Anasayfa /  Güncel /  Gündem

TikTok videosu çeken Apple mühendisi tehdit edildi!

iPhone'larda reklam gösterecek olmasıyla gündemde olan Apple, şimdi de yeni bir iddiayla karşı karşıya.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 16 Ağustos 2022 10:19

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, TikTok videosu çeken personelini tehdit ettiği iddia edildi. TikTok'ta yarım milyona yakın takipçisi bulunan Apple çalışanı Paris Campbell, bir TikTok kullanıcısının sorusunu yanıtlayınca şirketi tarafından işte atılmakla tehdit edildiğini öne sürdü.

İddiaya göre Apple, önemli iPhone güvenlik önerilerinin yer aldığı TikTok videosunu yayınlayan bir çalışanını kovmakla tehdit etti. Bu iddia ise kendini Apple çalışanı olarak tanıtan Paris Campbell'den geldi.

APPLE PERSONELİ TEHDİT ALDIĞINI DUYURDU
Paris Campbell adlı bir kişi kendini Apple çalışanı olarak tanıtmasından sonra şirketle ilgili konularda paylaşımda bulundu. Ayrıca paylaşımlarıyla şirket politikasını ihlal ettiğinin kendisine söylendiğini de belirtti.

Şirketin sosyal medya politikasına göre firma, çalışanları müşteriler, meslektaşlar ve gizli bilgiler hakkında paylaşım yapmamaları konusunda uyarır. Ancak Apple, çalışanların teknolojiyle ilgili paylaşım yapmasını tam anlamıyla engellemiyor. Ayrıca bir belgede, "Kendiniz olmanızı istiyoruz, ancak gönderilerde, Tweet'lerde ve çevrim içi iletişimlerde saygılı olmalısınız." diyor.

New York'ta yaşayan Campbell, yaklaşık altı yıl Apple perakendesinde onarım teknisyeni olarak çalışıyor. Campbell geçtiğimiz hafta da Coachella'da iPhone'unu kaybeden bir TikTok kullanıcısına ise yanıt verdi. Ardından iPhone'unu Apple Kimliği'nden çıkarmadığı takdirde kişisel bilgilerinin karaborsada satılacağını söyleyen tehdit mesajları aldı.

Campbell, "Bu bilgiyi tam olarak nasıl bildiğimi söyleyemem, ancak son altı yıldır Apple hakkında konuşmayı seven belirli bir şirkette sertifikalı donanım mühendisi olduğumu söyleyebilirim" dedi. Kullanıcıyı gaspçıları dinlememesi konusunda uyarmadan önceki videosunda ise "Telefonunuz aslında onlar için hiçbir işe yaramaz ve onları kurtarabilecek tek kişi sizsiniz ve bunu yapmamanızı öneririm." dedi.

YÖNETİCİSİ VİDEOYU KALDIRMAZSA KOVULACAĞINI SÖYLEDİ
Bu video 24 saat içinde 5 milyon izlenmeye ulaştı. Cuma günü ise Campbell bir yöneticiden videoyu kaldırmasını, aksi takdirde 'fesih dahil' disiplin cezası alacağını belirten bir telefon aldığını söyledi. Videoyu yarıda bırakırsa ne olacağını sorduğunda ise yöneticinin kendine döneceğini belirtti.

Yorumlar