Anasayfa /  Spor

TFF'den tepki çeken yasak! O pankart maça alınmadı...

Türkiye'nin Litvanya'yı 2-0 mağlup ettiği İzmir’de oynanan mücadelede, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) stada "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yazılı pankartı sokmaması da tepki çekti.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2022 17:27

İzmir, 13 yıl aradan sonra ilk kez dün bir A Milli Futbol Takımı maçına ev sahipliği yaptı. UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü hafta mücadelesinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı, İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda konuk ettiği Litvanya'yı 2-0 mağlup etti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının da izlediği maçtan önce pankart gerilimi yaşandı.

97'nci yılını kutlayan Göztepe futbol kulübüne gönül vermiş bir grup taraftarın hazırlattığı "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" yazılı pankart da TFF tarafından milli maçın yapıldığı stada sokulmadı.Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı pankat yasağına tepki gösterdi.

Ayrıca maçta atılan sloganlar damga vurdu. Stattaki binlerce kişi, hep bir ağızdan "Ülkede mülteci istemiyoruz" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı. Maçı canlı veren TRT'nin, sloganların atıldığı sırada yayının sesini kıstığı iddia edildi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, sloganların atıldığı görüntüleri paylaşıp TRT'ye tepki gösterdi.

 

 

Etiketler TFF pankart
Yorumlar