Anasayfa /  Teknoloji

Yeni iPad geliyor! 2017 iPad'in özellikleri neler?

Apple, İPhone'dan önce yeni iPad'ini piyasaya sürecek. Sadece "iPad" adıyla tanıtılan yeni iPad, iPad Air 2'nin yerini alacak. Peki Apple'ın yeni ürünü yeni iPad'in (2017) özellikleri neler? iPad ne zaman piyasaya çıkacak? Fiyatı ne kadar olacak?

Abone ol
Abone ol 23 Mart 2017 12:17

Apple'ın yenilenen iPad'i, adında ne bir rakama, ne de ilgi çekecek bir uzantıya sahip olacak. iPad Pro 9.7 ve iPad Pro 12.9'un gerisinden gelen bu iPad için çok fazla heyecanlanmayın, çünkü cihazda sadece küçük yenilikler var.

NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKACAK?

Yeni iPad, 24 Mart'ta satışa sunulacak. Cihazı internetten sipariş vermek mümkün olacak ancak kapınıza ve mağazalara ne zaman ulaşacağı henüz bilinmiyor.

FİYATI NE OLACAK?

Yeni iPad'in 32GB'lık modelinin yurtdışı fiyatı, 329 dolardan başlıyor. Yani yeni iPad, yerine geçtiği iPad Air 2'den daha ucuz.

FİYATI NE OLACAK?



Yeni iPad'in 32GB'lık modelinin yurtdışı fiyatı, 329 dolardan başlıyor. Yani yeni iPad, yerine geçtiği iPad Air 2'den daha ucuz.

Bunun yanında yeni iPad birkaç gram daha ağır. Yeni tabletin Wi-Fi modeli 469 gram ağırlığında iken mobil bağlantı sunan model, 478 gram ağırlığında. Kulaklık girişi ise yine üst tarafta; Lightning bağlantısı ve hoparlörler ise altta yer alıyor.

Yeni iPad'in silver, gold ve space grey olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor. Tabletin 9,7 inç'lik ekranı 2048 x 1536 çözünürlük (264ppi) sunuyor. Yani iPad Air 2 ile aynı ekran deneyimini yaşayacaksınız. Bununla birlikte cihazın ekranı daha parlak ve renkli.

iPad, Apple A9 işlemci ve M9 yardımcı işlemciyle çalışıyor yani Air 2'den daha iyi bir donanıma sahip. Bununla birlikte bu özellikler, iPad Pro'ya yetişmiyor. RAM miktarı henüz bilinmiyor ancak iPad Pro ve Air 2'nin 2GB ile geldiğini düşünürsek, yeni iPad'de de 2GB RAM olduğunu tahmin edebiliriz. Depolama alanı olarak 32GB ve 128GB'lık seçenekleriniz var. Yeni iPad, elbette iOS 10 ile çalışıyor.

Yeni iPad'in arka yüzünde 8MP'lik, ön yüzünde ise 1,2MP'lik kamera var. Tabletleri kamera olarak kullanmak genellikle iyi bir fikir olarak düşünülmüyor, ancak üreticiler tabletlerini kamerasız bırakmıyorlar. Yeni iPad'in kameraları, iPad Air 2'dekilerden farklı değil.

Pilin kapasitesi henüz bilinmese de Apple, yeni iPad'in Wi-Fi üzerinden 10 saatlik web'de sörfe, video izlemeye veya müzik dinlemeye izin verdiğini söylüyor. Mobil veride ise tek şarj ile 9 saat web'de gezinebiliyorsunuz.

Bu iddianın doğru çıkıp çıkmayacağını yeni iPad'i kapsamlı biçimde test ettiğimizde göreceğiz.


Yorumlar