Anasayfa /  Medya

Bu güne kadar Müge Anlı'da çözülen ve tüm Türkiye'yi dehşete düşüren 13 olay!

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Palu ailesinin sırrının çözülmesinin ardından tüm gözler Müge Anlı'ya çevrildi. İşte geçmişten günümüze kadar programda çözülen kan dondurucu olaylar...

Abone ol
Abone ol 11 Ocak 2019 17:42

1. 14 Ekim 2016 günü ortadan kaybolan 3,5 yaşındaki Irmak Kupal'ın daha önce öz yeğenini taciz eden komşu Himmet A. tarafından istismar edildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıktı.

2016 yılında Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşanan olayda, 3,5 yaşındaki minik Irmak Kupal evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Babası Bilal Kupal, arama çalışmalarından sonuç alamayınca Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu ve yardım istedi. Genetik rahatsızlığı sonucu uzun mesafe yürüyemeyen minik Irmak'ın kaçırıldığı üzerinde durulurken, son gören komşu Himmet A. canlı yayında istismarı ve cinayeti itiraf etti. Parasızlıktan dolayı kadınlarla birlikte olamadığını söyleyen vahşi katil Irmak'ın cansız bedenini Sarıkız Çayı'nın kenarına attığını da itiraf etti. 

Minik Irmak'ın vahşice öldürülmesinin ardından da bir aile faciası yaşandı. Baba Bilal Kupal, eşini ve 10 yaşındaki kızını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu.

2. 8 Mart 2017 günü fenalaşarak yaşamını yitiren Şükran Aktaş'ın erkek olduğu ortaya çıktı, kızı Tansu yaşadığı şokla Müge Anlı'ya başvurdu ve gerçek 24 yıl sonra aydınlandı.

60 yaşındaki Şükran Aktaş'ın, fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede incelemeler sonucu erkek olduğu anlaşıldı. Durum, kızı ve eşine bildirildi. Müge Anlı ile Tatlı Sertprogramına başvuran 22 yaşındaki Tansu'nun araştırmalar sonucu 24 yıl önce Çorlu Devlet Hastanesi'nden çalındığı ve Aysel Başar'ın kızı olduğu ortaya çıktı. 

Gelişmelerle birlikte kan donduran detaylar da ortaya serildi. Nail Ç., yıllar boyunca Şükran Aktaş kimliğiyle hemşirelik yapmıştı. Üstelik diploması bile yoktu.

3. 29 Kasım 2017 günü Kastamonu'da çıkan yangında iki ev ve çok sayıda hayvan yanarken, beş kişilik Çataloğlu ailesi de ortadan kayboldu. Kan donduran detaylar ortaya çıktıkça, izleyen herkesin ağzı açık kaldı.

Kastamonu merkeze bağlı Bürme köyünde çıkan yangında Çataloğlu ailesine ait evler ve hayvanlar yandı, yangının ardından ailenin beş üyesi ortadan kayboldu. Şüpheliler Erkan K., Ersan K. ve Ali Ş., Çataloğlu ailesinin hayvanlarını çalmak istediklerini ancak Fazıl Çataloğlu'na yakalandıklarını, bunun üzerine Fazıl Çataloğlu'nu silahla öldürdüklerini itiraf ettiler. Ardından çıkan arbedede ailenin diğer üyelerini öldürdüklerini, evi ateşe verdiklerini ve içeride kalan bir cansız beden dışında hepsini panikle ormana bıraktıklarını söylediler. 

Kaçırdıkları dört büyükbaş hayvanı satınca cinayetin detayları da ortaya çıktı.

4. 3 Temmuz 1990 günü El Müeysem Tüneli'nde bir facia yaşanmış ve 1426 hacı adayı yaşamını yitirmişti. O gün orada olan Fahire Kara ortadan kaybolmuş ve cansız bedenine de ulaşılamamıştı. Gerçek yıllar sonra ortaya çıktı.

Batmanlı 12 çocuk annesi Fahire Kara, hac ibadetini gerçekleştirmek için kocası Abdullah Kara ile gittiği kutsal topraklarda yaşanan faciada ortadan kayboldu. Ne canlı bulunabildi ne de cansız bedenine ulaşılabildi. Eşi Abdullah Kara kendisini 10 gün boyunca hastane hastane, morg morg aradıktan sonra vazgeçti ve Türkiye'ye döndü. Fahire Kara'nın öldüğü ilan edilerek gıyabında cenazesi yapıldı. 2016 yılında ise ailenin kulağına ilginç ilginç duyumlar gelmeye başladı. Yer tezgahında eşarp, tesbih gibi hediyelik eşya satan ve çok düzgün Türkçe konuşan bir kadın Türklere Türkiye'den geldiğini, tünel faciasında eşini kaybettiğini, Yemenli bir adam tarafından her şeyine el konulduktan sonra altı yıl boyunca esir tutulduğunu ve tecavüze uğrayarak üç çocuk doğurduğunu anlatıyordu. 

Çocukları Müge Anlı ile Tatlı Sert programına annelerini bulmak üzere çıktıklarında kan donduran detaylar ortaya çıktı. Otelde çalışan bir Türk vatandaşının programda Fahire Kara'nın fotoğrafını görmesi üzerine harekete geçildi, yetkililer devreye girdi ancak Fahire Kara yine bulunamadı. Çünkü Suudi Arabistan yasalarına göre tüm bunları itiraf etmesi durumunda Yemenli eşi asılacak ve kendisi de evli olmasına rağmen biriyle birlikte yaşadığı için taşlanacak.

5. Boşandığı eşinden oğlunu geri almak üzere Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvuran Birgül Memiş'in hikâyesinin altında büyük bir dram çıktı: 17 yaşındayken tecavüze uğramış, evden kaçmıştı ve çocuğu başkasındandı.

Geçtiğimiz aralık ayında yaşanan olayda, çocuğunun velayetini alabilmek için programa başvuran Birgül Memiş, ortaya çıkan detaylarla ekran karşısındaki herkesin ağzını açık bıraktı. 4 yaşındaki oğlunun ilk eşi Faruk Aydın'dan olmadığı DNA testi sonucunda anlaşıldı, ilk eş yine de çocuğu büyütmeyi istedi ve programın devamında büyük bir dram ortaya çıktı. Birgül Memiş, 17 yaşındayken bir akrabası tarafından tecavüzedilmişti, ailesi kendisine hiçbir şekilde inanmadığı gibi olayı örtbas etmeye çalışmıştı. Yaşadıklarının ardından işe gidiyorum diyerek evden çıkan Birgül Memiş, Faruk Aydın'la evlenmişti ancak evliliği sırasında başka biriyle birlikte olarak hamile kalmıştı. 

Bir Türkiye fotoğrafını ortaya koyan bu olayda muhtemelen tek suçsuz 4 yaşındaki minik çocuk...

6. 2016 yılının Kasım ayında kaybolduktan iki ay sonra kolları kesilmiş, göğüs kafesi yarılmış şekilde cansız bedenine ulaşılan Murat Ünal'ın cinayetinin arkasından 1400 yıllık olduğu iddia edilen elyazması Tevrat çıktı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen olayda, arkadaşı H.V. ile dışarı çıkan Murat Ünal'dan iki ay boyunca haber alınamadı. 14 Ocak 2017 günü  Oymapınar Baraj Gölü Değirmenli Mahallesi yakınlarındaki İshak Seydi Tepesi mevkiinde çobanlar tarafından iki kolu kesik, göğüs kafesi yarılmış, üzerinde sadece şort olan erkek cesedi bulundu. 

Programa başvuran Murat Ünal'ın ablası detaylar ortaya çıktıkça sinir krizi geçirdi. 1400 yıllık olduğu iddia edilen bir elyazması Tevrat'ın neden olduğu cinayette, Murat Ünal Tevrat'ın sayfalarının satışı sırasında sorun yaşamamak adına bazı sayfaları sakladı. Ortaya çıkınca satışı gerçekleştirmeye çalıştığı arkadaşları tarafından vahşice öldürüldü. 10 milyon dolar değerinde olduğu iddia edilen elyazması Tevrat bir hayatın yok olmasına neden olurken, H.C., H.V., D.V., B.A., E.A., S.C. ve T.Ç. cinayet suçundan tutuklandı.

7. Almanya'da yaşayan Neslişah Tuna, geçtiğimiz yıl üzerine bin euro ile birlikte ailesine haber vermeden ortadan kayboldu ve Türkiye'ye geldi.

Münih'te bir markette çalışan 19 yaşındaki Neslişah Tuna'nın annesi Gülşah Tuna, ortadan kaybolan kızını aramak üzere Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu. Cihan G. tarafından kızının fotoğraflarını internette yaymak üzere tehdit edildiğini söyleyen acılı anne kızının bilgisayarındaki yazışmalardan Türkiye'ye geldiğini anladı. Bunun üzerine Müge Anlı'dan yardım isteyen anne Gülşah Tuna, 21 gün sonra kızının nerede olduğunu buldu ancak büyük bir şok yaşadı. 

Mersin'de bulunan Neslişah Tuna, internet üzerinden tanıştığı Mazlum Kaya ile evlenmeyi istiyordu.

8. 2012 yılında Kayseri'de meydana gelen olayda, Pembe Boraze balta ve bıçak darbeleriyle vahşice öldürülmüştü. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvuran kızı o dönemde sonuç alamadı ancak ürpertici detaylar altı yıl sonra ortaya çıktı.

82 yaşındaki Pembe Boraze, Kayseri'nin Felahiye ilçesindeki evinin bahçesinde ölü bulunmuştu. Altı balta ve on iki bıçak darbesiye vahşice öldürülen kadının kızı o dönemde Müge Anlı'ya başvurmuş ve cinayetin aydınlatılmasını istemişti. Şüphelendiği ailenin gelini Rukiye ile torun Fadime Boraze de programa katılmış ve suçsuz olduklarını anlatmışlardı. Ancak detaylar altı yıl sonra ortaya çıktı. Yaşlı kadının torunlarının namusu hakkında konuşması üzerine bu vahşi cinayete kurban gittiği anlaşıldı.

9. 29 Temmuz 2016 günü çıktığı evine bir daha dönmeyen Himmet Okatan'ın cansız bedenine üç gün sonra ulaşılmıştı. Programda önce suçsuz olduğunu ispatlamaya çalışan katil her şeyi itiraf etti.

Antalya'da yaşayan iki çocuk babası 38 yaşındaki Himmet Okatan'ın cansız bedeni Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulundu. Eski eşi, yeni eşi ve ablası Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu ve Yusuf S. ile Süleyman K.'den şüphelendiklerini söyledi. Bunun üzerine programa katılan şüpheliler aralarında alacak davasını olduğunu ancak bunun için cinayet işlemediklerini anlatmaya çalıştılar ancak gerçek çok kısa sürede ortaya çıktı. 

Yusuf S., tartıştığı Himmet Okatan'ı başından vurarak öldürdükten sonra Süleyman K.'nin yanına gitti ve ikili cinayeti birlikte örtbas etmeye çalıştı. Yusuf S.'nin canlı yayında gözaltına alındığı görüntüler de gündeme damgasını vurdu.

10. Yüksek tansiyona bağlı olarak yaşadığı rahatsızlık sonucu öldüğü düşünülen Dudu Çelik'in tüfekle vurulduğu belirlenirken, katil komşunun ifadesi kan dondurdu.

Sinop'ta yaşayan 70 yaşındaki Dudu Çelik, yüksek tansiyona bağlı olarak yaşadığı bir rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdiği kanaatiyle defnedildi ancak yeğenleri olayın ardında farklı gelişmeler olduğunu söyleyerek Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurdu. Mezarı açılan yaşlı kadının kanlı giysileri olayın cinayet olduğunu işaret ederken, üvey evlatların borçları sebebiyle yaşlı kadını öldürmüş olabileceklerine yoğunlaşıldı ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Komşu Tahsin A., 'porsuk' sandığını iddia ederek yaşlı kadını vahşice öldürmüştü.

11. Ülkesindeki iç savaştan ailesi ile birlikte kaçan Suriyeli Read Eşram'ın, şeker vereceğini söyleyen Afgan komşusu Asad Khan tarafından boğularak öldürüldüğü anlaşıldı.

2017 yılının Eylül ayında bakkala gideceğini söyleyerek evinden ayrılan Read Eşram'dan uzun süre haber alınamadı. Read'ın kaybolmasının ardından, karşı komşuları Afgan asıllı ailenin de bir daha görünmemesi şüpheleri üzerlerine çekti. Müge Anlı ile Tatlı Sertprogramına başvuran aile, kamera kayıtlarını canlı yayında izledi ve sekiz yaşındaki küçük Read'ın Asad Khan tarafından vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı.

Khan'ın ifadesinde, "Şeker vereceğim diyerek eve aldım. Daha sonra boğarak öldürdüm. Elbiselerini çıkartarak bir çuvala koydum. Daha sonra el arabasıyla evden yaklaşık 700 metre uzaktaki çöp konteynerine attım" dediği öne sürüldü.

12. 2010 yılında Trabzon'un Vakfıkebir sahilinde bir kadının cansız bedeni bulundu, Nazmiye Çam'a ait olduğu belirlenen bedenin akıbeti ancak sekiz yıl sonra çözüldü.

"Palu ailesinden önce Çam ailesi vardı" desek abartmış olmayız...

İki çocuk annesi Nazmiye Çam vahşice öldürülmüştü. Ailesi Müge Anlı ile Tatlı Sertprogramına başvurmuş, yoğun ve uzun tartışmaların sonucu bir yere varamamıştı, izleyenler bilir. İşte o ailenin sırrı programda verdikleri çelişkili ifadelerin ardından çözüldü. Kayınpeder Ali Yaşar Çam, geliniyle ilişki yaşadığı dedikodusu çıkınca iki oğlu Hasan Şükrü Çam ve Ahmet Çam ile birlikte Nazmiye Çam'ı öldürmüştü.

13. Torunlarının kaybolduğunu söyleyerek Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvuran Palu ailesinin arkasından çocuğa yönelik istismar, cinayet, aile içi şiddet ve uyuşturucu madde kullanımı çıktı.

Sosyal medyanın bu haftaki tek konusu Palu ailesiydi, malumunuz... Onları anlatmaya kelimeler yetmiyor, vahşetin ardı arkası kesilmiyor. Daha önce bahsettiğimiz aileyle ilgili tek söyleyebileceğimiz şey utanç...


Yorumlar