Anasayfa /  Sağlık

TGDF akademi eğitimleri 7 Şubat’ta başlıyor

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ile imzaladığı protokolle, TGDF Akademi’yi hayata geçirdi. TGDF Akademi Eğitimleri, 7 Şubat’ta başlayacak.

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2020 17:36

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ile imzaladığı protokolle, gıda sektörü paydaşlarının mevzuat başta olmak üzere uygulamaya ilişkin tüm alanlarda güncel bilgilere erişebilmeleri amacıyla TGDF Akademi’yi hayata geçirdi. TGDF Akademi Eğitimleri, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme Yönetmeliği gereği 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen etiket bildirimleri konusunda 7 Şubat’ta başlayacak.

Gıda ve içeceklerin çeşitliliği, üretimde ve tüketimde ortaya çıkabilen risklerin fazlalığı, toplumun farklı kesimlerindeki ihtiyaçların değişkenliği, gıda mevzuatını ve üretim süreçlerini daha karmaşık bir hale getiriyor. Avrupa Birliği mevzuatına paralel olarak hazırlanan ulusal gıda mevzuatının uygulanmasında da zaman zaman yorum farklılığından kaynaklı karışıklıklar meydana gelebiliyor.

 

 

TGDF Akademi hayata geçirildi

Sağlık, çevre ve teknoloji alanlarında yaşanan gelişmeler, ortaya konulan bilimsel veriler, gıda ve içecek sektörünü yakından etkiliyor. Bu etkiler gıda mevzuatına da yansırken, sektör profesyonelleri başta olmak üzere; gıda tedarik zincirinin tarım, üretim, lojistik, perakende ve tüketim ayağındaki paydaşların güncel ve doğru bilgilere sahip olması, zincirin sorunsuz şekilde işleyişi için önem taşıyor.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), gıda sektörünü yakından etkileyen gerek mevzuat, gerekse uygulama alanında ortak bir dil oluşması; zincirde ortaya çıkan soru ve sorunlara pratik çözümler bulunması; böylece güncel, sağlıklı, güvenilir, sürdürülebilir gıda tedarikinin garanti altına alınması için Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ile imzaladığı protokolle, TGDF Akademi oluşumunu hayata geçirdi.

 

TGDF Akademi’den Gıda Etiketleme Yönetmeliği Eğitimi

Gıda zincirinin önceliklerine göre belirlenen konularda, kamudan ve bilim camiasından uzmanların bilgi ve deneyimlerini ilgili paydaşlara aktaracağı TGDF Akademi Eğitimlerinin ilki, 7 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.

İlk eğitimin konusu, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği gereğince, 1 Ocak 2020’de zorunlu hale gelen etiket bildirimleri olacak.

İstanbul’da 7 Şubat’ta düzenlenecek Gıda Etiketleme Yönetmeliği Eğitimi’nde Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selman Ayaz ve Çalışma Grup Sorumlusu Emel Molla, 1 Ocak’tan itibaren etikette bulunması zorunlu beslenme ögesi bildirimleri ile sağlık ve beslenme beyanları konusunda katılımcıları bilgilendirecek.

Eğitimin içeriğinde neler var?

Gıda ve içecek üretimi yapan şirketlerin üretim, Ar-Ge, pazarlama ve regülasyon birimleri ile toplu tüketim yeri işletmelerinin üretim, pazarlama, regülasyon birimleri ve bağımsız denetçiler, danışmanlık ve hukuk şirketlerinin yetkililerine çalışanlarına yönelik olarak gün boyu sürecek eğitimin içeriği, şöyle belirlendi:

  • Gıda İşletmecilerinin sorumlulukları neler?
  • Etiketlerde hangi bilgiler zorunlu?
  • Beslenme bildirimi: Hangi gıdalar, hangi bilgiler?
  • Etikette negatif ve pozitif beyanlar
  • Beslenme ve Sağlık Beyanlarında son durum
  • Toplu tüketim yerlerinde yeni uygulamalar
  • Okul Gıdası uygulaması temel zorunluluklar
  • Alerjen bildirimi

TGDF Akademi, ilerleyen dönemlerde gıda zincirinin gündemine ve önceliklerine göre güncel konularda, alanında en yetkin uzmanları sektör paydaşlarıyla buluşturmaya devam edecek.

Yorumlar