doğa olayı gerçekleşti. Güneş çıplak gözle görülebilirken güneşin çevresinde oluşan, gökkuşağını andıran halka şaşkınlığa neden oldu.

Tokatta ilginç doğa olayı! Görüntüler halkı şaşırttı - Sayfa 1

Tokat'ta, öğle saatlerinde 'güneş halesi' olayı yaşandı. Güneşin etrafında halka oluştuğunu gören vatandaşlar, o anları cep telefonları ile görüntüledi.

Tokatta ilginç doğa olayı! Görüntüler halkı şaşırttı - Sayfa 2

Tokat'ta, bugün öğle saatlerinde güneşin etrafında 'güneş halesi' adı verilen halka oluştu. Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde bulunan esnaf, hem cep telefonları ile o anları kaydetti, hem de yaklaşık 30 dakika süren doğa olayını çıplak gözle izledi. Onlarca kişi de kentin her yerinden görülen bu anın fotoğraf ve videolarını çekerek, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Tokatta ilginç doğa olayı! Görüntüler halkı şaşırttı - Sayfa 3

"ANI OLSUN DİYE FOTOĞRAFINI ÇEKTİM"

​ Gökyüzüne bakarken halkayı fark ettiğini söyleyen esnaf Adem Şimşek, "Değişik ve farklı bir olaydı. Cep telefonu ile çekip sosyal medyada paylaştım. İlk defa denk geldiğim için fotoğrafını çektim. Arkadaşlarımla da paylaştım. Onların da hoşuna gitti, beğendiler. Yarım saat sürdü" dedi.

Tokatta ilginç doğa olayı! Görüntüler halkı şaşırttı - Sayfa 4

30 İLE 45 DAKİKA KADAR SÜRDÜ

​ Bakkal işleten Ebubekir Savaşan ise, "Bugün değişik bir doğa olayı ile karşılaştık. Belki ilk defa gördüğümüz bir şeydi. Fotoğrafını sosyal medyada paylaştık. Görüntüyü incelediğimizde 'güneş halesi' adı ile geçen değişik bir doğa olayı görmüş olduk. İlk defa da gözlerimiz ile şahit olduk. Değişik bir gökkuşağı etrafında oluşmuştu. Hoş bir görüntüydü, komşularla beraber çıktık seyrettik, fotoğrafını çektik. Daha önce hiç denk gelmedik, ilk defa gördüğümüz bir şeydi. Çıplak gözle rahatlıkla görülebiliyordu. Geçiş süreci 30 ile 45 dakika kadar sürdü" şeklinde konuştu.