Anasayfa /  Medya

Doğan Grubu'ndan flaş karar: Kanal D Haber'de Ahmet Hakan dönemi

Hükümete yakın medyada son dönemde FETÖ'cü olarak suçlanan Doğan Grubu, iktidarla sıcak ilişki kurmanın yollarını arıyor. Önce Hande Fırat'ı Hürriyet Ankara Temsilciliğine getiren Doğan Grubu, şimdi Kanal D Haber'de operasyon yaptı.

Abone ol
Abone ol 02 Ocak 2017 20:33

15 Temmuz hükümet ve medya ilişkilerinde yeni bir sayfa açtı. Hande Fırat'ın meşhur face-time bağlantısından sonra, Doğan Grubu hükümetle arasını sıcak tutmaya başladı.

Mehmet Ali Yalçındağ'ın medyaya sızan ünlü maillerinde AK Parti ile ilişkileri düzeltmek için Hürriyet'in başına Ahmet Hakan'ın getirilmesini istediği kamuoyuna yansımıştı. 

Bu operasyon vaktinden önce sızdığı için mi bilinmez, Ahmet Hakan Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturamadı.

Ama Hürriyet'in Ankara Temsilciliği el değiştirdi. Yalçındağ'ın sert muhalefetinden şikayet ettiği Deniz Zeyrek görevden alındı, onun yerine 15 Temmuz ile yıldızı parlayan Hande Fırat atandı.

Uzun süredir Kanal D Haber'de de işler yolunda gitmiyordu. Mehmet Ali Birand'ın vefatından sonra Kanal D haber, diğer kanalların ana haber bültenleri ile girdiği reyting yarışında oldukça gerilerde kalmıştı. 

Ve beklenen oldu.

Doğan Grubu'nda alınan son kararlara göre, Kanal D Ana Haber'i 2017'de Ahmet Hakan sunacak.

Ahmet Hakan'ın Kanal D Haber'deki anchormanliğinin yanısıra CNN Türk'teki programına da devam edeceği konuşuluyor.

Yalçındağ'ın maillerinde şifreleri verilen yeni medya düzeni Doğan Grubunda oluşturulmuş görünüyor. Artık Hükümetle ilişkileri daha sıcak olan bir Doğan Grubu için pürüz kalmadı.

Ahmet Hakan'ın Kanal 7 Haber'den başlayan ve Hürriyet'e uzanan çizgisi düşünülünce, Doğan Grubu bu karardan hükümetin memnun kalacağını düşünüyor olabilir.

Bakalım Ahmet Hakan'ın gelişi, hangi ana haber bültenlerinin reytingini nasıl etkileyecek?

AHMET HAKAN KİMDİR?

11 Ağustos 1967 Yozgat Sorgun doğumlu olan Ahmet Hakan babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde dolaştı. Çocukluğu Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti. İmam Hatip Lisesini bitirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir süre okudu. Sonra, İstanbul'a geldi, bir süre de burada okudu. Büyükçekmece Hürbakış (yerel) gazetesinde bir süre genel yayın ve haber müdürlüğü yaptı.

Üniversitedeyken hikâyeler yazardı; birkaçı Yedi İklim dergisinde yayınlanmıştı. 1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. 'Yankı' isimli bir haber programı yapan ekipteydi. Kanal 7 kurulurken Genel Müdürü Mustafa Çelik'le temas kurup kadroya dahil oldu. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 Televizyonu Haber Müdürlüğü'nü ve ana haber spikerliğini üslendi. Kanal 7'de İskele Sancak programını yaptı ve bazı bölümlerini kitaplaştırdı. 2004'te Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa etti. Köşe yazarlığı serüvenine ilk Yeni Şafak'ta başladı. Daha sonra, Sabah'ta çalıştı ve şu anda Hürriyet'te yazıyor. CNN Türk'te Tarafsız Bölge programını sunmaktadır.


Etiketler Kanal D Haber
Yorumlar