Anasayfa /  Kültür sanat

15 Temmuz darbe girişimi sahnede

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi, AK Parti Grup Başkanvekili Turan’ın himayesinde "15 Temmuz, Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir" tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2016 13:28

İÇDAŞ kongre merkezindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim ve şehitler için dua okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmada, terörün acı yüzünü bir kez daha Kayseri'de gösterdiğini söyledi.

Terör örgütlerinin, 15 Temmuz'daki darbe girişimi dahil ne yaparlarsa yapsınlar teslim olunmadığını ifade eden Turan, şunları aktardı:

"Ne olursa olsun teslim olmadık, olmayacağız. Allah korusun bir 15 Temmuz daha olsa dimdik ayakta duracağımızı bu akşam bir kez daha gösterdik. Aramızda yüzlerce, binlerce Ömer Halisdemir'ler olduğunu bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz'da meydanlara çıkanlar, silahları, teçhizatları olmamasına rağmen askerimizin içine giren hainleri engellemek için bu ülkenin demokrasisine, geleceğine, bayrağına, milli egemenliğine uzatan eli kırmak için iman dolu göğsüyle meydana çıktılar ve o kararlılığı gösterdiler. Çünkü biz 'Zafer demokrasinindir, meydanlar milletindir' dedik."

Konuşmanın ardından Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananlar "15 Temmuz, Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir" tiyatro oyunuyla anlatıldı.


Yorumlar