Anasayfa /  Teknoloji

Windows 10 1809 sürümü yeniden yayınlandı

Bazı kullanıcıların Belgeler, İndirilenler gibi dosyalarına zarar veren Windows 10 Ekim Güncellemesi bir buçuk aylık bir gecikmeden sonra tekrar kullanıma sunuldu.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 19:02

Windows 10 1809 sürümü (10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi), yayımlandıktan sonra ciddi sorunlara (veri kaybı, internet bağlantısı ve diğer birçok hatalar dahil) neden olduğu için  Microsoft, kullanıma sunmayı durdurdu ve 13Kasım‘dan itibaren güncelleme yeniden yayımlandı.

Yeni sürüm, uyumlu cihazlar için ücretsiz bir güncelleme olarak mevcut ve genel deneyimi iyileştirmek için yeni bir dizi iyileştirme ve yeni özelliklerle birlikte altıncı ana sürümü kullanıma sunuyor.

13 Kasım 2018’den itibaren yeni sürüm Media Creation Tool, Güncelleme Yardımcısı veya Windows Update ayarlarında Güncelleştirmeleri Denetle düğmesini tıklatarak el ile karşıdan yüklenmesi başlatılabilir. Ayrıca özellik güncellemesi, belirli sayıda cihaz için Windows Update aracılığıyla kullanıma sunulmuştur. Bu, cihazınız uyumluysa güncellemenin hazır olduğunu doğrulayan bir masaüstü uyarısı alırsınız demektir.

Yükle düğmesini tıkladıktan sonra, cihazınız yeniden başlatılacak ve toplu bir güncelleme yüklenirken olduğu gibi yeni sürüme geçiş sürecini otomatik olarak tamamlayacaktır. Tek fark, bu sürecin biraz daha zaman alacağıdır.

Ekim 2018 Güncellemesine Yükseltme

Yeni sürümün otomatik olarak yüklenmesini bekleyemiyorsanız, dosyalarınızı, uygulamalarınızı veya ayarlarınızı kaybetmeden yerinde yükseltme yapmak için Media Creation Tool kullanabilirsiniz. Ya da birçok performans sorununu düzeltmeye yardımcı olabilecek Ekim 2018 Güncellemesinin temiz yüklemesinigerçekleştirmek için aynı aracı kullanmak da mümkündür.

Ayrıca, Windows Update ile ilgili sorun yaşamanız durumunda Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi yüklemesini zorlamanıza izin veren bir araç olan Update Assistant’ı da kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak, bir USB önyüklenebilir medya kullanarak temiz veya yerinde yükseltme yapmak için ISO dosyasını 1809 sürümüyle indirebilirsiniz.

Windows 10 Ekim 2018 Güncelleştirmesi ile İlgili Yenilikler

İkinci yarı yıllık güncellemede, bir dizi iyileştirme ve pano geçmişini içeren yeni özellikler, kopyaladığınız şeyleri nihayet görüp takip etmenizi sağlayan yeni bir özellik gibi birçok özellik mevcut durumda.


Yorumlar