Anasayfa /  Ekonomi

TOGG ön sipariş çekilişi ne zaman yapılacak? Yerli otomobil çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yerli otomobil TOGG'un ön sipariş işlemleri 16 Mart'ta başladı. Binlerce kişi TOGG alma umuduyla ön siparişlerini verdi ancak ön siparişler içerisinde noter huzurunda gerçekleşecek olan çekilişin tarihini merak ediyor. Peki yerli otomobil TOGG ön sipariş çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 18 Mart 2023 19:00

TOGG çekiliş sonuçlarının ne zaman belli olacağı, ön sipariş başvurularının başlamasıyla öne çıkan konulardan biri haline geldi. 16 Mart 2023 tarihinde alınmaya başlanan TOGG T10X' için ön siparişler 27 Mart tarihine kadar Trumore uygulamasından ya da Togg websitesi üzerinden Tru.ID oluşturarak gerçekleşecek. Ön sipariş dönemi sona erdikten sonra, TOGG çekilişi noter huzurunda gerçekleşecek. Çekilişe katılacak kullanıcıların sıralı listesi çekiliş öncesinde TOGG tarafından açıklanacak. TOGG sonuçları ve isim listeleri de TOGG tarafından yayınlanacak.

Türkiye’nin yerli araba hayali gerçekleşti. Togg T10X ön sipariş ve çekiliş süreci hakkındaki sorular yanıtlandı. Buna göre, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X için ön siparişler çekilişle belirlenecek. 16-27 Mart tarihleri arasında App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulan Trumore uygulamasını indiren veya Togg websitesi üzerinden Tru.ID oluşturan her bir tekil kullanıcı, nakit ya da kredi kartı aracılığıyla cüzdanlarına aktardıkları 60 bin Türk Lirası ön ödemeyi yaparak, çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak. 28 Mart’ta noter huzurunda yapılacak dijital çekilişle ön sipariş sahipleri belirlenecek. Çekilişte sipariş hakkı kazanamayan kullanıcıların ön ödeme bedelleri ise kullanıcıların Trumore e-Cüzdanlarına sonrasında bankalarına bağlı olarak en geç 14 gün içinde otomatik olarak hesaplarına geri yatırılacak.

2023 yılı içinde T10X sahibi olmak için çekilişe katılmak isteyenler, Togg.com.tr veya App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulan Trumore uygulamasından “Akıllı Cihaz Konfigüratörü”ne girip, cihazın donanım özelliklerini, teknik verilerini ve model ücretlerini inceleyebilecek, istedikleri T10X versiyonunu seçip istedikleri gibi yapılandırabilecek.

Kullanıcılar, seçtikleri versiyonun tasarımını, ‘Türkiye’nin Renkleri’yle 360 derece döndürerek inceleyip, dış renk seçeneğine karar verebilecek. Dilerlerse akıllı cihazın bulunduğu ortamı değiştirerek beğendikleri dış rengin T10X üzerinde güneşli bir havada nasıl göründüğünü de görebilecek.

Dış rengi belirleyen kullanıcılar, bir sonraki adımda T10X’in jant seçenekleri arasından seçim yapıp, iç tasarımı keşfetmeye geçecek.

Kullanıcılar, T10X’in geniş hacimli iç tasarımını yakınlaştırarak veya daha geniş bir açıdan görebilecek. Ardından da diledikleri opsiyonel donanımları ekleyip, lansmana özel avantajlı donanım paketlerinin ayrıntılarını görüntüleyebilecek.

Konfigürasyonu tamamlayanlar özet sayfasında ayrıntıları inceleyip son muayenelerini yapacak. Ön sipariş sözleşmesini inceleyip onaylayanlar ise ödeme aşamasına geçecek.

Şayet kullanıcının daha önceden kurulu bir Trumore e-Cüzdanı varsa ve 60 bin Türk Lirası bakiye yüklemişse ön ödemeyi tamamlayarak çekilişe katılma hakkı kazanacak ya da Trumore üzerinden Trumore e-Cüzdanını oluşturup 60 bin Türk Lirası bakiyesini yükledikten sonra ön ödemeyi tamamlayarak, çekilişe katılma hakkı elde edecek.

Ön sipariş dönemi kapandıktan sonra, dijital çekiliş 28 Mart tarihinde noter huzurunda çekilecek. Çekilişe katılacak kullanıcıların sıralı listesi çekiliş öncesinde Togg tarafından yayınlanacak. Çekiliş sonlandığında kazanan kullanıcılar akıllı cihazlarının teslimat tarihi geldiğinde, ön ödeme tutarı düşülmüş bir şekilde kalan ödemelerini yapacak.

Ön sipariş dönemi sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle, sipariş hakkı kazananlar teslimat önceliğiyle birlikte belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak.

Etiketler T10X Togg çekiliş
Yorumlar