Anasayfa /  Güncel

Terör örgütü PKK'ya 'Pençe Harekatı' darbesi

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde dün başlatılan Pençe Harekatı'nda şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2019 18:54

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başlatılan 'Pençe Harekatı'nda şu ana kadar 9 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 2

MSB'den yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 27 Mayıs'ta başlatılan 'Pençe Harekatı'nın yeni safhasının planlandığı şekilde başarı ile devam ettiği belirtildi.

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 3

Açıklamada, gece icra edilen hava hücum harekatıyla bölgeye indirilen komando birliklerinin, zor hava ve arazi şartlarına rağmen bölgede arama ve tarama faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğü ifade edildi.

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 4

Daha önce bölücü terör örgütünce yerleştirilmiş mayın ve EYP'lerin etkisiz hale getirilerek, tespit edilen sığınak ve barınakların imha edildiği bildirilen açıklamada, operasyonda şu ana kadar 9 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 5

Hakurk bölgesinde icra edilen bu harekatla koordineli olarak uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile Kandil ve Asos bölgelerinde daha önce tespit edilmiş olan bölücü terör örgütüne ait barınak ve sığınakların imha edildiği vurgulanan açıklamada, harekatın planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 6

Öte yandan harekat kapsamında Hakurk bölgesinde başlatılan operasyonla koordineli olarak Zap ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekatları neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından kullanılan silah mevzi, barınak, sığınak ve mühimmat deposu gibi hedeflerin vurulduğu belirtildi.

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 7

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 10

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 11

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 12

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 13

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 15

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 17

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 18

Terör örgütü PKK'ya 'pençe' darbesi - Sayfa 19


Yorumlar