TEMMUZ AĞUSTOSUN PROBLEMİ ARTEMİSİA VULGARİS,(Pelin Otu) ALLERJİSİ...MEVSİMİNE GİRDİK.

 Polen allerjisinde sıklıkla çim poleni (grass mix) allerjisine rastlıyoruz.Bunun dışında bazı yabani ot polenleri de allerjik nezle ve astımdan sorumludurlar.Bu otlardan sıklıkla rastladığımız pelin otu poleni allerjisidir.

 Hastanın allerjik nezle şikayetleri eğer temmuz ağustos gibi artıyorsa; Astımları daha ağır seyrediyorsa,hastanın çevresi kırsal alan ya da köyse aklımıza pelin otu poleni allerjisi gelmeli.

Pelin poleni allerjisi hastanın çevresine göre değişiklik gösterir.Eğer hastanın çevresinde çim de varsa genellikle pelin poleni allerjisinde çim poleni allerjisi de eşlik eder.Ilıman bir bolgede evlerde ev tozu duyarlığı daha erken geliştiğinden hastalar erken tedaviye alınmazsa polen allerjiside hastanın etkilenmesine göre tabloya katılır ,ev tozu allerjisine eklenir.Bu tedavilerini daha zor aşamaya sokar.

 Pelin otu 100 cm ye uzanan boyu ile avrupa ve asya topraklarında çayırlarda bol bulunan bir otdur.Çiçeklenme mevsimi temmuz ve ağustos aylarıdır.Kırsal bölgelerin sık rastlanan allerjik nezle sorumlusudur.Allerjik nezleyi takip eden yıllarda da allerjik astım nedeni olarak kendisini gösterir.

 Allerji teststlerini doğru yorumlamak çok önemli olduğunu yazılarımda hep vurguluyorum.Şehirde yaşayan,şikayetleri evde ve geceleri artan bütün kışı hasta geçiren yazları rahatlayan hastada pelin allerjisi bulsak bile,hastalığı pelin polenine bağlamak doğru değildir.Yazılarımda sıklıkla belirttiğim gibi bulunan allerji ile hasta yakınmaları uyumlu olmalı,yoksa hasta yapılan aşı tedavisinden yarar görmez..

Yorumlar