Anasayfa /  Medya

Esra Erol hakkında bakanlığa şikayet belgeler ortaya çıktı

Esra Erol'un ATV'de yayınlanan programında Adana Doğumevi skandalı günlerce konuşulmuştu. 34 yaşındaki Reşit'in öz annesini bulmak için başvurduğu programda, birçok gerçek olduğu iddia edilen şey ortaya çıkmıştı.

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2017 13:26

Sağlık Bakanlığı, son günlerde kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığını belirterek, bu kapsamda yayın yapan Esra Erol’un programı hakkında RTÜK'e şikayette bulundu. Bunun üzerine Esra Erol'dan da Sağlık Bakanlığı'na yanıt gecikmedi.





Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde bazı televizyon kanallarında kadın doğum hastanelerinde mağduriyet yaşadığını iddia eden aileler vasıtasıyla kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığı belirtildi. 





Bu kapsamda yayın yapan ATV'de sunuculuğunu Esra Erol'un yaptığı "Esra Erol'da" ve TV8'de yayınlanan sunuculuğunu Serap Paköz'ün yaptığı "Gerçeğin Peşinde" programları için RTÜK'e Bakanlık tarafından şikayette bulunulduğu öğrenildi. 

Bunun ardından Esra Erol da Sağlık Bakanlığı'na yanıt olarak Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'na konuştu. İşte Ali Eyüboğlu'nun Esra Erol'un açıklamasına yer verdiği köşe yazısı...

'ATV’deki ‘Esra Erol’da’ ve TV8’deki ‘Gerçeğin Peşinde’yi RTÜK’e şikayet eden Sağlık Bakanlığı’nın, kadın doğum hastaneleri için ortaya atılan iddiaları araştırması gerektiğini belirttiğim yazım üzerine mesaj yağdı sizlerden. Benzer vakaların başlarına geldiğini yazanlar ve bu programları susturmak yerine, bakanlığın iddiaları araştırmasını isteyenler ağırlıktaydı. 

Bu konuda Esra Erol’un da söyleyecekleri vardı. Sağlık Bakanlığı’nı kızdıran açıklamaları yapan mağdurları ekrana çıkarmadan önce, onlardan belge istediklerini söyleyen Erol, süreci şöyle anlattı: Programa gelen tüm ailelerden önce adı geçen hastaneden doğum belgesi istiyoruz. Bebek doğumda öldüyse, ölüm belgesi, belediye tarafından gömülmüşse, defin kaydı talep ediyoruz. Sonrasında iddia sahiplerinden gidip, suç duyurusunda bulunmalarını istiyoruz.



Bu vakalarda şaşırtıcı olan, hastaneden doğum için yatış kaydı belgesinin verilmesine rağmen, bebeklerin doğumuna ilişkin hiçbir evrak ve kayıt yok...” Evlat edinmek isteyen bazı ailelerin yasa dışı yolları seçtiklerini vurgulayan Esra Erol, “Maalesef internetten veya başka yollardan bu ülkede bebek satışı hâlâ devam ediyor” dedi. 

Esra Erol, bakanlığı’nın şikayeti üzerine, programına çıkardığı mağdurların hastanelerde dünyaya gelen, ama ne ölüsü, ne dirisi bulunan çocuklarına dair belgeleri, RTÜK’e verdiğini söyledi. 



NE OLMUŞTU; 1984 yılında Adana Meydan Hastanesinde doğan ve doğduğu gün evlatlık verilen Reşit Ongun Esra Erol’da biyolojik ailesini arıyordu. Ardından skandallar birbiri ardında patladı. Hastanedeki hemşirelerin annelere çocuklarının öldüğünü söylediği ve para karşılığı başkalarına verdiği iddia edilmişti.




Yorumlar