Anasayfa /  Medya

MasterChef'te bu hafta kim elendi? İşte MasterChef'e veda eden sürpriz isim.! video izle

Tv8 ekranlarında soluksuz bir şekilde izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de 'büyük final' için geri sayım başladı. Yarışmacılar final haftasında elenmemek için kıyasıya yarıştı. Büyük finale sadece bir adım kalırken MasterChef'e sürpriz isim veda etti. Peki bu hafta MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? MasterChef'te kim elendi? MasterChef Finali öncesi elenen isim kim? MasterChef Türkiye'de ilk 3'e kimler girdi? İşte MasterChef'te bu hafta yaşananlar ve elenen o isim...

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2018 10:00

Tv8 ekranlarında yayınlanan ve Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışması programın 'MasterChef Türkiye'de bu hafta da kıyasıya rekabet vardı. Yarışma Jüri Üyeleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya bu hafta yine 3 yemek yapılacağını ve ilk yemekte en yüksek puan alan yarışmacının eleme potasından kurtularak, MasterChef'te ilk 3'e girebileceğini açıklamalarıyla başladı.Daha sonra kalan 3 yarışmacıdan da ikinci en iyi yemeği yarışmacının yine eleme potasından kurtulacağını, geriye kalan iki yarışmacı ise elenmemek için son yemeği yapacağını yarışmacılara duydurdular. Jüri üyeleri son bombayı patlattı ve yarın da bir kişinin elenip geriye kalan iki kişi ile 'Pazar' akşamı MasterChef'in galibinin canlı yayında belirleneceğini de açıkladılar. 

MASTERCHEF'TE İLK OYUNU KİM KAZANDI?

MasterChef'te büyük final öncesi yarışmada sadece 4 isim kaldı. Bu isimler; Kerem, Burcu, Uğur ve Meltem oldular. İlk yemeği en iyi yapan 20 puan ile Burcu oldu ve MasterChef'te büyük final öncesi eleme adayı olmaktan kurtularak son üç isimden biri oldu. Diğer üç yarışmacının puanları ise şöyle; Uğur 14, Kerem 17, Meltem 18 puan aldı. MasterChef'te Uğur, Kerem ve Meltem eleme adayı olmamak için ikinci oyunda yarıştı.

MASTERCHEF'TE İKİNCİ OYUNU KİM KAZANDI?

MasterChef'te eleme adaylarının belirleneceği ikinci oyunda Meltem, Kerem ve Uğur ter döktü. Yarışmadan en yüksek puanı Uğur (19) aldı. İkinci Kerem (18), üçüncü Meltem ise (15) puan aldı. Bu sonuçlarla birlikte Uğur elenmekten kurtulurken Meltem ile Kerem elenmemek için yarışan iki isim oldular.

MASTERCHEF'TE ÜÇÜNCÜ OYUNU KİM KAZANDI? MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ?

MasterChef Türkiye'de elenen ismin belirneceği oyunda Meltem ile Kerem MasterChef olma hayallerine veda etmemek için yarıştılar. Günün son yarışmasında MasterChef'te elenen isim belli oldu ve Jüri Üyeleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya'nın ortak kararı ile bu hafta MasterChef'e veda eden isim 'MELTEM' oldu. 

MASTERCHEF'TE GEÇEN HAFTA NELER YAŞANDI? MASTERCHEF'TE GEÇEN HAFTA KİM ELENDİ?

Tv8 ekranlarında soluksuz bir şekilde izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de final haftası için geri sayım başladı. Yarışmacılar Yarı Final haftasında elenmemek için kıyasıya mücadele verdi. MasterChef Türkiye'de büyük finali kazanarak hem MasterChef olup hem de büyük para ödülünü kim kazanacak?  MasterChef'te geçen hafta kim elendi? MasterChef'te bu hafta kim elendi? İşte MasterChef'te bu hafta yaşananlar ve elenen sürpriz isim...

Tv8 ekranlarında soluksuz bir şekilde izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de final haftası için geri sayım başladı. Yarışmacılar Yarı Final haftasında elenmemek için kıyasıya mücadele verdi. MasterChef Türkiye'de büyük finali kazanarak hem MasterChef olup hem de büyük para ödülünü kim kazanacak?  MasterChef'te geçen hafta kim elendi? MasterChef'te bu hafta kim elendi? İşte MasterChef'te bu hafta yaşananlar ve elenen sürpriz isim...macılar adeta ter döktü. Hakan ve Kerem mavi takımda yer alırken Burcu ve Uğur'da kırmızı takımda yer aldı.

ELEME ADAYI KİM OLDU?

MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı şeflerin, yarışmacılara verdikleri puanların ardından belli oldu. 5 kişi kalan yarışmacılardan Meltem, Kerem, Burcu, Uğur ve Hakan arasında en yüksek puanı alan isim Kerem oldu ve Kerem eleme potasından kurtuldu. En az beğenilen ve az puan toplayan isimse Meltem oldu. Böylece Meltem bu haftanın ilk eleme adayı olan isim oldu.

Haftanın diğer eleme adayları ise Croquembouche adlı pastayı daha kötü yaparak şefler tarafından beğenilmeyen Hakan ve Kerem oldu. Yarışmayı kazanan Uğur ile Burcu MasterChef Türkiye'de direk finale gitmeye hak kazandı.

KİM ELENDİ?

MasterChef'te bu hafta eleme potasına giren isimler oynanan oyunların ardından Meltem, Kerem ve Hakan oldu. Eleme etabında zorlu dakikalar yaşayan yarışmacılar şeflerin karşılarına türlü yemeklerle çıktılar. Final haftasına çok az bir zaman kala en az beğenilen ve yarışmaya veda eden isim, jürinin verdiği kararla belli oldu. MasterChef Türkiye'de bu haftanın veda eden ismi Hakan oldu. Hakan daha önce MasterChef rozetini kazanarak final haftalarına gitmeye hak kazanmış ve eleme oyunu oynamamıştı. MasterChef Türkiye'de final haftalarının gelmesiyle birlitke rozetlerini alan yarışmacılarla büyük final için ter dökmeye başlamıştı...

MASTERCHEF HAKAN KİMDİR?



İstanbul’da yaşamını sürdüren Hakan Kanık, 1999 yılında dünyaya geldi. Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni tamamladıktan sonra Muğla Sıktı Kocaman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi'nin heykel bölümünde eğitim görmeye başladı. Et konusunda kendisini geliştiren ve farklı mekanların mutfaklarında çalışan Hakan Kanık, özellikle et pişirme konusunda çok iddialı bir isim. Kendisinin yapacağı eti beğenmeyecek kimse yok denilebilecek kadar iddiasını sürdürmektedir. Asıl mesleği ise komidir.

ESKİ YARIŞMACILAR KONUK OLARAK GELDİ

MasterChef'te bu hafta 5 kişi kalan yarışmacılardan Kerem, Uğur, Hakan, Meltem ve Burcu birbirleriyle zorlu yemekleri yapmak için yarıştılar. Yarışmacılara moral olması amacıyla elenen eski yarışmacılarda programa dahil oldu. Mehmet Sur'un yaptığı bazı konuşmalar yarışmacılara eğlenceli anlar yaşattı.Öte yandan geçtiğimiz hafta elenen Eslem'le Burcu arasında yer yer tansiyon yükseldi.

BÜYÜK ÖDÜL 100 BİN TL

MasterChef'te yarışmayı kazanan ismin kazanacağı büyük ödül belli oldu. Şefler, yarışmacıların motive olması amacıyla kazanacakları büyük ödülün 100 bin TL olacağını belirtti. Öte yandan yarışmayı kazanan ismin kazanacağı kupada sergilendi.

MASTERCHEF'TE YARI FİNAL HAFTASINDANELER YAŞANDI?

MASTERCHEF'TE SÜRPRİZLİ YARI FİNAL!

Tv8 ekranlarından yayınlandığı ilk günden beri büyük heyecanla izlenen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de 'BÜYÜK FİNAL'E çok az bir süre kaldı. Bu akşam yayınlanan bölümünde Kerem, Burcu, Uğur, Hakan ve Meltem finale giderek MasterChef olabilmek için zorlu yemekler yaparak yarıştı. Yarı Final Haftası'nın ilk bölümünde MasterChef Türkiye Jüri Üyeleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya büyük sürprizleri açıkladı. İlk olarak yarışmacıların konukları daha önce MasterChef olma hayali ile yarıştıkları isimler oldu. Konuk olarak gelen isimler Eslem, Mehmet, Tuğçe, Atakan, Ercan oldu. Yarışmacılar kıyasıya yarışırken konuk olan eski yarışmacıların katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. İkinci olarak ise yarışmacılar önlüklerini çıkartarak, 'ŞEF ÇEKETLERİNİ' giydiler. Jüri üyeleri artık gerçek mutfakta çalışan arkadaşları gibi göreceklerini, değerlendireceklerini ve ona göre davranacaklarını açıkladılar. 





MASTERCHEF'TE PUAN SİSTEMİ BAŞLADI!

Büyük finale gidilirken MasterChef'te format değişti. Daha önce takım kaptanlığı yarışarak başlanan haftalara nazaran artık yarışmacılar bireysel olarak yemek yapacak ve jüri üyelerini tadımlarının ardından 1 ile 10 arasında puanlar alacak. En yüksek puanı toplayan günün birincisi olacak, en az puanı toplayan isim ise eleme adayı olacak.  Bu hafta şeflerin imza yemeklerini yaparak kıyasıya yarışan yarışmacılar ilk olarak 'Alinazik' yemeğini yaptılar. Alinazik yemeği için verilen 1 saatlik sürenin ardından;

Kerem: Somer Sivrioğlu'ndan 8, Hazer Amani'den 8, Mehmet Yalçınkaya'dan 6 puan aldı ve ilk oyunu 22 puan ile tamamladı.

Uğur: Somer Sivrioğlu'ndan 6, Hazer Amani'den 6, Mehmet Yalçınkaya'dan 5 puan aldı ve ilk oyunu 17 puan ile tamamladı.

Burcu: Somer Sivrioğlu'ndan 6, Hazer Amani'den 5, Mehmet Yalçınkaya'dan 3 puan aldı ve ilk oyunu 14 puan ile tamamladı.

Hakan: Somer Sivrioğlu'ndan 7, Hazer Amani'den 7, Mehmet Yalçınkaya'dan 5 puan aldı ve ilk oyunu 19 puan ile tamamladı.

Meltem: Somer Sivrioğlu'ndan 6, Hazer Amani'den 6, Mehmet Yalçınkaya'dan 4 puan aldı ve ilk oyunu 16 puan ile tamamladı.

MASTERCHEF'TE İKİNCİ YEMEK SURF VE TURF

Gecenin ikinci yemeğinde yarışmacılar Surf ve Turf yaptı. İlk oyunda 22 puan ile Kerem birinci sırada bulunurken Meltem ise jüri üyelerinden aldığı 16 puan ile son sırada yer aldı. Surf ve turf yemeği için verilen 45 dakikalık sürenin ardından;

Burcu: Hazer Amani'den 6, Mehmet Yalçınkaya'dan 5, Somer Sivrioğlu'ndan 5 puan aldı ve ikinci oyunu 16 puan ile tamamladı.

Meltem: Hazer Amani'den 5, Mehmet Yalçınkaya'dan 5, Somer Sivrioğlu'ndan 4 puan aldı ve ikinci oyunu 13 puan ile tamamladı.

Kerem: Hazer Amani'den 8, Mehmet Yalçınkaya'dan 6, Somer Sivrioğlu'ndan 8 puan aldı ve ikinci oyunu 21 puan ile tamamladı.

Hakan: Hazer Amani'den 8, Mehmet Yalçınkaya'dan 7, Somer Sivrioğlu'ndan 8 puan aldı ve ikinci oyunu 23 puan ile tamamladı.

Uğur: Hazer Amani'den 4, Mehmet Yalçınkaya'dan 3, Somer Sivrioğlu'ndan 3 puan aldı ve ikinci oyunu 10 puan ile tamamladı.

MASTERCHEF'TE SON OYUN VE ELEME ADAYI OLAN İSİM

MasterChef Türkiye'de gecenin son oyununda Haşaşlı Somon yarışmacılar kıyasıya yarıştı. Zorlu final yolunda, MasterChef Türkiye Yarı Final Haftasının ilk eleme adayının belli olacağı oyunda yarışmacılara 45 dakika süre verildi ve 45 dakika sonunda Jüri üyelerinin MasterChef Türkiye Yarı Final Haftasının ilk eleme adayı olan ismi belirledi. İşte üçüncü oyun puanları ve eleme adayı olan isim...

Hakan: Mehmet Yalçınkaya'dan 6, Somer Sivrioğlu'ndan 7, Hazer Amani'den 6 puan aldı ve üçüncü oyunu 19 puan ile tamamladı.

Uğur:  Mehmet Yalçınkaya'dan 6, Somer Sivrioğlu'ndan 7, Hazer Amani'den 7 puan aldı ve üçüncü oyunu 20 puan ile tamamladı.

Kerem:  Mehmet Yalçınkaya'dan 7, Somer Sivrioğlu'ndan 8, Hazer Amani'den 8 puan aldı ve üçüncü oyunu 23 puan ile tamamladı.

Meltem:  Mehmet Yalçınkaya'dan 3, Somer Sivrioğlu'ndan 4, Hazer Amani'den 5 puan aldı ve üçüncü oyunu 12 puan ile tamamladı.

Burcu:  Mehmet Yalçınkaya'dan 4, Somer Sivrioğlu'ndan 4 Hazer Amani'den 4 puan aldı ve üçüncü oyunu  12 puan ile tamamladı.

MASTERCHEF ELEME ADAYI BELLİ OLDU

Tv8 ekranlarında yayınlanan en çok izlenen yarışma programı MasterChef Türkiye'de eleme adayı belli oldu. Büyük final öncesi yarı final haftası heyecanı yaşanan yarışmada 3 ayrı yemek yapan ve jüri üyelerinin puanları sonucunda belirlenen eleme adayı üç oyun sonunda en düşük puanı alan Meltem oldu ve eleme oyunu için yanına gelecek yarışmacıları bekliyor.

MASTERCHEF'TE TOPLU SONUÇLAR

Kerem 66 puan ile birinci olurken en yakın takipçisi Hakan 61 puan ile ikinci oldu. 47 puan toplayan Uğur ise geceyi üçüncü olarak tamamlayarak eleme potosına girmekten kurtuldu. Son ikiye kalan isimlerden Burcu 42 puan alırken Meltem ise 41 puan alarak MasterChef'te haftanın ilk eleme adayı oldu.

MASTERCHEF TÜRKİYE'DE ÇEYREK FİNAL HAFTASINDA YAŞANANLAR!

MASTERCHEF'TE ÇEYREK FİNAL HAFTASINDA 'ROZET' OYUNUNU KİM KAZANDI? MASTERCHEF'TE BÜYÜK FİNALE GİDECEK İKİNCİ İSİM KİM OLDU?

MasterChef'te bugün Çeyrek Final Haftasında Yarı Final ve Final haftasına gidilmeden önce son oyunlar oynandı. MasterChef jürileri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya MasterChef'te Çeyrek Final Haftasında oynanacak oyun sonucunda kazanan yarışmacı MasterChef rozetini kazanarak finale direk gitmeyi hak kazanacağı büyük bir sürpriz'i açıkladı. MasterChef  Türkiye'de Çeyrek Final haftası heyecanı yaşanan ilk oyunda sadece Burcu, Kerem, Uğur ve Eslem MasterChef rozetini kazanarak finale gitmek için ter döktü. Hakan MasterChef rozetini daha önce aldığı ve finale gitmeye hak kazandığın için bundan sonraki yarışmalarda yer almayacak ve Final haftasındaki rakiplerini yanına bekleyecek. Meltem ise bu haftanın eleme adayı olduğu için yarışmada yer alamadı ve rozet oyunu kazanamayan yarışmacılar ile eleme oyunu oynamak için bekledi. Rozet oyununda Eslem, Kerem, Burcu ve Uğur  en iyi ve en lezzeti 'Ton Balığı Tartar'ı yapmaya çalıştı.  Yarım saat süre verilen oyunun sonunda  MasterChef jürileri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya'nın ortak kararı ile en iyi ve en lezzeti 'Ton Balığı Tartar'ı yapan  yarışmacı Kerem seçildi ve MasterChef rozetini kazanarak final haftasındaki oyunlara direk gitmeye hak kazanan ikinci yarışmacı oldu.

CAN BONOMO'NUN MASTERCHEF FAVORİSİ KİM?

MasterChef'te büyük finale gidecek üçüncü ismin ve eleme adaylarının belirleneceği yarışmada Eslem, Burcu, Uğur ve MasterChef Jüri üyesi Hazer Ameni ile mutfağa girerek, İstanbul Maçka'da lüks otel'de ünlü isimlere birbirinden lezzetli yemekler yaptılar. Can Bonomo, Gizem Karaca, Sarp Apak, Evren Köprülü, Tuna Ozaner, Evren Köprülü ve İskender Paydaş'ın katıldığı bölümde ilginç anlar yaşandı. Birbirinden lezzetli yemekler yapan yarışmacılar sırayla yemeklerini konuklara sundular. Jüri üyeleri Can Bonoma'ya favoriniz kim diye sordu? Can Bonomo ise düşman kardeşler olarak bilinen 'Uğur ve Kerem'  demesi gülüşmelere neden oldu. 





MASTERCHEF'TE BÜYÜK FİNALE GİDECEK ÜÇÜNCÜ İSİM KİM OLDU?

TV8 ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışma programında büyük finaller öncesi çeyrek final heyecanı yaşandı. Bu akşam yayınlanan bölümünde MasterChef jürileri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya MasterChef'te Çeyrek Final Haftasında oynanacak oyun sonucunda kazanan yarışmacı MasterChef rozetini kazanarak finale direk gitmeyi hak kazanacağı büyük bir sürpriz'i açıklamıştı. Yarışmacı Hakan ilk olarak rozeti kazanarak final haftasına doğrudan gitmeye hak kazanmasının ardından Bugün yayınlanan bölümde 'Ton Balığı Tartar'ı en iyi yapan Kerem, final haftalarına gitmeyi hak kazanan ikinci isim olmuştu. Üçüncü ismin belirleneği dış oyunda yarışmacılar; Eslem, Burcu ve Uğur MasterChef Jüri üyesi Hazer Ameni ile mutfağa girerek,  İstanbul Maçka'da lüks otel'de ünlü isimler; Can Bonomo, Gizem Karaca, Sarp Apak, Evren Köprülü, Tuna Ozaner, Evren Köprülü ve İskender Paydaş'a birbirinden lezzetli yemekler yaptılar ve ünlü isimlerin kullandıkları oylar sonucu MasterChef'te büyük finale direk gidecek üçüncü isim belli oldu. Ünlü isimlerin kullandığı oylar sonucunda Uğur 5 oy aldı, Burcu 4 oy aldı,Eslem ise hiç bir oyu alamadı. Bu sonuçla birlikte Uğur MasterChef'te büyük finale gidecek olan üçüncü isim oldu. 

ÜNLÜ İSİMLERİN KULLANDIĞI OYLAR

Sinan Bey: Uğur

Evren Köprülü: Uğur

Gizem Karaca: Burcu

Burak Kan: Uğur

Sarp Apak: Burcu

Özlem Yarar: Burcu

Can Bonomo: Burcu

Tuna Ozaner: Uğur

İskender Paydaş: Uğur

MASTERCHEF'TE ELEME ADAYLARI KİMLER OLDU?

MasterChef Türkiye'de dün yayınlanan bölümünde Meltem ilk eleme adayı olmuştu. Ünlü isimlere yemek yapan isimler Burcu, Uğur ve Eslem yine ünlü oyuncuların kullandıkları oylar sonucunda; Uğur MasterChef'te büyük final oyunlarına gitmeye hak kazanırken. Burcu ile Eslem eleme oyununda Meltem'in yanına giden isimler oldu. Meltem, Burcu ve Eslem MasterChef'te bu hafta elenmemek için ter dökecek.

MASTERCHEF'TE BÜYÜK FİNALE GİDECEK DÖRDÜNCÜ İSİM KİM OLDU?

MasterChef'te büyük finale gidecek dördüncü isim belli oldu. Dün yayınlanan bölümünde eleme adayı olan Meltem, bugün de eleme adayı olan Burcu ve Eslem ile eleme oyunu oynadı.Elenmemek için yarışan üç isimden en iyi tatlıyı yapan Jüri üyelerinin ortak kararı ile  Meltem seçildi. MasterChef Türkiye'de büyük finale gidecek 4. isim olan Meltem, bu hafta elenmekten de kurtulmuş oldu.

MASTERCHEF'TE BÜYÜK FİNALE GİDECEK BEŞİNCİ İSİM KİM OLDU?

MasterChef Türkiye'de eleme oyunu oynayan Burcu, Eslem ve Meltem arasından en iyi tatlıyı yapan ilk yarışmacı Meltem seçilmiş ve büyük finale gitmeye hak kazanan 4. isim olmuştu. Eleme oyununda son ikiye kalan Burcu ile Eslem arasından en iyi tatlıyı yapan isim Burcu oldu ve MasterChef Türkiye'de büyük finale giden beşinci yarışmacı olmaya hak kazandı.

MASTERCHEF'TE KİM ELENDİ?

TV8 ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin en çok izlenen yemek yarışması MasterChef'te bu hafta elenen isim belli oldu. Dün yayınlanan bölümde takım oyununu kaybeden Mavi Takım'dan Meltem ilk eleme adayı olmuştu. Bugün yayınlanan bölümde ise ilk oynanan 'Ton Balığı Tartar'ı yapan yarışmacıların arasından biri final haftasına direk gitmeye hak kazanacak rozet oyunu için ter döktü. 'Ton Balığı Tartar'ını en iyi yapan Kerem final haftasına direk gitmeye hak kazanan ikinci yarışmacı oldu. Öte yandan Ton Balığı Tartar oyununda daha önce finale gitmeye hak kazanan Hakan ile eleme adayı olan Meltem ise yer almadı. Üçüncü ismin ve eleme oyununda yer alacak isimlerin belirleneceği oyunda Burcu, Uğur ve Eslem ünlü isimlere Hazer Amani ile mutfağa girerek bireysel olarak yemek yaptılar. Ünlü isimlerin oyları sonucunda 'Uğur' MasterChef rozetini kazanarak final haftasına gitmeye hak kazanırken Meltem, Burcu, Eslem arasında eleme oyunu oynandı. Eleme oyunda ter döken yarışmacılar en iyi tatlıyı yapmaya çalıştı ve en iyi yapan iki isim Meltem ile  Burcu final haftasına gitmeye hak kazanırken, Eslem MasterChef'e elenerek veda eden isim oldu.



MASTERCHEF ESLEM KİMDİR? MASTERCHEF TÜRKİYE ESLEM NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

TV8’in ilgi çekmeye devam eden programında gerek yarışmacılar gerekse jüri üyeleri izleyici tarafından sıkça araştırılıyor. Sivri dilinin yanında başarılı performansıyla da öne çıkan Eslem ise en çok merak edilen isimlerindendi fakat bu akşam yayınlanan bölümde MasterChef Türkiye'ye veda eden isim oldu. Peki MasterChef Eslem kimdir? MasterChef Eslem kaç yaşında ve nereli? Master şef Türkiye yarışmacısı Eslem kimdir? İşte MasterChef Eslem hakkında bilgiler...

MasterChef programın genç isimlerinden Eslem Sena Yurt 1998 doğumludur. Nişantaşı Üniversitesi mezunu ve mesleği aşçılık olan genç yarışmacı başarılı performansıyla dikkat çekiyor. MasterChef Eslem'in Hakan'la yaşadığı aşk iddiaları da sık sık gündeme gelmişti.

MASTERCHEF TÜRKİYE JÜRİ ÜYELERİ KİMDİR?

SOMER SİVRİOĞLU

1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.

Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor

HAZER AMANİ

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı. Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

MEHMET YALÇINKAYA

1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü, 2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya, Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan, Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı, Berlin -Almanya, Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya, 2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya, Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde, Erfurt – Almanya, Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması, 1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye, İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul, Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara, Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul

TRHABERLER ÖZEL / MEHMET MERT ALTINUÇ


Yorumlar