Anasayfa /  Güncel

Ticaret Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı! KPSS'li KPSS'siz!

Ticaret Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. 2022 yılı Bilişim personeli alımı için kontenjan dağılımı ve adaylardan aranan nitelikler haberde.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Ağustos 2022 11:53

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak. 12 Ağustos 2022 tarihi ile Resmi Gazetede yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere sözleşmeli Bilişim Personeli alımı gerçekleştirecek. Yayımlanmış olan ilana göre alımlar farklı kadrolarda gerçekleştirilecek olup başvuru için aranan şartlar haberimizdedir.


Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?
18 kişilik bilişim personeli pozisyonu ile,

3 Sistem Uzmanı,
4 Kıdemli Sistem Uzmanı,
1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı,
1 Güvenlik Uzmanı,
1 Kıdemli Ağ Uzmanı,
1 Kıdemli Yazılım ve Entegrasyon Uzmanı,
1 Altyapı ve Konfigürasyon Uzmanı,
1 Fronted ( Önyüz ) Yazılım Geliştirme Uzmanı,
1 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
1 Mobil Yazılım Geliştirme Uzmanı,
1 Veri Tabanı Yöneticisi,
1 Kıdemli Java Yazılım Geliştirme Uzmanı,
Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?
Ticaret Bakanlığı sözleşmeli personel alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca alanında belirtilen eğitim niteliklerinini sağlanıyor olması gerekmektedir.

KPSS Şartı ve Detayı Nedir?
Başvuru değerlendirmesi için adayların KPSS ve YDS puanları ele alınacak. Başvuru için 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 uan türünden en az 70 puan almış olmak ve son yıllarda yapılan YDS den İngilizce dilinden puan almış olmak şartı aranacaktır.

Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarında başvurusu kabul edilerek değerlendirmelerde Yabancı puan 0 olarak ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?
Bakanlığın Bilişim Personeli alımı başvuruları 22 Ağustos 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvuru yapacak adaylar belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları dahilinde kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Yorumlar