Anasayfa /  Güncel

TİMAŞ Kemalist baskıya boyun eğdi

Yunan asıllı Müslüman yazar Hamza Andreas Tzortzis'in Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda laiklik ve İslam üzerine yaptığı konuşma, Kemalistleri kızdırmıştı.

Abone ol
Abone ol 30 Nisan 2019 21:22

 Sosyal medya üzerinden başlatılan linç kampanyasının ardından TİMAŞ yayın grubu, Kemalistlerin yoğun baskısına boyun eğerek Tzortzis'in yeni çıkacak kitabının baskını durdurma kararı aldı.

2002 yılında Müslüman olan Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu'nda yaptığı konuşmasının ardından TİMAŞ yayın grubu, Hamza A. Tzortzis’in Türkçeye Hakikatin İzinde: Din, Bilim ve Ateizm adıyla çevrilen kitabının basımını durdurduğunu açıkladı.

Yazar Hamza Andreas Tzortzis'in beş yıl önce yaptığı konuşmanın ardından Kemalistlerin sosyal medyadan 'Timaşyayınlarınaboykot' etiketiyle başlatmış olduğu kampanya karşısında TİMAŞ yayın grubu bir açıklama yayımlayarak, yazarın yeni çıkacak olan kitabını basmayacaklarını duyurdu.





Tzortzis ne demişti?

Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis, Boğaziçi İslam Araştırmaları Topluluğu'nda yaptığı konuşmasında, "Dininizi ortadan kaldırmak için bir uğraş verdiler. Örtünmeyi kaldırdılar, ezanı kaldırdılar, Arapçayı kaldırdılar, İslamı eğitimi kaldırdılar. Bu Allah'ın dostu mudur yoksa şeytanın dostu mudur? Siz düşünün. Ben bunun cevabını vermeyeceğim. Birisi size ezanı yasaklıyorsa, insanlara laik olmalarını söylüyorsa, Allah'ın kelamını saymayıp şeriatı kaldırıyorsa, örtünmeyi kaldırıyorsa, Arapçayı kaldırıyorsa, Kuran ve imamları atıyorsa... Bu Allah'ın mı şeytanın mı dostudur? Kimdir bu?" cümlelerine yer verdi.


Yorumlar