Anasayfa /  Medya

MasterChef Türkiye'de MasterChef kim oldu? İşte MasterChef olan isim...

TV8 ekranlarında yayınlandığı ilk günden bugüne sevilerek izlenen yemek yarışması 'MasterChef Türkiye'de final heyecanı yaşandı. Yarışmacıların kıyasıya yarıştığı MasterChef'te Büyük Final'e Uğur ile Kerem kaldı. İlk günden son ana kadar programın iki iddialı ismi Kerem ve Uğur son kez kozlarını paylaştı. Peki MasterChef Final'inde neler yaşandı? MasterChef  Şampiyonu Uğur mu oldu? Yoksa MasterChef' Şampiyonu Kerem mi? Hayallerine ve büyük ödüle ulaşan yarışmacı kim oldu? İşte MasterChef Türkiye Final'inde yaşananlar ve MasterChef olan yarışmacı...

Abone ol
Abone ol 24 Aralık 2018 00:40

TV8 ekranlarında yayınlandığı ilk günden bugüne sevilerek izlenen yemek yarışması 'MasterChef Türkiye'de final heyecanı yaşandı. Yarışmacıların kıyasıya yarıştığı MasterChef'te Büyük Final'e Uğur ile Kerem kaldı. İlk günden son ana kadar programın iki iddialı ismi Kerem ve Uğur son kez kozlarını paylaştı. Peki MasterChef Final'inde neler yaşandı? MasterChef  Şampiyonu Uğur mu oldu? Yoksa MasterChef' Şampiyonu Kerem mi? Hayallerine ve büyük ödüle ulaşan yarışmacı kim oldu? İşte MasterChef Türkiye Final'inde yaşananlar ve MasterChef olan yarışmacı...

Tv8 ekranlarında yayınlanan  MasterChef'te final heyecanı yaşandı. Yarışmacılar Kerem ile Uğur adını büyük finale yazdıran isimler olmuştu. MasterChef Türkiye'nin Final bölümünde ilk olarak stüdyo'da yemek yapan nam-ı diğer 'Düşman Kardeşler' Kerem ile Uğur daha sonra dış oyunda şeflerle gittikleri 3 farklı mekanda,  3 farklı yemek yaparak puan toplayarak; MasterChef Türkiye'nin Final'inde 'canlı yayın' öncesi birbirlerine karşı avantaj sağlamaya çalıştılar.

MASTERCHEF TÜRKİYE FİNAL'İNDE İLK OYUN

MasterChef'te ilk olarak stüdyoda yarışan MasterChef Kerem ile MasterChef Uğur, Jüri Üyeleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya'nın birlikte yaptıkları yemeğin aynısı yaparak yarıştı.  Bu yemeğin sonunda Jüri Üyeleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya oylarını açıkladı.

Uğur’un yemeğine yapılan yorumlarda; ölçü başarılı bulundu, patatesler beğenilmedi, etin biraz daha pişmesi gerektiği belirtildi.

Kerem’in yemeğine yapılan yorumlarda; lezzetli bulundu ancak ölçü bir tık yavan bulundu.

MasterChef Uğur: Somer Sivrioğlu'ndan 7, Hazer Amani'den 7 ve Mehmet Yalçınkaya'dan 7 puan aldı. Bu oyunu 21 puan ile tamamladı.

MasterChef Kerem: Somer Sivrioğlu'ndan 9, Hazer Amani'den 8 ve Mehmet Yalçınkaya'dan 8/ puan aldı. Bu oyunu 25 puan ile tamamladı.

MASTERCHEF TÜRKİYE FİNAL'İNDE DIŞ OYUNLAR VE PUANLAR

MasterChef Türkiye Finalistleri Kerem ile Uğur dış oyunlarda toplamda 3 farklı mekanda, 3 Şef'in yemeklerini yaptılar. İlk Cüneyt Chef'in imzası olan Kuzu Kafes yemeğinde MasterChef Kerem 6, MasterChef' Uğur 8 puan aldı. İkinci yemekte Teyfik Chef'e konuk olan yarışmacılar Dil Balığı yemeği yaptılar ve Teyfik Chef'ten Kerem 8, Uğur 7 puan aldı.  Uğur ile Kerem son dış oyununda Ali Şef'e konuk oldu ve Kuzu İncik yemeğini yaptılar. Ali Şef imza yemeği olan Kuzu İncik yemeğinde Kerem'e 8, Uğur'a 8 puan verdi. Böylelikle dış oyunlarda toplam puan Uğur 23, Kerem 22 puan toplamış oldu.

Yapılan toplam 4 yarışma sonrasında  MasterChef Kerem 47 puan toplarken MasterChef Uğur ise  44 puan topladı.

Dünyanın en hızlı kasaplarından biri olan Cüneyt Usta’nın yarışmacılara verdiği puanlar:

Kerem: 6 Uğur: 8

Tevfik Usta’nın Kerem ve Uğur’a verdiği puanlar şöyle:



Uğur: 7 Kerem: 8

Finalistler Ali Usta’nın mutfağına konuk olup kuzu incik yaptı. Ali Usta’nın puanları şöyle:

Kerem: 8  Uğur: 7

MASTERCHEF TÜRKİYE'DE MASTERCHEF KİM OLDU?

TV8 ekranlarında yayınlanan ve Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışması 'MASTERCHEF TÜRKİYE'DE FİNAL' heyecanı yaşandı ve Türkiye'nin MasterChef'i belli oldu. Final heyecanı yaşanan son bölümde 'canlı yayın' öncesi 1 stüdyo, 3 dış oyun olmak üzere toplamda 4 oyun oynandı. Puanların toplandığı yarışmalarda Kerem 47 puan toplarken Uğur 44 puan topladı. MasterChef'in belirleneceği son yarışmada MasterChef adayları Kerem ile Uğur kendilerinin imza yemeklerini yaptı ve Jüri Üyeleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya'nın puanları Türkiye'nin MasterChef'ini belirledi.

MasterChef Uğur: Somer Sivrioğlu'ndan 9, Hazer Amani'den 8 ve Mehmet Yalçınkaya'dan 8 puan aldı ve toplamda 69 puan ile MASTERCHEF oldu.

MasterChef Kerem: Somer Sivrioğlu'ndan 7, Hazer Amani'den 7 ve Mehmet Yalçınkaya'dan 7 puan aldı ve toplamda 68 puan toplayarak MasterChef Türkiye'nin ikincisi oldu

MasterChef Türkiye'de 100 BİN TL'lik büyük ödülü alan isim Uğur oldu ve Türkiye'nin MasterChef'i oldu. Birinci olan Uğur Dubai’deki iş imkanının sahibi oldu. İkinci olan Kerem ise Jüri üyesi Somer Sivrioğlu'nun daveti üzerine Sidney'de 'CHEF' olarak çalışmaya başlayacak. Böylelikle hem Kerem hem de Uğur Dubai’de ve Avustralya’da 'CHEF' olma hayallerine kavuşmuş olacak.





MASTERCHEF KEREM KİMDİR?

Masterchef yarışmasında finale kalan ve birinciliğin favorisi olarak görülen Kerem Giritlioğlu 25 yaşında ve aşçılık okulu mezunu. Yurt dışında eğitim alan Kerem Giritlioğlu, 2015-2016 yıllarında Le Cordon Bleu Australia-Sydney aşçılık okulundan sertifika almış. Türkiye’de birçok restorant ve otelde çalışan Kerem Giritlioğlu şeflerin en beğendiği isimlerden biri...

MASTERCHEF UĞUR KİMDİR?

MasterChef programının hırsı ve yüksek performansıyla izleyicinin dikkatini çeken Uğur Kardaş, 22 yaşında. Bekar yarışmacılardan Uğur, idari yönetici olarak çalışıyor. MasterChef Uğur'un instagram hesabından yaptığı paylaşımlardan motosiklet tutkunu olduğu ve motosikletle Türkiye'yi gezdiği anlaşılıyor. MasterChef Uğur aşçılık yeteneğinin dışında profesyonel olarak yelken sporuyla da ilgileniyor.

MASTERCHEF TÜRKİYE JÜRİ ÜYELERİ KİMDİR?

SOMER SİVRİOĞLU

1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.

Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor

HAZER AMANİ

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı. Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

MEHMET YALÇINKAYA

1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü, 2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya, Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan, Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı, Berlin -Almanya, Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya, 2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya, Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde, Erfurt – Almanya, Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması, 1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye, İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul, Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara, Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul

TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ




Yorumlar