Anasayfa /  Foto Galeri

Temmuz zammı için kritik veriler belli oldu! En düşük emekli ve memur maaşı...

Milyonlarca emekli ve memurun ebeklediği temmuz zam oranı ile ilgili önemli nitelikteki veriler belli oldu. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde kaç enflasyon artışı alacak? Memur ve memur emeklilerinin zam oranı ne olacak? En düşük emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte emekli temmuz zammı ve memur zam oranıyla ilgili haberin tüm ayrıntıları...

Temmuz zammı için kritik veriler belli oldu! En düşük emekli ve memur maaşı... - Sayfa 1

14 milyon emekli ve 4.5 milyon memurun merakla beklediği temmuz zam oranı ile ilgili önemli nitelikteki veriler belli oldu. Üç aylık enflasyon oranından sonra 6 aylık zam için de hesaplama yapıldı. İşte buna göre emekli temmuz zammı ve memur zam oranıyla ilgili son durum...

Temmuz zammı için kritik veriler belli oldu! En düşük emekli ve memur maaşı... - Sayfa 2

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın maaş artışları enflasyona endeksli olarak hesaplanıyor. Dolayısıyla açıklanan her enflasyon rakamı yaklaşık 14 milyon emekli ile 4.5 milyon kamu görevlisini yakından ilgilendiriyor.

Temmuz zammı için kritik veriler belli oldu! En düşük emekli ve memur maaşı... - Sayfa 3

Çünkü SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl 6 aylık enflasyon kadar iki kez artış görürken memur ve memur emeklileri de yine yılda iki kez toplu sözleşme zammını aşan enflasyon oranı kadar fark alıyor.

Temmuz zammı için kritik veriler belli oldu! En düşük emekli ve memur maaşı... - Sayfa 4

ÜÇ AYLIK ARTIŞ KESİN

Mart ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte emekli ve memurların Temmuz ayıda alacakları artış oranlarıyla ilgili ilk ipuçları da gelmiş oldu. Aralık ayında 686,95 olan TÜFE endeksi Mart ayı ile birlikte 843,64'e çıktı. Bu değişim üç aylık enflasyon oranının yüzde 22,81 olarak gerçekleşmesini sağladı.