Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Temel Karamollaoğlu: Zulmü kabul ediş daha büyüğüne neden olur

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de ciddi sorunlara neden olan tek adam sistemi hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol
Abone ol 09 Temmuz 2020 00:02

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin başta siyasal olmak ekonomik, adalet ve benzeri konularda büyük problemlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Türkiye'deki tek adam sistemini eleştiren Karamollaoğlu, yaşanan sorunların temelinde tek adam sisteminin olduğunu belirtti.

"Ya bu gidişata dur diyeceğiz ya da uçurumdan aşağı yuvarlanışı seyredeceğiz" şeklindeki ifadelerini kullanarak Türkiye'de yaşanılan sorunlara dikkat çeken Karamollaoğlu, şu paylaşımda bulundu:

"Türkiye;

-Adalette
-Ekonomide
-Dış politikada
-Şeffaflıkta
-Eğitimde, hayatın ve siyasetin her sahasında tıkanmış durumdadır.

Bunun en büyük sebebi şüphesiz ki bugünkü tek adam sistemidir."

"ZULMÜ KABUL EDİŞ DAHA BÜYÜĞÜNE NEDEN OLUR"
Öte yandan Türkiye'nin dar boğazda olduğunu ifade ettiği durumu ünlü edebiyatçı Ahmet Hamdi Tampınar'dan verdiği örnekle de anlatan Karamollaoğlu, "Bakınız merhum Ahmet Hamdi Tanpınar, 'Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur' diyordu. Bugün Türkiye’nin kabul ettiği her bir sorunlu icraat daha büyüğünü doğuruyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar