Anasayfa /  Medya

MasterChef Türkiye kim elendi? Burcu Kerem'i neden ihanetle suçladı?

MasterChef'te ilk 5'e kalan yarışmacılar Kerem, Uğur, Meltem, Burcu ve Hakan olmuştu. Bu 5 isim de büyük finale gidebilmek için ellerinden geleni yaptı. Ve finale bu 5 isimden 4'ü kaldı. Peki bu hafta kim elendi? MasterChef'te kimler finale kaldı? MasterChef'te son yarışmacılar kim?

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2018 11:26

MasterChef Türkiye'de bu hafta nefes kesen dakikalar yaşanmaya devam etti. Final haftasına çok az bir zaman kala son sınavlarını veren yarışmacılar bu hafta zorlu dakikalar yaşadılar. Croquembouche adlı tatlıyı yapmak için takım halinde çalışan yarışmacılar adeta ter döktü. Hakan ve Kerem mavi takımda yer alırken Burcu ve Uğur'da kırmızı takımda yer aldı. Peki, MasterChef Türkiye'de kim elendi? İşte hayallerine veda eden isim.

Ekranların soluksuz olarak takip edilen yarışma programı MasterChef'te bu akşam 5 kişi kalan yarışmacılardan haftanın ilk eleme adayı Meltem olmuştu. Haftanın ikinci gününde ise Hakan, Kerem, Uğur ve Burcu birbirleriyle eleme potasına girmemek adına yarıştılar. Çok zor bir pasta olan Croquembouche tatlısını yapmak için savaş veren yarışmacılar, takım halinde yarıştı ve takım halinde eleme potasına girdi. Oynanan oyunların ardından veda eden isim belli oldu. Peki, MasterChef Türkiye'de kim elendi? İşte detaylar.

ELEME ADAYI KİM OLDU?

MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı şeflerin, yarışmacılara verdikleri puanların ardından belli oldu. 5 kişi kalan yarışmacılardan Meltem, Kerem, Burcu, Uğur ve Hakan arasında en yüksek puanı alan isim Kerem oldu ve Kerem eleme potasından kurtuldu. En az beğenilen ve az puan toplayan isimse Meltem oldu. Böylece Meltem bu haftanın ilk eleme adayı olan isim oldu.

Haftanın diğer eleme adayları ise Croquembouche adlı pastayı daha kötü yaparak şefler tarafından beğenilmeyen Hakan ve Kerem oldu.

 

Kerem'in kritik seçimi

Bir önceki MasterChef bölümünde eleme potasına Meltem girmişti. 

Bu bölümde ise kritik bir takım oyunu oynandı. Oyun öncesinde kaptanlık yarışını Kerem kazanınca, MasterChef'in en kritik virajlarından birini belirlemiş oldu.

Burcu'yu seçmedi

Jüri üyeleri, "Ya batacaksınız ve elemeye kalacaksınız. Ya da kazanıp direkt finale kalacaksınız" diyerek vaziyetin kritikliğine dikkat çekti. Kerem'in 'yoldaş' olarak yanına alacağı ismin Burcu olacağını düşündük.

Sadece biz değil, stüdyodaki eski yarışmacılar, hatta jüri de böyle düşündü.

Kırmızı Takım kazandı

Kerem ise stratejik bir karar verdi. Beklentilerin aksine Burcu'yu değil, Hakan'ı seçti. Böylelikle Mavi Takım Kerem ve Hakan'dan, Kırmızı Takım ise Uğur ve Burcu'dan oluştu.

Bu iki takım da tatlı üzerine yapılan bir yarışta maharetlerini gösterdi. Her iki takımın da beklentilerin altında kalan performansına rağmen jüri, kazananın Kırmızı Takım olduğunu açıkladı.

'İhanet' dese de...

Böylelikle Kırmızı Takım; yani Burcu ve Uğur, direkt finale kaldı. Kerem ve Hakan ise, Meltem'le birlikte eleme oyununa gitti. Tam da bu noktada Burcu'ya değinmek gerekiyor.

Burcu her ne kadar Kerem'in kendisini seçmemesini 'ihanet' olarak yorumlasa da, bakın ne oldu... Direkt finale kaldı ama Kerem, Hakan'ı da kendisiyle sürükleyerek elemeye gitti. Enteresan bir durum!

Jürinin sürpriz Meltem kararı

Kerem, Hakan ve Meltem... Kağıt üstünde bakıldığında kim elenirdi sizce? Meltem, değil mi? Ama öyle olmadı...

Eleme oyununda Kerem de Hakan da rehavete kapıldı, Meltem ise jürinin tabiriyle harikalar yarattı. Eleme oyunundaki tabağı kıstas alan jüri üyeleri, ilk olarak Meltem'i kurtardıklarını açıkladı! Bomba!

En önemli şey 'son tabak'

Meltem'in finale kalması, MasterChef Türkiye tarihinin en bomba sürprizlerinden biri. Yarışmanın genelindeki performansa bakıldığında Kerem ve Hakan'ın Meltem'den daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Ama işte maç 90 dakika! MasterChef'te de en önemli şey, 'son tabak'...

Bu hafta Hakan elendi

Jüri üyeleri, Kerem ve Hakan arasından da Kerem'i seçti. Böylelikle Hakan, 'rozet' kazanmasına rağmen finale kalamamış oldu. 

Kerem ve Hakan'ı sert bir dille uyaran jüri üyeleri haklı mıydı peki? Bence evet. Hakan son haftalarda belki de rehavete kapıldı. Kerem ise özellikle sosyal medyadaki hayran kitlesine güvendi. Jürinin, bu iki favori isme de uyarı yapması önemliydi.

Hakan özür diledi

Dikkatimi çeken şeylerden biri, Hakan'ın öz eleştirisi ve jüriden rehavete kapıldığı için özür dilemesiydi...

Hakan'ın giderayak -Eslem'in aksine- öz eleştiri yaparak yarışmaya veda etmesini şahane buldum. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen yarışma boyunca çok iyi bir performans sergiledi.  

Ezgi neden Kerem'in üzerine gitti?

Hakan, MasterChef'e şahane izler bırakarak elenmiş oldu. Bir de üzerine öz eleştiri yapması, onu daha da çok beğenmemizi sağladı... Bu bölümde bir de Kerem'in üzerindeki baskıya değinmek gerekiyor.

Stüdyoya misafir olarak gelen eski yarışmacılardan Ezgi'nin gereksiz yere Kerem'in üzerine gitmesi sizce de aşırı bir 'şov teşebbüsü' değil miydi?

"Evde hazırladığın lafları söylüyorsun"

Kerem haklı olarak bu durumun üzerine gitti ve Ezgi'ye verilebilecek en şahane cevabı verdi: "11 hafta yoktun. 11 hafta boyunca kendini kurmuşsun, bilenmişsin, şimdi evde hazırladığın lafları söylüyorsun..." dedi.

Ezgi'nin stres altındaki Kerem'e söylediği lafları bir izleyici olarak inanılmaz gereksiz buldum. Neyse ki Kerem kendisini düzgün ve kibar bir şekilde, gayet doğru ifade etti.

Kim kazanır? Kerem mi Uğur mu?

Peki final haftasında neler yaşanır? Bir tarafta Burcu ve Meltem, diğer tarafta jürinin tabiriyle 'Düşman Kardeşler'; yani Kerem ve Uğur...

Meltem'in bu 4'lü içinde en zayıf halka olduğunu, Burcu'nun ise Uğur veya Kerem kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.



Kerem veya Uğur'dan birini MasterChef olarak görebiliriz. Heyecan dorukta. Kerem'ci misiniz Uğur'cu mu? Final haftasını iple çekiyoruz!

KİM ELENDİ?

MasterChef'te bu hafta eleme potasına giren isimler oynanan oyunların ardından Meltem, Kerem ve Hakan oldu. Eleme etabında zorlu dakikalar yaşayan yarışmacılar şeflerin karşılarına türlü yemeklerle çıktılar. Final haftasına çok az bir zaman kala en az beğenilen ve yarışmaya veda eden isim, jürinin verdiği kararla belli oldu. MasterChef Türkiye'de bu haftanın veda eden ismi Hakan oldu.

ESKİ YARIŞMACILAR KONUK OLARAK GELDİ

MasterChef'te bu hafta 5 kişi kalan yarışmacılardan Kerem, Uğur, Hakan, Meltem ve Burcu birbirleriyle zorlu yemekleri yapmak için yarıştılar. Yarışmacılara moral olması amacıyla elenen eski yarışmacılarda programa dahil oldu. Mehmet Sur'un yaptığı bazı konuşmalar yarışmacılara eğlenceli anlar yaşattı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta elenen Eslem'le Burcu arasında yer yer tansiyon yükseldi.

GEÇEN HAFTA KİM ELENDİ?

4 tane yeni rozetin ortaya çıktığı MasterChef'te geçtiğimiz hafta yarışmacılar tamamen bireysele döndü ve rozetler için kıyasıya yarışmaya başladılar. Ton balıklı tartar pişiren yarışmacılardan en beğenilen iki isim ön plana çıktı. Kerem ve Uğur'un yaptığı tartarlar beğenildi ve iki isim arasında en beğenilen tabak rozet kazanarak finalist oldu. Şefler tarafından beğenilen ve ikinci finalist olmaya hak kazanan isim Kerem oldu.

Kerem'in ardından oynanan yeni yarışmada ise Eslem, Burcu ve Uğur, Hazer Şef eşliğinde yemek yaptılar. Birbirinden ünlü isimlere yemek pişiren yarışmacılardan en beğenilen isim Uğur oldu ve böylelikle 3. finalist olmaya hak kazanan isim Uğur oldu.

Dördüncü rozet için tatlı yarışmasında yarışan Burcu, Meltem ve Eslem arasından jüriden tam not alan isim Meltem oldu ve adını 4. finalist olarak yazdırdı. Ardından son ikiye kalan yarışmacılardan Burcu son rozeti kazanarak adını finale yazdırdı.

Yarışmadan elenen isim ise tabağı daha az beğenilen Eslem oldu. Böylece MasterChef finalistleri Hakan, Kerem, Uğur, Meltem ve Burcu oldu.

BÜYÜK ÖDÜL 100 BİN TL

MasterChef'te yarışmayı kazanan ismin kazanacağı büyük ödül belli oldu. Şefler, yarışmacıların motive olması amacıyla kazanacakları büyük ödülün 100 bin TL olacağını belirtti. Öte yandan yarışmayı kazanan ismin kazanacağı kupada sergilendi.


Yorumlar