Anasayfa /  Politika

TikTok ve Twitter kapatılıyor mu? Milletvekili Hüseyin Yayman açıkladı

TikTok ve Twitter kapatılıyor mu? sorusuna en net yanıt AK Partili AK Parti Hatay Milletvekili ve gazeteci Hüseyin Yayman'dan geldi. Yayman, katıldığı canlı yayında sosyal medya düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 15 Kasım 2021 16:45

Yayman, gelen bir soru üzerine, "Twitter'ı da Facebook'u da Instagram'ı da TikTok'u da kapatmıyoruz. Biz yasaklarla savaşan bir partiyiz. Avrupa standardı neyse biz de "fake" haberle ilgili bir düzenleme yapmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

Sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte hükümetler de sosyal medyaya yönelik düzenlemelerde bulunmaya başladı. Avrupa'da olduğu gibi Türkiye de sosyal medya alanında çeşitli adımlar atıyor. Ancak Türkiye'de başta TikTok ve Twitter olmak üzere çeşitli sosyal mecraların kapatılacağı iddiası ortaya atılmıştı. AK Partili milletvekili ve gazeteci Hüseyin Yayman bu iddiaları reddederek, partilerinin amacının yalan haberle mücadele etmek olduğunu söyledi.

"Yasaklarla savaşan bir partiyiz"

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Yayman , sosyal medya düzenlemesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. "Twitter'ı kapatacak mısınız?" şeklindeki soruyu yanıtlayan AK Partili isim, "Yok öyle bir şey. Niye kapatalım. Twitter'ı da Facebook'u da Instagram'ı da TikTok'u da kapatmıyoruz. Biz yasaklarla savaşan bir partiyiz" dedi.

"Fake haberle mücadele etmek istiyoruz"

Kesin hedeflerinin fake haberle mücadele etmek olduğunu söyleyen Yayman , "Bizim talebimiz şu: 56, 51 sayısı sosyal medya yasası çıktı. Buna bağlı olarak bir yıl oldu, komisyon kuruldu. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu.

Benzeri Avrupa'da da var. Avrupa standardı neyse biz de "fake" haberle ilgili bir düzenleme yapmak istiyoruz. Sosyal medyayla ilgili düzenleme yapıldı zaten Türkiye'de" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar