Anasayfa /  Spor

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti.

Abone ol
Abone ol 17 Haziran 2020 15:20

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe üyeliğinden istifa etti.

Fenerbahçe yönetimi, kulüpte uzun yıllar görev yapan Nihat Özdemir'in ihraç edilmesi yönünde karar aldı ve mektup bugün TFF Başkanı'na ulaştı. Özdemir, mektubun kendisine ulaşmasının ardından sarı lacivertli kulüp üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi.

Neler yaşanmıştı?

Bilindiği üzere TFF Başkanı Nihat Özdemir, Ekonomist dergisinin Instagram yayınında yaptığı şike açıklamalarıyla bir anda gündeme oturmuştı. Özdemir açıklamalarında, "Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu.Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık" ifadelerini kullanmıştı. 

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy ise, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir’in açıklamalarına kulüp televizyonundan cevap vermişti.

Özsoy, "Talihsiz bir açıklama diyemiyoruz. Yanlışlıkla yapılmış olsaydı talihsiz derdik. Neye hizmet ettiği belli olmayan ama belki kendince bilinen bir açıklama oldu. Açıklamayı şaşkınlıkla izledik. Yoldaş dediğimiz bir insanın böyle açıklama yapması akıllara durgunluk verecek bir durum. 

 Bunun bir özrü olamaz. Neye hizmet ediyor bilmiyoruz ama eminim kendisi biliyordur. 3 Temmuz bizim kırmızı çizgimiz. Fenerbahçe'nin bu mücadelesinde geri adım atmayız. Bilerek veya bilmeyerek kimlere hizmet ediyor, bunu açıklaması lazım.

Nihat Bey'in gerekeni yapması gerekiyor. Nihat Bey, FETÖ'yü lanetlemeli ve FETÖ illetinin neresinde olduğunu anlatmalıdır. En üzüldüğümüz nokta o dönemde mücadele eden insanların emeğine böyle bir saldırı yapılmış olmasıdır" şeklinde konuşmuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in 2010-2011 sezonu hakkında yaptığı açıklamalara, FB TV canlı yayınına bağlanarak Özdemir'in özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Koç yaptığı açıklamada, "

Sorumluluklarımız var, bu konuya cevap vererek sizleri meşgul etmek durumundayız. Semih Özsoy bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalarının kelimesi kelimesine arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu süreçte bu gibi konularla spor dünyasını üzecek konularla meşgul olmasaydık. Dün gece ilk açıklamadan sonra gelen çok yoğun tepkiler ve bizim bir refleks göstermememize verilen tepkilere rağmen bekledik.

Hepimiz bir şey söylemek isteyebiliriz ama farklı anlamlar çıkabilir. Bu sebeple bekledik. Hata yapmak insana mahsus ve özür dilemek de erdemdir. Sayın Nihat Özdemir bunu demek istemedim diye açıklama yapar diye bekledik. Ne yazık ki bu akşam üstüne kadar bir düzeltme ve özür gelmeyince Semih Özsoy çok net ifadelerle durumu açıkladı" dedi.

Yorumlar