Anasayfa /  Güncel

THY'den ücretsiz business class bilet kazandınız

Türk Hava Yolları ismini kullanarak sosyal medyada ve bazı platformlarda "THY'den Ücretsiz Business Class Bileti Kazandınız" 2 ücretsiz bilet kazandınız paylaşımlarına itibar edilmemesi gerekiyor.

Abone ol
Abone ol 29 Şubat 2020 14:24

Türk hava Yolları ismini kullanarak yeni bir oltalama (phishing) tekniği başladı. Buna göre yapılan paylaşımlarda "THY'den Ücretsiz Business Class Bileti Kazandınız" diyerek gelen mesajların en az 20 kişiye yada 5 gruba gönderilmesi isteniliyor. Bu paylaşımlar kullanıcıların bilgilerini ele geçirebileceğinden gelen linklere tıklanmaması doğrudan silinmesi ve paylaşılmaması kullanıcıların bilgi güvenliği için önem arz ediyor.

Türk Hava Yollarının 90. yıldönümü kutlamak için 2 bedava Bussiness Clas bilet sunuyor. Ücretsiz biletlerinizi buradan alın diyerek gönderilen linklerin Türk Hava Yollarına ait olmayan bir siteye yönlendiriyor.

THY BEDAVA BİLET AÇIKLAMASI YAPTI MI?

Türk hava Yolları adını kullanarak daha öncede bu tarz paylaşımlar yapıldığı ve basın müşavirliğinden kullanıcıları uyardığı, açıklamada sahte paylaşımların yayıldığı görülmekte, "Bahsi geçen anketler oltalama(phishing) yöntemleri ile bilgi elde etmeye yönelik kötü amaçlı paylaşımlardır" denildiği anlaşılmaktadır.

SADECE RESMİ SİTELERİ DİKKATE ALIN ;

Kullanıcıların resmi web sitelerine ve resmi sosyal medya hesapları dışındaki açıklamaları itibar etmemeleri dolandırıcılık ya da virüs nedeniyle zarar görmemek için önem arz ediyor. Bu konuda resmi açıklamaları işin olsa sitesi üzerinden bulabilirsiniz.

Yorumlar