Anasayfa /  Politika

TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir? Tunceli seçim sonuçları

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin sonuçları itibariyle en ilgi çekici yeri Tunceli olacak, Zira TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu belediye başkanı oluyor.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2019 20:30

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin sonuçları itibariyle en ilgi çekici yeri Tunceli olacak, Zira TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu belediye başkanı oluyor.

Tunceli'de sandıkların %71,05'i açılırken, TKP'den Fatih Mehmet Maçoğlu 32,73 oy oranıyla önde götürüyor. Maçoğlu'nu 28,30 oy oranı ile HDP'den Nurşat Yeşil takip ediyor.

Önceki yerel seçimlerde HDP ve CHP arasında çekişmeli geçen yarış bu sefer Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) ortak adayı Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun dahil olması ile değişti.

Üç dönemdir HDP'nin kazandığı Tunceli, kayyum atanan belediyelerden biri. Bu durumun HDP seçmeni üzerinde etkisi olduğu bilinse de, Maçoğlu'nun Ovacık deneyimi ve sosyal medyadaki görünürlüğünün HDP seçmenleri üzerinde etkili olduğu düşünülüyor.

Maçoğlu zaferini ilan etti

TKP adayı Maçoğlu ilk sonuçların gelmesinin ardından "Dersim halkı kazandı" şeklinde tweet attı:

Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?



Fatih Mehmet Maçoğlu 20 Aralık 1968 doğumlu. Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu'nun asıl mesleği laborantlık. Tunceli'ye bağlı Çemberlitaş köyü doğumlu olan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilköğrenimini Ovacık YİBO'da, orta öğrenimini Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı.

TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir eşi Gülistan Maçoğlu ev hallerini anlattı - Sayfa 5

Meslek yaşamına 1989 'da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı. 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı. 2007 yılından 2014 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalıştı. 2014 seçimleri ile Ovacık Belediye Başkanı oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Fatih Mehmet Maçoğlu Ovacık'taki başarılı başkanlığı sonrası 2019 seçimlerinde Tunceli belediye başkan adayı yapıldı. 


Yorumlar